Vijf vragen aan Peter Helfrich | Primevest Capital Partners

Dit jaar zal er een interview worden gehouden onder elk van de 12 Business Friends van FRESH Professionals. In deze portretinterviews komt er per Business Friend iemand aan het woord, waarbij we een unieke inkijk krijgen in wat deze personen beweegt en hoe zich dat reflecteert in de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Naast de vier vragen die standaard terugkomen verzint de geïnterviewde steeds een estafette vraag voor de volgende Business Friend. De derde gegadigde voor deze categorie was Peter Helfrich van Primevest Capital Partners.

“Wij helpen onze klanten hun financiële toekomst veilig te stellen d.m.v. investeringen in real assets.”

Waarom koos jij ervoor om te gaan werken bij Primevest CP?

De combinatie van beide bedrijven sprak mij enorm aan! Sinds het begin van mijn carrière heb ik ingezien dat zorgvuldig geselecteerde particuliere beleggingen in onroerend goed een echte aanvulling kunnen vormen op een traditionele beleggingsportefeuille van aandelen en obligaties, maar dat deze niet voor iedereen even gemakkelijk toegankelijk zijn. Bij Primevest Capital Partners en Holland Immo Group helpen wij onze klanten hun financiële toekomst veilig te stellen door zo laagdrempelig als mogelijk toegang te bieden tot zorgvuldig geselecteerde toekomst-bestendige vastgoedbeleggingen (real assets) in heel Europa.

Wat maakt jullie kantoor een fijne werkplek?

“Begin dit jaar hebben wij onze intrek genomen in ons nieuwe, duurzame kantoor in Central Park in Utrecht, een comfortabele en inspirerende werk-omgeving met prachtig uitzicht, gelegen op een goed bereikbare en centrale locatie. De locatie en het diverse aanbod aan voorzieningen maakt het een zeer aantrekkelijk kantoor waar ons team met veel plezier werkt”.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?

Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ben ik geneigd veel input van anderen te vragen op dilemma’s of problemen waar ik mee worstel, om vervolgens mijn eigen beslissingen hierop te nemen. Met name mijn ouders zorgden er goed voor dat ik uit mijn eigen cirkelredeneringen geraakte door hun ruime levenservaringen en rationele kijk op mensen en zaken. Misschien het beste advies dat rechtstreeks van mijn vader kwam was er een uit een citaten boekje genaamd; ‘Senaca voor managers’, meer dan tweeduizend jaar oude overpeinzingen van een Romeinse filosoof maar veelal nog steeds van toepassing: “Als je iemand vertrouwt maak je hem betrouwbaar”. Het citaat benadrukt het belang van wederzijds vertrouwen in menselijke relaties. Door anderen vertrouwen te schenken, kun je bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin betrouwbaarheid wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Het suggereert zo mooi dat vertrouwen niet alleen iets is dat wordt gegeven maar ook iets dan kan worden verdiend en ontwikkeld door interacties.

Hoeverre helpt FRESH jou in je dagelijkse werk?

Onze samenwerking met FRESH Students & Professionals geeft ons de mogelijkheid om ons bedrijf en onze werkzaamheden onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep van Young Professionals. Wij hebben al diverse inhoudelijke bijeenkomsten en gezellige borrels met FRESH georganiseerd en hierdoor hebben wij veel werkstudenten aan kunnen nemen, wat voor ons bijzonder waardevol is.  

Nieuws

Terugblik: Primevest / Career Monitor borrel

Tijdens de FRESH borrel bij Brouwerij Troost van afgelopen week hebben wij enkele FRESH’ers extra vrolijk het Hemelvaartweekend ingestuurd. Het was namelijk tijd om de uitkomsten van de FRESH Career Monitor 2024...

22 mei 2024

Vier vragen aan Daan van der Hoeven | Envalue

 Kun je je zelf kort voorstellen? Ik ben Daan, momenteel werkzaam als Team Lead van het Data & Analytics team bij Envalue. Met een achtergrond in bedrijfskunde, vastgoed en een...

22 mei 2024

Vier vragen aan Anouk de Brabander | Houthoff

Kun je je zelf kort voorstellen? Mijn naam is Anouk de Brabander en ik werk nu zo’n 5,5 jaar als advocate op devastgoedpraktijk bij Houthoff in Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestaan...

14 mei 2024