Terugblik PROVADA

Wanneer Thursday 28 October 2021
Tijd 10:00 - 18:00
Waar Amsterdam

Na 2,5 jaar coronamalaise was FRESH Students weer op de Provada te zien. Op donderdag 28 oktober bezocht het bestuur vergezeld door een groep van 25 studenten de RAI in Amsterdam voor een dagvullend programma. De  FRESH’ers hadden eerder al een bezoekje gemaakt aan de befaamde FRESH Provada borrel. 

De dag startte met een gezonde smoothie bij Capital Fit, waar wij een quiz kregen over relevante vastgoedonderwerpen. Zo vertelde Thomas van Bergen ons dat hij op dit moment onder andere bezig is met een aantal wolkenkussers in Den Haag.  

Wij vervolgden onze tocht naar het Rijksvastgoedbedrijf. Hier kregen wij wel een heel unieke case voorgeschoteld. De studenten werden ingedeeld in groepen, welke ieder een ontwikkelingsvoorstel moesten doen voor een project in Eindhoveen. Dit ontwikkelingsvoorstel moest niet onderbouwd worden door een presentatie maar door een conceptueel model op papier, welke met een overtuigend verhaal gepresenteerd moest worden aan het Rijksvastgoedbedrijf. 

Na de lunch bij Rijksvastgoedbedrijf, zijn we naar VORM gegaan waar wij hebben geleerd over de verschillende projecten die het Rotterdamse VORM uitvoert. Na het interresante verhaal van het Rotterdamse VORM zijn we doorgegaan naar JLL. JLL had voor ons een spannende quiz voorbereid. Het doel was om letters te verzamelen door het beantwoorden van vragen over de verschillende afdelingen van JLL. Zo leerden de studenten van alles over de in en outs van JLL en werden de winnaars beloont met een polaroid camera en ontbijt met de CEO! 

De laatste stop was bij A.S.R. Hier werden de studenten ingedeeld in groepen, en iedere ronde kwam er een manager van een onderdeel van A.S.R. langs om te vertellen wat hij of zij precies deed. Hierbij hebben de studenten geleerd over alle vakgebieden waarin A.S.R. werkzaam is.

De dag werd afgesloten met een borrel op de Provada. Ook op dinsdag hebben de studenten een speciale borrel bezocht waar elke provadaganger wel een bezoekje aan wilt brengen, de FRESH Professionals PROVADA borrel! Bij beide borrels werden de nodige biertjes achterover getikt en de netwerkskills nog even getest. Kortom het was een prachtige editie en wij gaan zeker aankomend jaar nog een keer! 

Andere interessante evenementen

JLL Inhousedag

Heb je de Consultancy-dagen gemist? Pak dan nu je kans om alsnog kennis te maken met de wereld van vastgoed consultancy. Ook dit jaar zal FRESH Students, in samenwerking met...

23 - 23 mrt 2023

FRESH Students Padel Toernooi

Misschien heb je er wel eens van gehoord: padellen. Zeker een van de populairste sporten van dit moment. Deze mix tussen tennis en squashen wordt ook wel het nieuwe golfen...

6 april 2023