Terugblik PROVADA Talent Kitchen

Op dinsdag 26 maart vond de tweede editie plaats van de PROVADA talent kitchen: het culinaire matchmakingevent in de vastgoedwereld waarbij studenten met CEO’s uit de vastgoedwereld een 4-gangen diner in elkaar zetten. Dit keer vond het evenement plaats in de Schiecentrale in de Schiehaven in Rotterdam. Waar hier vroeger energie werd opgewekt, worden er nu deze allerlei evenementen georganiseerd. Het ruige en industriële karakter van de voormalige energiecentrale was nog goed zichtbaar. 

De dag begon om 13:30 met aan ontvangstdrankje en de eerste mogelijkheid voor studenten en vertegenwoordigers van bedrijven om met elkaar in contact te komen. Na een korte introductie kon het echte werk beginnen. De CEO’s en studenten werden in groepen verdeeld om zo gezamenlijk een deel van het diner te bereiden. Er werden in totaal vier gangen bereid: voorgerecht, tussengerecht,  hoofdgerecht, en het dessert. In verschillende shifts werkten de groepen aan het diner, en tussendoor waren er nog andere workshops. Een van de workshops was ‘tafeltje dekje’. Onder toeziend oog van een echte gastheer, die meermaals het koningshuis heeft bediend, leerden de gasten de fijne kneepjes van het tafeldekken en de etiquette. Met handschoenen aan werden de servetten met precisie gevouwen, en werd het bestek en de glazen met de juiste onderlinge afstand geplaatst. De groepen hebben ook allemaal een eigen brood gebakken. Het deeg moest zelf gerold worden en in vijf gelijke bolletjes worden verdeeld, waarna het klaargemaakt werd om afgebakken te worden. Ook had iedere groep een ‘wine pairing’ workshop, waarbij de juiste wijn gekozen diende te worden bij het gemaakte gerecht. Later tijdens het diner zou die wijn dan ook geschonken worden bij het gerecht. Toen alle gerechten voorbereid waren, het brood in de oven zat, en de tafels gedekt waren, konden de gasten naar de tafels verplaatsen.  

Voordat het diner begon was er nog een leuke interactieve ‘petje op petje af’ spel. Onder leiding van iemand van het Rijksvastgoedbedrijf werden er stellingen voorgeschoteld op een groot scherm, waarop de zaal moest antwoorden of ze het wel of niet met de stelling eens waren. Tijdens het spel kon er al genoten worden van het zelfgebakken brood, waarna vervolgens het diner echt kon beginnen. Het voorgerecht bestond uit zalm met gebrande shimeji, pompoen en een dressing van passievrucht en mouse van zee-egel. Het tussengerecht was een ravioli van cevenne ui met abrikoos, kapperblad en een saus van wortel dashi beurre blanc. Het hoofdgerecht was een eendenborst met groene kool, zoete aardappel en een saus fine de champagne. Het dessert was een ‘croquembouche’, een tijgersoes met miso karamel, hazelnoot, dulcey, peer, en eucalyptus. Er was uiteraard ook een menu voor vegetariërs of voor mensen met allergieën.   

Na dit heerlijke menu werd er een prijs uitgereikt aan de groep die de tafel het netst had opgedekt. Toen was het diner dan echt ten einde gekomen en kon er nog geborreld worden. Onder het genot van een kopje koffie en een madeleine was er nog de mogelijkheid om nog een laatste keer met de CEO van een bedrijf te praten om eventueel een stage of baan te regelen. Rond een uur of tien liep de avond ten einde en vertrok iedereen naar huis met een gevulde buik en met nieuw opgedane contacten. Al met al was het een erg geslaagde dag! 

Nieuws

Recap Bedrijvendiner

Op donderdag 24 april 2025 vond het jaarlijkse FRESH Bedrijvendiner plaats in De Willem, hartje Amsterdam. In een stijlvolle en  setting kregen studenten de unieke kans om gedurende de avond...

18 mei 2025

Terugblik JLL Inhousedag

Op donderdag 10 april kregen we een exclusief kijkje in de keuken bij JLL. We startten de dag met een hartelijk welkom en een introductie door Wendeline, die ons meenam...

15 april 2025

FRESH International Challenge – Tokyo

📣 We mogen het eindelijk bekendmaken: de FRESH International Challenge 2025 gaat naar Tokyo! 🇯🇵 🌏 Aanmelding International Challenge 2025 – Tokyo 🇯🇵 Thema: Future-Proof Cities Wat leuk dat je...

2 april 2025