Vier vragen aan Niels Scholtes | KroesePaternotte

Dit jaar zal er een interview worden gehouden onder elk van de 12 Business Friends van FRESH Professionals. In deze portretinterviews komt er per Business Friend iemand aan het woord, waarbij we een unieke inkijk krijgen in wat deze personen beweegt en hoe zich dat reflecteert in de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Deze week is het woord aan Niels Scholtes van KroesePaternotte.

Sinds 1984 is KroesePaternotte dé retailspecialist van Nederland. Onze toegewijde medewerkers zetten zich dagelijks in om deze belofte waar te maken op alle fysieke locaties waar er een kassa aanwezig is en waar consumenten graag komen.

Waarom koos jij ervoor om te gaan werken bij KroesePaternotte.?
KroesePaternotte. geniet een sterke positie in de Nederlandse retailmarkt, wat mijn keuze voor deze werkgever heeft beïnvloed. De doorslaggevende factor is de geboden vrijheid om dagelijkse taken naar eigen inzicht in te vullen. Het bedrijf stimuleert ondernemerschap en biedt medewerkers autonomie om zelfstandig aan de slag te gaan. Deze vrijheid stelt werknemers in staat om creativiteit en probleemoplossend vermogen optimaal te benutten, dat zowel mijn professionele als mijn persoonlijke ontwikkeling ten goede komt.

Wat maakt jullie kantoor een fijne werkplek?
Ons kantoor biedt een aangename werkomgeving om diverse redenen. Ten eerste bieden we zowel de mogelijkheid om thuis als op kantoor te werken, en aangezien ons werk vaak buiten de deur plaatsvindt, hebben werknemers de flexibiliteit om hun tijd naar eigen inzicht in te delen. Daarnaast hebben we een team met verschillende expertises, wat een inspirerende en collegiale werkomgeving creëert. We kunnen van elkaar leren en samenwerken aan uitdagende projecten. Deze combinatie van flexibiliteit en samenwerking draagt bij aan een positieve werksfeer, waarin we kunnen groeien gezamenlijk successen kunnen behalen en dit ook zeer regelmatig op leuke manier vieren!

Hoeverre helpt FRESH jou in je dagelijkse werk?
FRESH speelt een aanzienlijke rol bij het opbouwen van mijn netwerk met jonge vastgoedprofessionals en biedt een platform voor het uitwisselen van ideeën die zullen bijdragen aan de toekomst van het vastgoed. Daarnaast biedt FRESH voor KroesePaternotte een uitgelezen kans jonge vastgoedprofessionals te bereiken.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Voor mij is het principe “een stap terug, twee vooruit” een waardevolle richtlijn gebleken. Het impliceert dat het soms nodig is om tijdelijk een stap terug te nemen om uiteindelijk grotere vooruitgang te boeken. Op professioneel vlak heb ik ervaren dat het accepteren van nieuwe uitdagingen en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, zelfs als het aanvankelijk voelt als een stap terug, heeft geleid tot meer mogelijkheden en persoonlijke groei. Het vergt geduld en vertrouwen in de toekomst, maar ik heb gemerkt dat het vaak resulteert in langdurig succes.

Nieuws

Terugblik: Primevest / Career Monitor borrel

Tijdens de FRESH borrel bij Brouwerij Troost van afgelopen week hebben wij enkele FRESH’ers extra vrolijk het Hemelvaartweekend ingestuurd. Het was namelijk tijd om de uitkomsten van de FRESH Career Monitor 2024...

22 mei 2024

Vier vragen aan Daan van der Hoeven | Envalue

 Kun je je zelf kort voorstellen? Ik ben Daan, momenteel werkzaam als Team Lead van het Data & Analytics team bij Envalue. Met een achtergrond in bedrijfskunde, vastgoed en een...

22 mei 2024

Vier vragen aan Anouk de Brabander | Houthoff

Kun je je zelf kort voorstellen? Mijn naam is Anouk de Brabander en ik werk nu zo’n 5,5 jaar als advocate op devastgoedpraktijk bij Houthoff in Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestaan...

14 mei 2024