Wietske Thelousen

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij TwynstraGudde. Daarvoor heb ik bijna vijf jaar bij een advies- en ingenieursbureau gewerkt.

Bij TwynstraGudde adviseer ik organisaties over het optimaal inzetten van vastgoed. Vastgoed is voor veel organisaties een ‘nevenactiviteit’. Geen onderdeel van het primair proces, maar wel essentieel om het primair proces goed te laten verlopen. Ik adviseer hier uiteenlopende organisaties over; denk aan universiteiten, ROC’s, gemeenten en woningcorporaties.

Waar werk ik dan concreet aan? Een van mijn meest omvangrijke opdrachten het afgelopen jaar was het opstellen van de portefeuillestrategie voor de Universiteit Utrecht. Het vastgoed van de Universiteit Utrecht bestaat uit tientallen gebouwen met circa 300.000 m² bvo. De kwaliteit van het vastgoed loopt uiteen en laat ruimte voor verbetering. Maar waar begin je? Welke investeringen zijn nu en op termijn nodig om de strategische doelstellingen van de universiteit te ondersteunen? Hoe kun je het maximale doen binnen de vastgestelde kwalitatieve en financiële kaders? Het resultaat van deze opdracht is een meerjarenplan voor nieuwbouw, afstoten, beheer en verbetering van vastgoed: een derde van de kantoren, labs en onderwijsruimten worden afgestoten maar tegelijkertijd wordt er veel geïnvesteerd in efficiëntere en duurzamere gebouwen.

Academische achtergrond

In 2013 heb ik mijn Master Planologie aan de Universiteit Utrecht afgrond. Daarna heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd zoals de module Vastgoedkunde bij de Amsterdam School of Real Estate en een cursus Lean Six Sigma.

Waarom ik mentor geworden ben

De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren hoe goed en behulpzaam het is om een mentor te hebben. Een mentor kan soms net met een ander perspectief naar vragen kijken. En vanuit eigen ervaring je een stap verder helpen. Het lijkt het mij daarom leuk en interessant om een student te begeleiden. Het is daarnaast een leuke manier om een inkijk in het bedrijfsleven te geven. En uiteraard ben ik benieuwd naar perspectieven van studenten op het vakgebied! Hoe kijken jullie tegen bepaalde ontwikkelingen aan in de vastgoedmarkt? Welke rol speelt duurzaamheid? En wat vinden jullie belangrijk in een werkgever?

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Je kunt van mij verwachten dat ik je een kijk in de praktijk geef: je bent van harte welkom om eens mee te kijken in projecten en te zien wat het werken als vastgoedadviseur bij TwynstraGudde inhoudt. Daarnaast denk ik graag met je mee over hoe je het begin van je carrière vorm kunt geven, welke kanten je op kunt en wat het beste bij je zou passen.

Nieuws

FRESH Students | Evenementen

Het nieuwe jaar is van start en natuurlijk staan de volgende activiteiten al weer op jullie te wachten! In januari en februari hebben we met veel enthousiasme weer verschillende top...

2 januari 2020

Nieuw FRESH Students bestuur stelt zich voor …

Lisa Verhoeven Het nieuwe FRESH Students bestuur stelt zich graag aan jou voor! Lees hier het verhaal van Lisa Verhoeven, dit jaar vervult zij de functie Voorzitter. Vanaf september mag...

14 september 2019

Lancering nieuwe website!

Onze vernieuwde FRESH website is live! Neem een kijkje op de verschillende pagina’s en ontdek hoe de website in een nieuw jasje gestoken is. Door de besturen van FRESH Students...

12 september 2019