Vier vragen aan Sophie Fabius | JLL

Dit jaar zal er een interview worden gehouden onder elk van de 12 Business Friends van FRESH Professionals. In deze portretinterviews komt er per Business Friend iemand aan het woord, waarbij we een unieke inkijk krijgen in wat deze personen beweegt en hoe zich dat reflecteert in de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Recent hadden wij het genoegen om met Sophie Fabius van JLL te spreken.

  • Naam: Sophie Fabius
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Bedrijf: JLL
  • Aantal jaren werkzaam: 4 jaar
  • LinkedIn: Sophie Fabius / JLL
  • Website: JLL

“Gezellig, teamwork & professioneel”

Waarom koos jij ervoor om te gaan werken bij JLL?
Direct uit de studiebanken ben ik bij JLL aan de slag gegaan. Tijdens het schrijven van mijn scriptie had ik mezelf één ding voorgenomen: bij veel bedrijven langsgaan om een gevoel te krijgen bij verschillende type bedrijven om vervolgens te bepalen wat goed bij mij zou passen. 

Dit plan heeft alleen niet heel lang standgehouden. Het eerste bedrijf waar ik op gesprek ging was JLL en eigenlijk was ik direct overtuigd geraakt dat ik hier graag wilde werken. Naast het feit dat het een internationaal kantoor is met veel doorgroeimogelijkheden waren het de mensen bij JLL die de doorslaggevende factor voor mij waren.

JLL staat bekend als een waar een familiaire sfeer hangt tussen collega’s.  staat voorop en dat is ook gelijk te merken als je het kantoor binnenstapt. Tijdens de sollicitatiegesprekken voelde ik direct een klik met iedereen en was het – gek genoeg – een gevoel van thuiskomen. Dit was voor mij dan ook de reden om niet verder te kijken. De afgelopen 4 jaar zijn voorbij gevlogen en ik ben nog steeds super blij dat ik destijds mijn gevoel achterna gegaan ben.

Wat maakt jullie kantoor een fijne werkplek?
Er zijn veel redenen waarom ik graag op kantoor ben en vind ik de plek van kantoor heel leuk. We zitten in het Atrium op de Zuidas, wat een levendige omgeving is met veel faciliteiten in de buurt. Het is heel relaxed om even snel naar de supermarkt te kunnen gaan, of met collega’s een drankje te doen in de buurt.

Maar de allerbelangrijkste reden is toch wel het eten. We worden enorm verwend op kantoor met elke dag een héle uitgebreide lunch, verse sapjes snacks. We worden eigenlijk met lekker eten naar kantoor gelokt. Liefde gaat toch door de maag dat blijkt maar weer;)

Hoeverre helpt FRESH jou in je dagelijkse werk?
Afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen mogen doen bij FRESH. Zo heb ik een aantal projectbezoeken georganiseerd en heb ik, samen met mijn commissiegenootjes, de grote reis naar Toronto mogen organiseren. Door FRESH heb ik veel mensen ontmoet die werkzaam zijn binnen verschillende sectoren in het vastgoed. Hierdoor heb ik mijn eigen kennis en visie verbreed.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Afgelopen jaar volgde ik een opleiding waarbij je gekoppeld werd aan een externe mentor. Mijn mentor was Annemiek, die lange tijd bij Ahold heeft gewerkt en hier meerdere hoge functies heeft bekleed. Zij was destijds één van de weinige vrouwen binnen de board van Ahold en werkte daardoor in een omgeving met veel mannen. Zij had de neiging om zich aan te passen (in haar geval) aan haar mannelijke collega’s en zich anders voor te doen dan ze eigenlijk was.

Tijdens één van onze sessies gaf zij mij het volgende advies: ‘Doe jezelf nooit anders voor dan wie je bent. In jouw eigen versie kun je een 10 worden. Maar als je jezelf aanpast aan anderen om je heen word je maximaal een 6-je.’’

Deze woorden zijn mij bijgebleven en laten mij vaak even stilstaan of ik mezelf niet teveel laat beïnvloeden door anderen om mij heen en doe waar ikzelf achter sta.

Nieuws

Terugblik: Primevest / Career Monitor borrel

Tijdens de FRESH borrel bij Brouwerij Troost van afgelopen week hebben wij enkele FRESH’ers extra vrolijk het Hemelvaartweekend ingestuurd. Het was namelijk tijd om de uitkomsten van de FRESH Career Monitor 2024...

22 mei 2024

Vier vragen aan Daan van der Hoeven | Envalue

 Kun je je zelf kort voorstellen? Ik ben Daan, momenteel werkzaam als Team Lead van het Data & Analytics team bij Envalue. Met een achtergrond in bedrijfskunde, vastgoed en een...

22 mei 2024

Vier vragen aan Anouk de Brabander | Houthoff

Kun je je zelf kort voorstellen? Mijn naam is Anouk de Brabander en ik werk nu zo’n 5,5 jaar als advocate op devastgoedpraktijk bij Houthoff in Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestaan...

14 mei 2024