FRESH Students – Real Highlights Maart

Het is alweer maart: Tijd voor de FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH. Daarnaast kijken we vooruit naar de aankomende evenementen en vallen er leuke prijzen te winnen. Daar gaan we!

Flashback

PowerPoint Training

In februari organiseerde FRESH weer een aantal interessante evenementen. Zo vond op donderdag 4 februari de FRESH Talent Programme: PowerPoint Training plaats. Deze werd verzorgd door Ruud Boots, Real Estate Analyst bij ABN AMRO. Hij heeft onze talenten geleerd hoe je de mooiste presentaties in elkaar kan zetten. De standaarden voor pitches en presentaties liggen in het bedrijfsleven erg hoog. Het is dus heel belangrijk dat je een mooie PowerPoint presentatie kan laten zien aan je publiek. Klik hier voor de hele terugblik!

Excel Training

Verder vond op 17 februari de eerste dag van de Excel Training plaats. Ook deze training werd verzorgd door Ruud Boots. Aan de hand van een mooie dataset uit de vastgoedwereld werden de top 15-20 belangrijkste excel formules uitgelegd. Uiteraard konden onze talenten hiermee oefenen. Dat was nog een flinke uitdaging!

Datadag

Tot slot vond op 26 februari de Datadag plaats. Dit evenement was een hoogtepunt voor studenten die interesse hebben in data kant van vastgoed en daar graag meer over wilden weten. Voorlopers in de data sector, NSI, Vastgoeddata, Real Capital Analytics en CBRE, brachten verschillende onderwerpen aan bod. Zo brachten zij de impact van de corona crisis op de Europese vastgoedmarkt in kaart en ze lichtten de deelnemers hierover in. Verder kregen de studenten alles te weten over het toepassen van data door corporates bij het maken van strategische keuzes en investeringen. Dit evenement was een gezamenlijk evenement van FRESH Students en Real Estate Club Groningen. Houd de komende week onze social media en website in de gaten voor de hele terugblik!

Preview

Excel training

Ook in maart vinden er weer leerzame evenementen plaats. Zo vindt op 3 maart het tweede deel van de FRESH Talent Programme: Excel Training plaats. Ruud Boots zal dieper ingaan op geavanceerde Excel formules, er zal een cashflow model worden gemaakt en onze talenten worden geïntroduceerd met (en voorzien van) macro’s in VBA. Hij zal onze talenten precies vertellen welke skills handig zijn in hun toekomstige loopbaan. Lees de terugblik later deze maand terug op onze sociale media en website!

A FRESH Perspective of Dutch Women in Real Estate

Op 1 april vindt de eerste editie van ‘A FRESH Perspective of Dutch Women in Real Estate’ plaats. Vier inspirerende vrouwen uit het vastgoed komen aan het woord tijdens een paneldiscussie  over actuele uitdagingen in de vastgoedsector. Dit evenement is bedoeld voor studenten én professionals die het interessant vinden om meer te leren van carrièrevrouwen over vastgoed. Interesse? Klik dan hier om op de hoogte te blijven!

Prijsvraag

Bij FRESH is er elke maand iets leuks te winnen. Dat doen we door middel van een prijsvraag. In maart luidt deze:

In 2020 hebben veel mensen met kantoorbanen thuis moeten werken als gevolg van de corona crisis. Hoe groot was de stijging of daling van de leegstand op de kantorenmarkt in Nederland in de eerste drie kwartalen van 2020? 

Stuur jouw antwoord nog deze week naar marketingcommissie@freshstudents.nl en maak kans op originele FRESH sokken!

Nieuwsoverzicht

In Februari kwamen een hoop rapporten beschikbaar over de resultaten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Wij vertellen je er graag meer over.

De negatieve gevolgen van de economische krimp in 2020 van 4% op de vastgoedsector was beperkt. Er waren in totaal minder transacties en het beleggingsvolume daalde. Vooral de non-food retail en de horeca hebben het in 2021 nog altijd moeilijk. Desondanks is Amsterdam nog altijd de aantrekkelijkste hotelmarkt van de Benelux, en sommige sectoren groeiden harder dan ooit!

Zo was er in de Amsterdamse kantorenmarkt veel interesse: Ten opzichte van 2019 steeg het opnamevolume in 2020 met 15%! Dit komt onder andere door grote tech-bedrijven als Uber, Netflix en Adyen.

Bij online retailers bleek Nederland wederom favoriet. Het beleggingsvolume in de logistiek steeg met maar liefst 63%. Onder andere Brabant profiteert van verhuizingen rondom Brexit. Ook voor studentenhuisvesting nam het investeringsvolume in 2020 flink toe met 62%. Wist je dat Leiden de stad is met de beste investeringsmogelijkheden? In deze stad loopt het tekort namelijk op, en de planvoorraad is beperkt.

De markt voor koopwoningen bleef in 2020 hard groeien: Momenteel kost een huis gemiddeld €360.000, maar liefst 50% meer dan in 2015! De hypotheekrente daalde verder naar zo’n 2%, en in het vierde kwartaal van 2020 werd de vraagprijs voor een woning per transactie gemiddeld overboden met 2,5%. De prijzen namen het afgelopen jaar toe met zo’n 10%. Hiermee behoort Nederland tot de kopgroep van Europa! De verwachting is dat de huizenbouw zich pas in 2022 zal herstellen. In 2021 zal de krimp naar verwachting voortzetten. Dit komt doordat er minder vergunningen zijn afgegeven ten gevolge van de stikstofcrisis. 

2021 begon als een slecht jaar voor het Europese beursgenoteerde vastgoed. Echter, op dit gebied presteerde Nederland met een groei van 7,8% hartstikke goed.

Podcast

Wil je op een alternatieve, eigentijdse manier op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de vastgoedsector? En wil je meer te weten komen over de meest interessante vastgoedprofessionals? Luister dan naar onze nieuwe podcast, ‘Jong Geleerd, Oud Gebouwd’! 

In de eerste aflevering gaan de hosts het gesprek aan met Eduard Schaepman, CEO en founder van Tribes Inspiring Workplaces.

Benieuwd naar de aflevering? Beluister deze nu op Spotify of Apple Podcasts, en volg het speciale Instagram account om op de hoogte te blijven. 

Vacatures

Toe aan een nieuwe uitdaging?

FRESH Career is er speciaal voor jou! Ben jij op zoek naar een stage, bijbaan of een junior-, medior- of seniorfunctie? Kijk dan ook op onze website voor meer interessante vacatures. FRESH Career is ook te vinden op social media, waar de laatste vacatures geplaatst worden. Like en bekijk de pagina om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures! 

De nieuwe vacatures zijn:

Klik hier om alle vacatures te bekijken

Volg ons op social media!

Om op de hoogte te blijven van al onze evenementen kun je ons volgen op social media. We zijn actief op InstagramFacebook en LinkedIn. Zorg ervoor dat je overal van op de hoogte bent en like en volg onze pagina’s! Bereikbaar via de icoontjes boven- en onderaan deze e-mail of bovenstaande links.

Gratis abonnement PropertyNL!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste vastgoednieuws? Als FRESH-er kun jij gratis een digitaal abonnement krijgen op PropertyNL! Wil jij een PropertyNL abonnement? Neem dan contact op met Hiske van Haften (Student Relations) via students@freshstudents.nl.

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024