Bestuur 2019-2020

Het afgelopen FRESH jaar was een zeer dynamisch avontuur met veel onverwachte wendingen. In september 2019 zijn we officieel gestart als het nieuwe Students bestuur dat invulling zou gaan geven aan een FRESH lustrumjaar. In ons beleid stond ‘terug naar de kern’ centraal: studenten en bedrijven zo goed mogelijk van dienst zijn en daarmee de kwaliteit van de stichting waarborgen. Door middel van algemene enquêtes en feedbackformulieren na onze evenementen hebben we geprobeerd een beter beeld te krijgen van de aspecten die door studenten en bedrijven gewaardeerd worden en waar FRESH Students zich mee onderscheidt. Tegelijkertijd was dit een mooie manier om scherp te krijgen op welke vlakken FRESH zich verder kan (en moet) ontwikkelen om ook in de toekomst hét landelijke netwerk voor academische studenten met interesse in vastgoed te blijven. 

We hebben tot februari een breed scala aan fysieke evenementen kunnen organiseren. We startten ons jaar in Den Haag, met een leerzaam en gezellig kroegcollege door Sens Real Estate. Vlak daarna volgde het onvergetelijke lustrumfeest in Amsterdam, waar we als nieuw bestuur op een bijzonder feestelijke manier kennis maakten met twintig jaar FRESH: een prachtige ervaring! In november volgde de kick-off van een mentorprogramma, waar de diversiteit die FRESH Students representeert wederom goed naar voren kwam. De Mix en Match volgde snel, waar we op spectaculaire locaties in Rotterdam (verder) kennis maakten met de Gemeente Rotterdam, AM en CitizenM. 

Het nieuwe kalenderjaar begon veelbelovend met een leerzame training voor onze commissieleden bij Spring Real Estate in Amsterdam, waar we nieuwe inzichten opdeden en verder geprikkeld werden om na te denken over hoe we FRESH Students naar een hoger niveau kunnen tillen. Het nieuwjaarsevenement was een uitstekende gelegenheid om – samen met FRESH Professionals – 2020 in te luiden. In februari vertrokken we met een enthousiaste groep naar het prachtige Parijs om een kijkje in de keuken te nemen bij Unibail-Rodamco-Westfield en meer te leren over retailvastgoed. Eind februari organiseerden we – wat onverwachts voor lange tijd ons laatste fysieke evenement bleek te zijn – een inhousedag bij JLL, waar op de Zuidas kennis gedeeld en opgedaan werd over actuele vastgoedthema’s. 

En toen liep het allemaal anders dan gepland. De veelbelovende International Challenge waar de IC commissie maanden hard aan gewerkt had, kon helaas geen doorgang vinden. De Consultancy Week moest noodgedwongen verplaatst worden en inhousedagen, het bedrijvendiner en andere lustrumactiviteiten vielen in het water. Het was een pittige tijd, waarin veel onzeker was en we als bestuur vaak de koppen bij elkaar gestoken hebben om een plan de campagne op te stellen, 

dat uiteraard met de week veranderde. We hebben niet lang stilgezeten, want halverwege april startten we met een innovatieve serie webinars. Een divers palet aan bedrijven en organisaties deed mee, waardoor we ook in tijden van een pandemie het toonaangevende platform voor studenten met interesse in vastgoed konden blijven. CBRE Gobal Investors, Prologis, AT Osborne, Akro, Primevest en NiVe hebben allemaal op hun eigen manier invulling gegeven aan de webinars, waardoor er voor iedere student wat wils te vinden was. Halverwege juni sloten we af met de eerste FRESH Students E-housedag ooit, verzorgd door EDGE Technologies. Het was een heel bijzondere middag, waarbij door slim gebruik van video’s, presentaties en veel voorbereidingen door zowel studenten als EDGE, beide partijen goed kennis hebben kunnen maken. De dag werd afgesloten met een borrel, waardoor het geheel bijna weer normaal leek. 

