Vier vragen aan Anne Wiersma | Greystar

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

Ik ben Anne Wiersma en Senior Director bij Greystar. In 2018 ben ik bij Greystar begonnen als Associate in het Investment team. Hedendaags geef ik leiding aan dit team en ben ik in die hoedanigheid verantwoordelijk voor al onze Nederlandse investeringen.

Ons team is simpel gezegd gefocust op 3 hoofdtaken:

•                     Source (het vinden van nieuwe investeringsmogelijkheden)

•                     Underwrite (middels cijfermatige analyse bepalen of we meer tijd aan een opportunity willen besteden)

•                     Execute (doen van DD, onderhandelen van contractdocumentatie en uiteindelijk zorgen voor een closing)

Als Associate was deze verdeling tussen bovenstaande taken ongeveer 5% / 60% / 35%. In mijn huidige functie is dit ongeveer 50% / 5% / 20% en besteed ik de overige 25% aan interne zaken.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Greystar te werken en je verder te ontwikkelen tot Senior Director?

In mijn vorige baan (als Consultant – Real Estate bij Deloitte) vielen mij de eerste stappen van Greystar in de Nederlandse woningmarkt meteen op. Greystar deed – vrijwel uit het niks – grote deals, op plekken die niet meteen voor de hand lagen. In mijn ogen kon het destijds 2 kanten opgaan, (1) of deze partij verliest al haar geld en vertrekt uit de markt, of (2) deze partij ziet iets wat ik niet zie. 2 jaar later bleek dat laatste het geval en begon ik het bedrijf actief te volgen.

Toen er in 2018 een positie vrijkwam mocht ik op gesprek en werd ik meteen gegrepen door de energie, sfeer en ambitie van de organisatie. Deze elementen zijn eigenlijk nog steeds de reden waarom ik het (6 jaar later) zo erg naar mijn zin heb bij Greystar. De Amerikaanse mindset past bij mij en de constante groei heeft ervoor gezorgd dat verveling nooit een optie is geweest. Ik zit vol energie en hoop nog jaren te blijven. 

Waar staat Greystar over 10 jaar?

Greystar heeft – sinds haar intrede in de Nederlandse woningmarkt in 2016 – een portefeuille opgebouwd van c. 10,000 woningen (operationeel, in aanbouw en in ontwikkeling). Onze doelstelling is om hier elk jaar 1,000 tot 2,000 woningen aan toe te voegen, hetgeen zou betekenen dat we over 10 jaar een portefeuille hebben van c. 30,000 woningen en we meedoen met de grote (traditionele) Nederlandse woningbeleggers. Een sleutelrol in dit groeiproces is weggelegd voor verdere verticale integratie van ons businessmodel. Op dit moment doen wij in Nederland al vrij veel zelf – met name Investments, Development en Operations – hier moet op termijn een bouwbedrijf bijkomen, idealiter een modulaire bouwer. In onze visie is het controleren van (grond)posities in combinatie met het zelf (modulair) kunnen bouwen van woningen de sleutel tot het behalen van onze groeitargets. Uiteraard zijn we nog niet zo ver, maar het is een prachtig vooruitzicht.    

Stichting FRESH bestaat dit jaar 25 jaar. Welke herinnering is er in de afgelopen 25 jaar het meest bijgebleven?

Vooral toen ik nog bij Deloitte werkte ben ik altijd met veel plezier naar de FRESH-borrels gegaan, met name de Provada editie is echt legendarisch natuurlijk. Toen ik de overstap maakte naar Greystar waren deze borrels bij uitstek de manier om contact te houden met al deze oud-collega’s. Ik heb hier hele goede herinneringen aan. Tegenwoordig borrel ik wat minder maar heb ik bijvoorbeeld laatst meegedaan met een fietstocht. De events zijn altijd gezellig en ik vind het leuk dat wij hier nu als bedrijf bij betrokken zijn.  

Nieuws

Terugblik: Primevest / Career Monitor borrel

Tijdens de FRESH borrel bij Brouwerij Troost van afgelopen week hebben wij enkele FRESH’ers extra vrolijk het Hemelvaartweekend ingestuurd. Het was namelijk tijd om de uitkomsten van de FRESH Career Monitor 2024...

22 mei 2024

Vier vragen aan Daan van der Hoeven | Envalue

 Kun je je zelf kort voorstellen? Ik ben Daan, momenteel werkzaam als Team Lead van het Data & Analytics team bij Envalue. Met een achtergrond in bedrijfskunde, vastgoed en een...

22 mei 2024

Vier vragen aan Anouk de Brabander | Houthoff

Kun je je zelf kort voorstellen? Mijn naam is Anouk de Brabander en ik werk nu zo’n 5,5 jaar als advocate op devastgoedpraktijk bij Houthoff in Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestaan...

14 mei 2024