Stefan van Hoef

Bij Republiq helpen we publieke organisaties om betere strategische beslissingen te nemen. Het gaat vooral om investeringsbeslissingen in de vastgoedportefeuille. We onderbouwen onze adviezen het liefst met zoveel mogelijk data. Daarom bestaat bijna de helft van ons bedrijf uit datascientists. Voornamelijk jonge collega’s die met big data de ontwikkeling van Nederlandse huishoudens en gemeentes in beeld brengen. Het geeft me energie om ons jonge team te zien werken aan toffe, nieuwe ontwikkelingen en hen op weg te helpen in hun eigen carrière.

De start van je carrière is best ingewikkeld. In welke sector ga je aan de slag? Wat voor type bedrijf past bij je? Keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van jouw loopbaan. Ik heb geleerd dat je vooral moet vertrouwen op je eigen gevoel. Het heeft weinig zin om 10 jaar vooruit kijken. Als je doet wat je leuk vindt, komen er vanzelf mooie kansen op je pad. Het belangrijkste is dus om te ontdekken waar je passie zit.

Mijn passie ligt bij woningcorporaties. Ik durf wel te zeggen dat ik het volledige speelveld van de corporatiesector overzie. De afgelopen 15 jaar heb ik vanuit verschillende invalshoeken woningcorporaties ondersteund. Dat begon na mijn studie Bouwkunde vanuit een technische invalshoek. De focus van het technisch adviesbureau waar ik destijds werkte lag op het onderhoud van corporatiewoningen. Daarna ben ik overgestapt naar een organisatieadviesbureau, van waaruit ik corporaties ondersteunde bij het doorvoeren van bezuinigen door teams te reorganiseren en processen te optimaliseren. Een intensieve periode waarin ik corporatie van werkvloer tot directie heb leren kennen.

De afgelopen jaren werk ik bij Republiq vooral aan portefeuille- en assetmanagement. Ik stel lange termijn portefeuilleplannen op en adviseer bij afwegingen over de toekomst van een woningcomplex. Woningcorporaties zijn bij uitstek organisaties die naast financiële afwegingen ook oog hebben voor maatschappelijke doelstellingen, zoals het zorgen voor voldoende duurzame en geschikte woningen. Dat maakt het vaak ingewikkeld. Maar ik hou er juist van om bezig te zijn met complexe puzzels. Onlangs heb ik mijn MRE-opleiding afgerond met een onderzoek naar de meest complex afweging: de keuze tussen renovatie en sloop-nieuwbouw.

Vanuit mijn MRE-opleiding heb ik goed beeld van de hele vastgoedsector, maar het lijkt me het leukst om een mentee te begeleiden die overweegt om in de publieke sector aan de slag te gaan. Dan kunnen we een coachingstraject namelijk een stevige inhoudelijke invulling geven. Uiteraard mag een mentee van mij verwachten dat ik ook help bij zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Dat zal ik doen met oprechte aandacht en motivatie. Ik heb er zin in.

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024