Ruth van Dijken

Ik ben Ruth van Dijken en oprichtster en directeur van Blendingbricks. 

Ik hou van de natuur, dieren, ben erg energiek en positief ingesteld. Sporten is voor mij erg belangrijk, een bewuste levensstijl ook en heb nooit te kort aan ideeën. 

Ik woon (nog) in Amsterdam en ben meer dan 6 jaar ondernemer. 

Ik ben afgestudeerd als Meester in de Rechtsgeleerdheid (2008), maar heb van deze studie niet mijn werk gemaakt. Toen ik mijn eerste baan kreeg, kocht ik ook mijn eerste appartement en heb er daarna nog een paar gekocht, welke ik allemaal heb verbouwd en tot pareltjes omgetoverd. Ik ben het vastgoed “ingerold” zoals ze zeggen. 

Ik heb altijd veel gewerkt, ook naast mijn studie. Van het organiseren van festivals, tot aan hard-core sales functies, het is allemaal voorbij gekomen.  

Ik heb eerst een bedrijf gehad in het aan- en verkopen van vastgoed en heb zelf, met eigen geld, appartementen gekocht en ontwikkeld. Omdat ik uiteindelijk de maatschappelijke meerwaarde miste in dit bedrijf, ben ik 1,5 jaar geleden begonnen met Blendingbricks.

Met Blendingbricks creëren we groene en gezonde leefomgevingen: integrale, betekenisvolle, duurzame concepten en visies waar de beleving centraal staat.  

Centraal hierin staat de verbinding tussen vastgoed – natuur en gebruiker, omdat ik geloof dat deze drie elkaar versterken ipv moeten afbreken. De toekomst van het vastgoed ligt naar mijn mening in het creëren van meervoudige waarde voor alle stakeholders, en daar is de natuur er ook een van. Wanneer is een plek of gebouw geliefd? Als het leeft, er “ziel” in zit en je er blij wordt. Dat betekent  oa een duidelijke identiteit creëren.  

Alle projecten die wij doen dragen bij aan de bevordering van geluk, verbinding, biodiversiteit en gezondheid. Op deze manier wordt er gebouwd aan innovatieve, gezonde & groene leefomgevingen en gebouwen. Hierdoor floreren zowel de gebruiker als de natuur; meervoudige waardecreatie met een positieve impact. 

Dit noem je ook wel een holistische benadering van vastgoed. 

De projecten die wij uitvoeren moeten allemaal bijdragen aan een duurzame transitie, waarin aan alle stakeholders is gedacht. En dan heb ik het niet over technische duurzaamheid, want alleen dat brengt geen integrale meerwaarde of leefbaarheid. 

Huidige projecten omvatten onder andere:

  1.  de transformatie van de Stadhouderskade in Amsterdam naar een groene, betekenisvolle openbare ruimte (The Green Mile) met oa Heineken, DNB, Rijksmuseum, UNStudio, de HVA en de gemeente Amsterdam
  2. conceptontwikkeling voor een transformatie van een haven tot een multifunctionele duurzame hub (mixed use) (Valk Yacht Brokers)
  3. conceptontwikkeling van de algemene plint in een multifunctioneel appartementencomplex (Hollandse Meesters – AM)
  4. de visie schrijven over de inzet van de natuur bij een herontwikkeling voor een maatschappelijke belegger in het zorgvastgoed
  5. de visie schrijven voor Schiphol Trade Park: een ecologische visie voor een bedrijventerrein (SADC)
  6. Samenwerking internationaal artiest Claudy Jongstra

De scope van Blendingbricks ligt in:

  1. (urban en groen) Consultancy
  2. Gezonde en groene concept- en gebiedsontwikkeling
  3. Placemaking & branding
  4. Visie en strategie

Als ondernemer ben ik altijd in beweging, zie ik veel kansen en hou ik van pionieren. Energiek en met een positieve mindset ben ik een changemaker en natuurliefhebber. Ik durf de weg te wijzen naar integrale duurzaamheid, inspireer mensen en bedrijven door ze te laten zien dat vastgoed, sociale en ecologische waarden hand in hand gaan. 

Met mij als mentor krijg je een eerlijke, energieke en wellicht anders-denkende vrouw tegenover je. Ik kan je lessen leren over ondernemen, over kansen, valkuilen, je hart volgen en hoe je netwerk te bouwen. Ik heb alles zelf opgebouwd, met vallen en opstaan, en deel graag mijn ervaringen met je. Bij mij dus geen excelsheets, financiele rekenmodellen of tips over hoe je “het snel kan maken” 😉

Als jij het verschil wil maken in het vastgoed, anders durft te denken, de symbiose tussen natuur & vastgoed ziet, en daar verder in wilt (leren), ben je bij mij aan het goede adres. 

Ik verwacht van jou een dosis inzettingsvermogen, daadkracht en motivatie. De wil om te leren, anders te durven zijn (daar kan ik je bij helpen) en je eigen pad te kiezen. 

Nieuws

Terugblik PROVADA

Vorige week vond de PROVADA weer plaats, en uiteraard was FRESH students ook aanwezig. Een groep van twintig studenten werd op donderdag 13 juni verwelkomd bij CBRE Investment Management voor...

20 juni 2024

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024