Retail Tour Parijs

Wanneer donderdag 13 t/m zaterdag 15 februari 2020
Tijd

Valentijnsdag in de stad van de liefde!

De FRESH Students Retail Tour – met bestemming Parijs – stond voornamelijk in het teken van het kennismaken met retail vastgoed. Samen met een groep van 20 enthousiaste en gedreven studenten – met verschillende studie achtergronden aan verscheidene universiteiten – kregen wij inzicht in de verschillende perspectieven van het werk binnen het retail vastgoed. Het doel van de trip was om naast een geweldig weekend te hebben, ook kennis te maken met verschillende disciplines van bedrijven en projecten te ervaren.

Op donderdag 13 februari begon de ochtend bij a.s.r real estate in het Novohotel, grenzend aan het trots van a.s.r. real estate de Haagse passage. Onder het genot van een lekkere kop koffie hebben wij mogen luisteren naar een interessante presentatie over de werkzaamheden binnen het bedrijf. Na een goed verzorgde lunch zijn wij op pad gegaan met een interactieve case. De case bestond uit het input geven op verschillende vragen van a.s.r real estate met betrekking tot de Haagse passage. Om inspiratie op te doen voor de case kregen wij de mogelijkheid om rond te lopen in de passage. Na het presenteren van onze bevindingen en het hartelijk bedanken van a.s.r real estate voor de leerzame en goed georganiseerde dag zijn wij op weg gegaan naar station Rotterdam om daar vervolgens de Thalys richting Parijs te nemen.

In de ochtend van vrijdag 14 februari waren wij alweer vroeg op pad om aan te mogen schuiven aan het ontbijt bij Unibail Rodamco Westfield. Hierop volgde een leerzame presentatie over werkzaamheden binnen URW, met als specifiek onderdeel een kijkje in de ontwikkeling van the Mall of the Netherlands. Na de presentatie kregen wij de mogelijkheid het winkelcentrum van URW ‘Westfield Forum des Halles’ te aanschouwen tijdens een interactieve rondleiding door het gebouw zelf.

Vervolgens zijn we vertrokken naar het kantoor van Eurocommercial, gelegen boven een prachtig winkelcentrum uit eigen beheer ‘Passage Du Havre’. Met een mooi uitzicht over de Parijse straten konden wij eerst genieten van een goed verzorgde lunch. De middag vervolgde met een korte presentatie over de werkzaamheden die Eurocommercial verricht. Aansluitend volgde een tour door het winkelcentrum ‘Passage Du Havre’. Na een goed beeld te hebben opgedaan van het winkelcentrum zijn wij aan de slag gegaan met een case over het winkelcentrum. Na het presenteren van onze bevindingen zijn wij gezamenlijk met Eurocommercial gaan borrelen om een geslaagde middag goed af te sluiten.

In de avond hebben wij de succesvolle retail tour afgesloten met een heerlijk diner dichtbij de Sacré Coeur, waarbij wij vergezeld werden door enkele werknemers van URW. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de leerzame dag en verder in gesprek te gaan met jonge enthousiaste werknemers van URW. Na een gezellige avond zijn wij de volgende dag met een zeer positief gevoel en een berg aan inspiratie terug naar huis gegaan.

Andere interessante evenementen

ReFRESH: FRESH kick-off event

Op woensdag 4 oktober is het weer zover! De aftrap van het nieuwe academisch jaar. Meld je aan om erbij te zijn!

4 oktober 2023