Stefan van Hoef

Bij Republiq helpen we publieke organisaties om betere strategische beslissingen te nemen. Het gaat vooral om investeringsbeslissingen in de vastgoedportefeuille. We onderbouwen onze adviezen het liefst met zoveel mogelijk data. Daarom bestaat bijna de helft van ons bedrijf uit datascientists. Voornamelijk jonge collega’s die met big data de ontwikkeling van Nederlandse huishoudens en gemeentes in beeld brengen. Het geeft me energie om ons jonge team te zien werken aan toffe, nieuwe ontwikkelingen en hen op weg te helpen in hun eigen carrière.

De start van je carrière is best ingewikkeld. In welke sector ga je aan de slag? Wat voor type bedrijf past bij je? Keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van jouw loopbaan. Ik heb geleerd dat je vooral moet vertrouwen op je eigen gevoel. Het heeft weinig zin om 10 jaar vooruit kijken. Als je doet wat je leuk vindt, komen er vanzelf mooie kansen op je pad. Het belangrijkste is dus om te ontdekken waar je passie zit.

Mijn passie ligt bij woningcorporaties. Ik durf wel te zeggen dat ik het volledige speelveld van de corporatiesector overzie. De afgelopen 15 jaar heb ik vanuit verschillende invalshoeken woningcorporaties ondersteund. Dat begon na mijn studie Bouwkunde vanuit een technische invalshoek. De focus van het technisch adviesbureau waar ik destijds werkte lag op het onderhoud van corporatiewoningen. Daarna ben ik overgestapt naar een organisatieadviesbureau, van waaruit ik corporaties ondersteunde bij het doorvoeren van bezuinigen door teams te reorganiseren en processen te optimaliseren. Een intensieve periode waarin ik corporatie van werkvloer tot directie heb leren kennen.

De afgelopen jaren werk ik bij Republiq vooral aan portefeuille- en assetmanagement. Ik stel lange termijn portefeuilleplannen op en adviseer bij afwegingen over de toekomst van een woningcomplex. Woningcorporaties zijn bij uitstek organisaties die naast financiële afwegingen ook oog hebben voor maatschappelijke doelstellingen, zoals het zorgen voor voldoende duurzame en geschikte woningen. Dat maakt het vaak ingewikkeld. Maar ik hou er juist van om bezig te zijn met complexe puzzels. Onlangs heb ik mijn MRE-opleiding afgerond met een onderzoek naar de meest complex afweging: de keuze tussen renovatie en sloop-nieuwbouw.

Vanuit mijn MRE-opleiding heb ik goed beeld van de hele vastgoedsector, maar het lijkt me het leukst om een mentee te begeleiden die overweegt om in de publieke sector aan de slag te gaan. Dan kunnen we een coachingstraject namelijk een stevige inhoudelijke invulling geven. Uiteraard mag een mentee van mij verwachten dat ik ook help bij zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Dat zal ik doen met oprechte aandacht en motivatie. Ik heb er zin in.

Nieuws

PROVADA Talent Kitchen

Koken met Ch(i)efs in de Talentenkeuken van PROVADA In de Talentenkeuken van PROVADA is matchmaking een koud culi kunstje. Een uitgelezen kans om te connecten met CEO’s en toekomstige topwerkgevers...

15 februari 2024

Terugblik FRESH Consultancydagen

Dag 1: Fakton Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver, de aftrap van de consultancydagen; het eerste tweedaagse evenement van dit FRESH-jaar. Met ruim 20 studenten werden we om...

26 januari 2024

Terugblik ReFRESH 2023

Op woensdag 4 oktober vond het eerste FRESH Students-evenement van het nieuwe academische jaar plaats. Onder het genot van hapjes en drankjes hebben we het jaar in stijl afgetrapt met...

16 oktober 2023