Terugblik Beleggersdagen

Ook dit jaar organiseerden we weer de Beleggersdagen voor de FRESH’ers met een interesse in de beleggerswereld binnen de vastgoed sector. Dit jaar zijn we langs 4 van onze partners gegaan, tijdens twee dagen die vol zaten met interessante projectbezoeken, presentaties en uitdagende cases. Om hier nog eens op terug te kunnen blikken, bij deze een korte samenvatting van wat er allemaal gebeurd is:

Dag 1 – ochtend – ASR (WonderWoods)

De beleggersdagen 2022 werden afgetrapt met een bezoek aan WonderWoods, naast het Utrecht Centraal station. Samen met hun partners realiseert A.S.R. Real Estate hier een mixed-use project met het duurzaamheidsaspect hoog in het vaandel. Wij mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en kregen in de bouwkeet uitleg over het concept, en de weg die voorafging aan de bouw. Op de bouwplaats werd uitgebreid verteld over de 105 meter hoge woontoren, gebouw details en interessant samenwerking tussen de uitvoerder, projectontwikkelaar en A.S.R. Real Estate. Binnen in de bouwkeet kregen we onder het genot van warme koffie en een koek een presentatie van de projectontwikkelaar aangaande het concept en de uitvoering, vragen werden gesteld die tot een interessante discussie leidden. Het was een mooi voorbeeld van hoe de vastgoedmarkt reageert op veranderende vraag, toegenomen interesse in duurzaamheid, en hoe een investeerder daarmee om kan gaan. 

Naderhand werd er een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van A.S.R., en meer informatie werd gegeven over het interne beleid aangaande investeringen en onderzoek. De ochtend werd afgesloten met een uitgebreide lunch in “de stal” verzorgd door A.S.R. 

Dag 1 – middag – PrimeVest Capital Partners 

Met een goed gevulde maag konden we door naar Primevest Capital Partners, ook gevestigd in Utrecht, voor onze eerste case! Na een kort drankje verzorgd door Primevest startte we met een presentatie over hun verschillende fondsen en hun overtuiging over de huidige en toekomstige vastgoedmarkt. Een internationaal actief bedrijf met een erg divers en goed renderende fondsen. Aangezien een grote focus in de fondsen parkeervastgoed beslaat, was dit ook het onderwerp van de case: Bedenk 5 toevoegingen aan een parkeergarage die extra omzet kunnen genereren en werk er 2 financieel uit. Een uitdagende opdracht door de gelimiteerde tijd en de grote vrijheid over de kengetallen. De studenten werden in groepen van 5 verdeeld om hierop te broeden. Na een uur kwamen we weer bij één voor de presentaties waar een hoop innovatieve toevoegingen werden voorgesteld. Maar, uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn… En zij werden dan ook zeer terecht beloond met een klein presentje. Aan het einde van de middag had iedereen de borrel zeker verdient! Hiermee kon het bezoek aan Primevest mooi afgesloten worden, waarna we verder gingen naar het hotel in Amsterdam, de dag werd afgesloten met een heerlijk diner en een borrel. 

Dag 2 – ochtend – Greystar (OurDomain in Amsterdam Zuid Oost)

Op de tweede dag vertrokken we met de metro vanuit het hotel in Amsterdam naar metrostation Holendrecht vanaf waar het OurDomain al te zien was. Met een paar stappen vanaf het station kwamen we aan in de indrukwekkende lobby van het door Greystar ontwikkelde wooncomplex. We werden verwelkomd met een kop koffie en snacks. De eerste presentaties werden gegeven in de bioscoop kamer op de begane grond waar normaal gesproken alle bewoners gebruik van kunnen maken om op een groot scherm en comfortabele stoelen een film of serie te kijken. Vervolgens werden we meegenomen op een tour door het hele complex om de verschillende woningen en voorzieningen te zien die OurDomain biedt. Na de tour werd het concept van OurDomain verder toegelicht en werd de discussie gestart. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch bij Miss Scarlet, het restaurant gelegen in OurDomain. 

Dag 2 – middag – AMVEST

Na de lunch gingen we direct door naar het kantoor van AMVEST gelegen in Cruquius. Het was duidelijk dat de meesten erg onder de indruk waren van het kantoor met zicht op het water en de ‘woonkamer’ lift. Zodra iedereen een plekje gevonden had om te zitten konden de presentaties van start gaan. De studenten werden meegenomen door AMVEST naar de werkzaamheden die verricht worden en de ontwikkeling van het Cruquiusgebied. Vervolgens kon de tour door het gebied, ontwikkeld door AMVEST, beginnen.  De tour begon met een wandeling langs de verlaagde kade die de bewoners van het gebied makkelijk toegang geeft tot het water. De eerste stop was in de gemeenschappelijk te boeken woonkamer van het gebied, een concept genaamd LIVVIN. De tweede stop bracht ons op een stukje uit de geschiedenis van het gebied wat gerestaureerd is en nu dient als kantoor voor de verkoop van AMVEST woningen. Om het karakter van het gebied te behouden is besloten sommige gebouwen of elementen te behouden. Zo konden we ook een oude wijnsilo bezichtigen die voorheen ook in het gebied stond en nu boven op een nieuw appartementengebouw is gehesen en tot woning is omgetoverd. Bij terugkomst op het kantoor konden we direct aan de slag met een case waar we een plan moesten opstellen voor de ontwikkeling van het laatste stukje Cruquius. Deze plannen werden gepresenteerd aan de andere groepen en aanwezigen van AMVEST. De middag, en daarmee ook de beleggers dagen, werden afgesloten door middel van een borrel op het kantoor van AMVEST.

We willen natuurlijk A.S.R. Real Estate, PrimeVest Capital Partners, Greystar en AMVEST bedanken voor het mogelijk maken van deze twee geweldige dagen, en hopen natuurlijk ook dat alle studenten het naar hun zin hebben gehad! En om toch nog een goede indruk te geven, bij deze ook een kleine greep uit de foto’s die gemaakt zijn.

Nieuws

Stage- of afstudeeropdracht bij het Kadaster

Benieuwd hoe een stage- of afstudeeropdracht eruit ziet bij het Kadaster? Doe onderzoek naar winkelleegstand, herinrichting van stedelijke gebieden of ruilverkaveling. Maak tijdens je stage gebruik van de schat aan...

23 mei 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024