FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining

Wanneer Thursday 21 January 2021
Tijd 16:00 - 17:00

Terugblik – FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining

Op donderdag 21 januari vond de FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining plaats. De training werd gegeven door Nicolette Speerstra van Edge Technologies. Deze training was een goede aansluiting op de CV & Motivatiebrief training van vorige week. Na een voorstelronde en een extra CV-check, werd er namelijk diep ingegaan op het verdere sollicitatie- en onderhandelingsproces. 

Zo kwam het belang aan bod  van een goede voorbereiding voor zowel een digitale als fysieke sollicitatie. De studenten zijn voorzien van voorbeeldvragen om zich voor te bereiden op een eerste gesprek, en een goede indruk achter te laten. Ook heeft Nicolette tips gegeven hoe je een zo goed mogelijke motivatiebrief schrijft en hoe deze het best blijft hangen bij de lezer. Verder werd de dresscode besproken.

Daarnaast  is er gekeken naar het verloop van de vervolggesprekken van het sollicitatieproces. Zo is het gebruikelijk dat er pas in de laatste ronde wordt gesproken over arbeidsvoorwaarden en salaris. De studenten hebben handige tips en verwachtingspatronen meegekregen om zo tot een gewenste overeenkomst te komen.

Gedurende en na de training van Nicolette waren de Students in de gelegenheid vragen te stellen. Ook werden de door de Students vooraf ingestuurde vragen over salarisonderhandelingen, het CV en sollicitatie proces tijdens de training beantwoord. De FRESH Talent Programme: Sollicitatie- & Onderhandelingstraining verzorgd door Nicolette Speerstra van Edge Technologies. Hartelijk dank voor de leerzame middag!

Andere interessante evenementen

Career event

Het career event is terug! (voorheen careerpitch) Een bewezen concept in een nieuw jasje: het kleinste, persoonlijkste en meest laagdrempelige career event van Nederland is terug. Tijdens een speed-date sessie...

15 - 15 dec 2022

Kroegcollege ‘Hou Je Vastgoed’ LIVE

Op 10 januari staat er een prachtige activiteit op de planning met onze sponsor Boelens & de Gruyter en onze vrienden van studievereniging Service uit Eindhoven. Een grote groep studenten...

10 - 10 jan 2023