Terugblik FRESH JLL inhousedag

Op donderdag 21 maart 2024 organiseerde JLL een Inhousedag voor FRESH Students, die diende als een brug tussen theoretische kennis en praktijkervaring binnen de vastgoedsector. De dag stond in het teken van interactie, kennisdeling en het verkennen van carrièremogelijkheden binnen het gerenommeerde vastgoedbedrijf JLL.  

De dag begon met een hartelijk welkomstwoord van Wendeline Marres, waarin zij een heldere uitleg gaf over de diverse en dynamische werkzaamheden van JLL. Dit vormde niet alleen een informatieve start, maar legde tevens een uitstekende basis voor de verdere activiteiten van de dag. Daarna kregen de FRESHers de gelegenheid zichzelf voor te stellen, waarbij iedereen een leuk feitje over zichzelf deelde, wat bijdroeg aan een ontspannen en plezierige sfeer. 

Vervolgens boden Britt Belt, Lisa Cornelissen en Shuly Themans inzicht in de werkwijze van JLL’s Global Consulting Services, waarbij ze de vier taken van het bedrijf benoemden: Future of Work, People Experience, Place en Adoption. Ze gaven ook een inkijkje in de Workplace Strategy van JLL aan de hand van een lopend project met een klant. 

De dag werd voortgezet met een rondleiding door het JLL-kantoor, verzorgd door Niels Kramer van Tétris. Tijdens de rondleiding werden inzichten gedeeld over het ontwerp van het kantoorpand, waarbij het gebruik van zachte kleuren een rustgevende sfeer creëerde. Ook werd er nagedacht over de vloerafwerkingen, waarbij tapijt stond voor werken en verharde vloeren voor netwerken. 

Na een welverdiende lunch was het tijd voor een bezoek aan Tower Ten, een project waar JLL bij betrokken is. Dit bezoek bood de FRESHers een unieke kijk op de complexiteit en uitdagingen van moderne vastgoedprojecten en de praktische aspecten van het vakgebied. De rondleiding werd geleid door Cees Vliegenthart en Ernest Wehry. 

Op de terugweg werd onverwachts een stop gemaakt bij de maquette van de Zuid-As, waarbij de ontwikkelingen van het gebied werden belicht en veel bekende gebouwen te zien waren, wat een goed overzicht bood van het hele gebied. 

De dag werd afgesloten met een business case, waarbij teams werden uitgedaagd om opgedane kennis en creativiteit toe te passen op een realistisch vastgoedvraagstuk. De winnende groep kreeg de kans om op gesprek te komen bij CEO Pieter Hendrikse van JLL. 

Tot slot was er een borrel waarbij deelnemers informeel konden napraten, ervaringen konden uitwisselen en professionals van JLL konden ontmoeten, gevolgd door een pubquiz als afsluiting van een geslaagde en leerzame dag. 

De JLL Inhousedag voor FRESH Students was een groot succes en bood waardevolle inzichten in de vastgoedsector vanuit de praktijk. Wij willen JLL bedanken voor deze geweldige dag. 

Nieuws

Stage- of afstudeeropdracht bij het Kadaster

Benieuwd hoe een stage- of afstudeeropdracht eruit ziet bij het Kadaster? Doe onderzoek naar winkelleegstand, herinrichting van stedelijke gebieden of ruilverkaveling. Maak tijdens je stage gebruik van de schat aan...

23 mei 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024