FRESH Students zoekt een nieuwe voorzitter!

Wat was afgelopen jaar een rollercoaster! Het ene moment sta je op een Inhousedag te pitchen over hoe we denken de wereld te zien over 30 jaar, het andere moment varen we een rondje op onze eigen FRESH boot of sta je op het hoogste punt van Tokio te proosten op een fantastische reis. Diners in musea, op locatiebezoek bij het meest exclusieve high-end appartementencomplex in Oud-Zuid of met z’n zessen op beleidsweekend in de polder: dit is pas een fractie van alles wat we hebben meegemaakt tot nu toe.  

Het jaar begon vorig jaar in mei toen wij, vanaf de achtergrond, al een beetje mee konden kijken met de vorige groep. Vanaf september namen wij officieel het stokje over. Een spannend moment; want hoe zouden wij onze stempel op het jaar drukken? Een belangrijke taak voor mij om te bewaken en in de gaten te houden als voorzitter van de groep.

De wekelijkse vergaderingen, brainstormsessies, evenementen en gezellige huisavonden hebben ervoor gezorgd dat wij zowel hele mooie momenten, ook zeker tegenslagen met elkaar hebben meegemaakt. De vraag is daarbij vooral: hoe ga je hiermee om? Vanuit mijn functie heb ik altijd geprobeerd om iedereen te versterken in waar hij/zij goed in is om uiteindelijk als een team te handelen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn wat er speelt in de groep, in de commissies en ook hoe er naar FRESH wordt gekeken vanaf buitenaf. Dat is het kader en speelveld van de voorzitter. 

Het jaar ging ik in met de verwachting vooral veel kennis op te doen van de verschillende partijen binnen de sector en mij zo beter te kunnen focussen voordat ik zou afstuderen. Reflecterend is dat vooral een bijzaak geweest. Natuurlijk heb ik mij uitgebreid kunnen oriënteren, maar wat ik vooral heb geleerd/nog steeds aan het leren ben, zijn de soft-skills (en de complexiteit daarvan) om aan te sturen en leiding te geven. Dit gaat hand in hand met de verschillende coaching sessies en individuele gesprekken die je voert om niet alleen anderen beter te begrijpen, maar ook vooral jezelf. Het actief inzetten van deze kennis geeft een heel uniek inzicht op de onderlinge samenwerking. 

Om het kort samen te vatten: een ontzettend waardevol jaar met leermomenten, maar vooral enorme hoogtepunten!

Voor mij zit het jaar er bijna op en is het tijd voor iemand anders om de leukste functie binnen FRESH te bekleden tijdens het lustrumjaar. Dus lijkt het jou wat om aankomend jaar de spin in het web te zijn? Ben je een teamplayer, houd je ervan anderen te motiveren en ben je een echte realistische optimist? Misschien ben jij dan de nieuwe voorzitter!

Heb je vragen of ben je nog in twijfel? Stuur me gerust een berichtje via social media of geef me een belletje! Op alle aankomende evenementen van FRESH kun je mij natuurlijk ook even aanspreken! 

 

WanchyYeh (Chairman)

+31 (6) 212 469 93

chairman@freshstudents.nl