Terugblik FRESH Beleggersdag

Afgelopen vrijdag, 15 maart, vond de lang verwachte FRESH Students Beleggersdag plaats. Om 9 uur ’s-ochtends werden we verwacht in het ontwakende hart van Amsterdam en we trapten de dag af bij restaurant Herengracht, waar we ontvangen werden door a.s.r. Real Estate. Nadat we allemaal een kopje koffie en een heerlijk stuk worteltaart op hadden, liepen we naar een pand, eigendom van a.s.r. Real Estate, aan de Kalverstraat waar we op de bovenste verdieping een interessante presentatie kregen van Edwin van de Woestijne, managing director Commercial Real Estate. De focus van de presentatie lag op retailvastgoed en de verschillende trends waarmee retail te maken heeft gehad door de jaren heen. Ook kregen we van Maartje Waals, accountmanager retail, en Alwin Verhoeven, technisch property manager, alvast een kijkje in de diverse projecten uit de retailportefeuille van a.s.r. Real Estate, die we vervolgens met eigen ogen mochten bekijken. Het was heel interessant om te merken dat je toch met een andere blik naar het pand keek nu je meer voorkennis had over het project.  

Na de rondleiding kwamen we weer terug bij Herengracht waar een heerlijke lunch voor ons klaar stond. Tijdens de lunch werd er nog enthousiast gesproken over de spraakmakende projecten tussen de vertegenwoordigers van a.s.r. Real Estate en de studenten. Na de lunch was het alweer tijd voor ons om afscheid te nemen van de mensen van a.s.r. Real Estate en zouden we onze dag voorzetten op het kantoor van Realterm op de Zuidas.  

We werden ontvangen door Piet van de Ven, Gijs van Maarschalkerwaart en Marieke de Jong in een grote vergaderruimte op de 3e verdieping van het kantoorpand. We kregen eerst een interessante presentatie over de precieze doelen en werkzaamheden binnen Realterm, waarna de case uitlegt werd waar we in groepjes van 4-5 aan gingen werken. Het doel van de case was de investment committee overtuigen van het aanschaffen van een logistiek locatie in Houten. Om een zo goed mogelijk plan te presenteren moesten we onderzoek doen naar de market analysis, property (re)configuration, functionality chart, asset management plan, comparable analysis en estimated rental value & exit cap. Na ongeveer een uur moesten de groepjes hun plan presenteren aan de investment committee, bestaande uit Anna-Liis Sutt, Daniela Quiñones Gómes en Alberto Radice Fossati, en vervolgens werd er een winnaar gekozen die met een mooie prijs naar huis ging.  

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel bij Oliviers, een cafe op de Zuidas, waar de deelnemende studenten de gelegenheid hadden om nog verder in gesprek te gaan met de werknemers van Realterm onder het genot van een drankje.  

Het was een zeer geslaagde dag met veel nieuwe en interessante informatie en wij bedanken a.s.r. Real Estate en Realterm voor hun enthousiasme en gastvrijheid. Wij kijken ondertussen uit naar de volgende evenementen die op de planning staan! 

Nieuws

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024

Kick-off FRESH Mentorprogramma

De Kickoff van het FRESH Students Mentorprogramma, gehouden op donderdagavond 28 maart bij House of Watt in Amsterdam, was een goede start van nieuwe relaties binnen het mentorprogramma. Bij de...

11 april 2024

Terugblik PROVADA Talent Kitchen

Op dinsdag 26 maart vond de tweede editie plaats van de PROVADA talent kitchen: het culinaire matchmakingevent in de vastgoedwereld waarbij studenten met CEO’s uit de vastgoedwereld een 4-gangen diner...

4 april 2024