Terugblik FRESH Beleggersdag

Afgelopen vrijdag, 15 maart, vond de lang verwachte FRESH Students Beleggersdag plaats. Om 9 uur ’s-ochtends werden we verwacht in het ontwakende hart van Amsterdam en we trapten de dag af bij restaurant Herengracht, waar we ontvangen werden door a.s.r. Real Estate. Nadat we allemaal een kopje koffie en een heerlijk stuk worteltaart op hadden, liepen we naar een pand, eigendom van a.s.r. Real Estate, aan de Kalverstraat waar we op de bovenste verdieping een interessante presentatie kregen van Edwin van de Woestijne, managing director Commercial Real Estate. De focus van de presentatie lag op retailvastgoed en de verschillende trends waarmee retail te maken heeft gehad door de jaren heen. Ook kregen we van Maartje Waals, accountmanager retail, en Alwin Verhoeven, technisch property manager, alvast een kijkje in de diverse projecten uit de retailportefeuille van a.s.r. Real Estate, die we vervolgens met eigen ogen mochten bekijken. Het was heel interessant om te merken dat je toch met een andere blik naar het pand keek nu je meer voorkennis had over het project.  

Na de rondleiding kwamen we weer terug bij Herengracht waar een heerlijke lunch voor ons klaar stond. Tijdens de lunch werd er nog enthousiast gesproken over de spraakmakende projecten tussen de vertegenwoordigers van a.s.r. Real Estate en de studenten. Na de lunch was het alweer tijd voor ons om afscheid te nemen van de mensen van a.s.r. Real Estate en zouden we onze dag voorzetten op het kantoor van Realterm op de Zuidas.  

We werden ontvangen door Piet van de Ven, Gijs van Maarschalkerwaart en Marieke de Jong in een grote vergaderruimte op de 3e verdieping van het kantoorpand. We kregen eerst een interessante presentatie over de precieze doelen en werkzaamheden binnen Realterm, waarna de case uitlegt werd waar we in groepjes van 4-5 aan gingen werken. Het doel van de case was de investment committee overtuigen van het aanschaffen van een logistiek locatie in Houten. Om een zo goed mogelijk plan te presenteren moesten we onderzoek doen naar de market analysis, property (re)configuration, functionality chart, asset management plan, comparable analysis en estimated rental value & exit cap. Na ongeveer een uur moesten de groepjes hun plan presenteren aan de investment committee, bestaande uit Anna-Liis Sutt, Daniela Quiñones Gómes en Alberto Radice Fossati, en vervolgens werd er een winnaar gekozen die met een mooie prijs naar huis ging.  

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel bij Oliviers, een cafe op de Zuidas, waar de deelnemende studenten de gelegenheid hadden om nog verder in gesprek te gaan met de werknemers van Realterm onder het genot van een drankje.  

Het was een zeer geslaagde dag met veel nieuwe en interessante informatie en wij bedanken a.s.r. Real Estate en Realterm voor hun enthousiasme en gastvrijheid. Wij kijken ondertussen uit naar de volgende evenementen die op de planning staan! 

Nieuws

Terugblik PROVADA

Vorige week vond de PROVADA weer plaats, en uiteraard was FRESH students ook aanwezig. Een groep van twintig studenten werd op donderdag 13 juni verwelkomd bij CBRE Investment Management voor...

20 juni 2024

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024