Ik ben enorm trots op wat we als bestuur, samen met de commisies, neergezet hebben. Iedereen heeft op zijn of haar manier snel de nieuwe werkelijkheid naar zijn of haar hand gezet, waardoor we ondanks het gebrek aan fysieke ontmoetingen studenten en bedrijven continu in verbinding hebben gebracht. 

Ons bestuurslid marketing Charissa Andringa heeft de oplevering van onze nieuwe website overzien en is gedurende het hele jaar bezig geweest met het optimaliseren van de functionaliteiten, naast haar harde werk om alle (digitale) evenementen snel en aantrekkelijk te presenteren. Het digitale netwerk van FRESH is verder gegroeid en er ligt wederom een prachtige Guide: dit is zonder meer te danken aan haar inzet en de toewijding van haar commissie. 

Voor bestuurslid Student Relations Sanne van der Oest liep het jaar nog een slag anders dan verwacht en gehoopt. Door een zware hersenschudding heeft Sanne niet al haar plannen kunnen realiseren. Haar wil om betrokken te blijven was echter onverminderd, FRESH Students bleef gedurende haar herstelperiode een belangrijke rol spelen. Om de continuïteit van de stichting te waarborgen, hebben we Gerard van Smeden als ondersteuning mogen verwelkomen. Hij heeft actief gewerkt aan het stroomlijnen en automatiseren van de interne processen, waardoor de professionaliteit van de stichting een absolute boost heeft gekregen. 

Ons bestuurslid Career Rohid Najimi heeft zich dit jaar ingezet voor een Career platform met een breed scala aan vacatures en grotere exposure. Samen met zijn commissie is er actief geacquireerd en is het platform verder gegroeid. 

Ons bestuurslid Finance Floris Steinmeier heeft gedurende het jaar de financiën gemonitord en in nauwe samenwerking met Timber en Rohid verschillende scenario’s opgesteld om ervoor te zorgen dat FRESH Students financieel gezond blijft. In het bespreken van de (on)mogelijkheden in coronatijden speelde hij een zeer belangrijke rol. 

Ons bestuurslid Company Relations Timber van Tilburg heeft vanaf september bij veel vastgoedpartijen aan tafel gezeten en samen met zijn commissie afspraken en plannen voor prachtige samenwerkingen gemaakt. Hij is actief betrokken geweest bij de International Challenge commissie en ging met onverminderde moed aan de slag om – in samenwerking met Gerard – direct in te spelen op de kansen die tijdens de pandemie naar voren kwamen. 

Ik kijk terug op een schitterend jaar. Ik heb samen mogen werken met bijzonder getalenteerde mensen met een hart voor vastgoed, die deze passie graag delen met anderen. We hebben problemen omgezet naar uitdagingen en ondanks de teleurstellingen fantastische evenementen georganiseerd. Ik wil Charissa, Sanne, Rohid, Floris, Timber en Gerard bedanken voor alles wat ze mij geleerd hebben en voor de mooie belevenissen in binnen- en buitenland. Namens het volledige bestuur wil ik alle commissieleden, vastgoedpartijen, FRESH’ers en de Raad van Commissarissen, Kascommissie en Dana Wildeman van Authentiek Leiderschap bedanken voor hun bijdrage aan dit jaar: jullie waren essentieel! De toekomst van FRESH Students ligt nu in handen van het 21ste bestuur: we wensen jullie een succesvol, leerzaam en bovenal heel leuk jaar toe!

Lisa Verhoeven
Chairwoman FRESH Students bestuur 2019 – 2020

Nieuws

Terugblik PROVADA

Vorige week vond de PROVADA weer plaats, en uiteraard was FRESH students ook aanwezig. Een groep van twintig studenten werd op donderdag 13 juni verwelkomd bij CBRE Investment Management voor...

20 juni 2024

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024