FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining

Wanneer Thursday 21 January 2021
Tijd 16:00 - 17:00

Terugblik – FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining

Op donderdag 21 januari vond de FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining plaats. De training werd gegeven door Nicolette Speerstra van Edge Technologies. Deze training was een goede aansluiting op de CV & Motivatiebrief training van vorige week. Na een voorstelronde en een extra CV-check, werd er namelijk diep ingegaan op het verdere sollicitatie- en onderhandelingsproces. 

Zo kwam het belang aan bod  van een goede voorbereiding voor zowel een digitale als fysieke sollicitatie. De studenten zijn voorzien van voorbeeldvragen om zich voor te bereiden op een eerste gesprek, en een goede indruk achter te laten. Ook heeft Nicolette tips gegeven hoe je een zo goed mogelijke motivatiebrief schrijft en hoe deze het best blijft hangen bij de lezer. Verder werd de dresscode besproken.

Daarnaast  is er gekeken naar het verloop van de vervolggesprekken van het sollicitatieproces. Zo is het gebruikelijk dat er pas in de laatste ronde wordt gesproken over arbeidsvoorwaarden en salaris. De studenten hebben handige tips en verwachtingspatronen meegekregen om zo tot een gewenste overeenkomst te komen.

Gedurende en na de training van Nicolette waren de Students in de gelegenheid vragen te stellen. Ook werden de door de Students vooraf ingestuurde vragen over salarisonderhandelingen, het CV en sollicitatie proces tijdens de training beantwoord. De FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining verzorgd door Nicolette Speerstra van Edge Technologies. Hartelijk dank voor de leerzame middag!

Andere interessante evenementen

FRESH START: LIVE

Op woensdag 14 september zal het event FRESH START plaats vinden. In Amsterdam zullen we onder het genot van een biertje en een wijntje het afgelopen jaar evalueren. Hierbij is...

14 september 2022

FRESH Students activiteitenagenda

Wil jij ook geen evenement van FRESH Students missen? Voeg dan nu de Google activiteitenagenda van FRESH Students toe aan je eigen agenda! Deze zal gedurende het collegejaar 2020-2021 up-to-date...

15 september 2022