Bestuur 2018-2019

Het afgelopen FRESH-jaar samenvatten in een aantal woorden is bijna onmogelijk; het is een avontuur geweest met zeker een aantal leermomenten, maar nog veel meer hoogtepunten waarin we altijd de stichting FRESH naar een hoger level hebben geprobeerd te tillen. 

Per september 2018 traden wij aan als het nieuwe FRESH Bestuur van 2018-2019. Zes enthousiastelingen die stonden te trappelen om te beginnen. De focus dit jaar lag op ‘anticiperen’ op de vraag van onze sponsoren en studenten en ‘enthousiasmeren’ van ons huidige (en potentieel nieuw) netwerk om zo FRESH nog steeds te laten ‘onderscheiden’ als hét multidisciplinaire, landelijke netwerk voor studenten met interesse in vastgoed. 

Het openingsevenement ‘Mix and Match’ is een totstandkoming door in te spelen op de vraag van ons netwerk van studenten en bedrijven. Door de tijdsdruk was het lastig voor onze sponsoren om een volledig evenement op zich te nemen en tegelijkertijd wilden wij dit evenement inzetten om zoveel mogelijk oriënterende studenten een sneak-preview te geven van verschillende disciplines binnen FRESH: finance, development en project management. Enerzijds om de student tot andere inzichten te brengen en iets buiten de box te laten denken, anderzijds om enthousiast te maken voor onze (toentertijd) aankomende evenementen waarin iets dieper gedoken zou worden op diezelfde disciplines. 

Het enthousiasme werd een terugkerend element tijdens elk evenement; de inhousedagen met bijzondere en verrassende elementen, het bedrijfsdiner in museum van Loon, een wederom succesvolle editie van de Consultancy Week met als casus Pompenburg in Rotterdam en als klapper op de vuurpijl de International Challenge in Tokio waar we ons hebben ondergedompeld in de wereld van data en de toepasbaarheid van data in ‘Smart Cities’. 

Daarnaast is ook achter de schermen hard gewerkt aan het onderscheidende karakter van FRESH. Vanuit Career zijn er stappen gezet om het platform te professionaliseren, de website is in samenwerking met FRESH Professionals volledig in een nieuw jasje gestoken, het sponsornetwerk is nog een stukje uitgebreid met nieuwe waardevolle partijen, op de commissie-dagen is extra uitgepakt om hen te bedanken en de samenwerking met de vergelijkbare studieverenigingen is vergroot door dit jaar voor het eerst een gezamenlijk evenement te organiseren. 

Ieder bestuurslid heeft zo op zijn/haar eigen manier invulling gegeven aan de doelen van dit jaar. Dominique Koning heeft als functie Students afgelopen jaar zich gefocust op het vergroten van de zichtbaarheid van FRESH d.m.v. collegepraatjes en het contact tussen universiteiten en ambassadeurs. Ze heeft zich ontfermt over de twee grootste evenementen: de Consultancy Week en International Challenge. Daarnaast heeft ze drie succesvolle bedankdagen georganiseerd voor onze commissieleden met allen een ander verrassende activiteit. 

Ricky van Honschoten is inmiddels na een jaar een expert op gebied van mogelijkheden omtrent de ontwikkeling van de website. Afgelopen jaar heeft hij niet alleen het bereik van de sociale media kanalen weten te vergroten en de guide gerealiseerd, maar ook de professionalisering van de promotie valt onder één van zijn behaalde doelen.

Vanuit de functie Career heeft Stefan van der Borgh verschillende nieuwe pilots ontwikkeld voor projecten die startklaar staan voor aankomende jaren en is het vacatureplatform een stuk geprofessionaliseerd door de toevoeging van target promotie, het fysiek nieuwe uiterlijk en de herziening van de pakketten. 

Antonie Elbers is vanuit zijn functie verantwoordelijk geweest voor de waarborging van de begroting en heeft een succesvolle editie neergezet van het mentorprogramma. Verder heeft hij nauw samengewerkt met Career en Companies om zo de essentiële samenwerking tussen deze functies te versterken voor aankomende jaren en in te springen waar nodig was. 

Als laatste heeft Timo Vijn vanuit de functie Companies zich hard gemaakt om zowel de sponsoren altijd tevreden te stellen, als unieke evenementen te organiseren voor studenten. Mede dankzij zijn toewijding heeft FRESH een aantal nieuwe sponsoren mogen toevoegen aan het huidige netwerk. 

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier mogen werken in een team van ontzettend toegewijde FRESH-ers met groot hart voor de stichting. Ik heb de groep mogen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen voor FRESH en op persoonlijk gebied, maar desondanks ook een veilige thuishaven te vormen om eerlijk en open te communiceren met elkaar. Graag wil ik Dominique, Timo, Stefan, Ricky en Antonie ontzettend bedanken voor het leuke en leerzame jaar samen!

Daarnaast willen wij, namens alle bestuursleden, alle betrokken partijen, studenten en met name de commissieleden bedanken voor het fantastische jaar dat wij uiteindelijk met z’n allen hebben neergezet! 

Wanchy Yeh

Chairman FRESH Students 2018-2019 

Nieuws

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024

Kick-off FRESH Mentorprogramma

De Kickoff van het FRESH Students Mentorprogramma, gehouden op donderdagavond 28 maart bij House of Watt in Amsterdam, was een goede start van nieuwe relaties binnen het mentorprogramma. Bij de...

11 april 2024

Terugblik PROVADA Talent Kitchen

Op dinsdag 26 maart vond de tweede editie plaats van de PROVADA talent kitchen: het culinaire matchmakingevent in de vastgoedwereld waarbij studenten met CEO’s uit de vastgoedwereld een 4-gangen diner...

4 april 2024