Rolf van Betten

Hallo! Eerst wat informatie over mijzelf… Ik ben 55 jaar, vader van 3 zonen en een dochter (leeftijden tussen 18 en 25 jaar) en ik woon in Breukelen. Vastgoed is sinds het VWO al mijn passie. Na mijn studie heb ik 10 jaar gewerkt voor institutionele beleggers als ING, AEGON en Rodamco en daarna ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik adviseer beleggers, banken, corporaties, bedrijven en gemeenten en maak vastgoedfondsen voor vermogende particulieren. In mijn bijna 30-jarige loopbaan heb ik van alles binnen het vastgoed gedaan; winkelcentra aangekocht van ontwikkelaars, kantoorgebouwen verhuurd, gerenoveerd, verkocht en ook gesloopt en vervolgens nieuwbouw gerealiseerd, grote investeringen binnen institutionele beleggers georganiseerd, fondsen opgericht, gemanaged en geliquideerd, financieringen georganiseerd/verlengd/beëindigd, teams opgebouwd en, helaas, mensen ontslagen, meegewerkt aan fusies en overnames, in MT’s, directies en besturen gezeten maar ook zelfstandig veel puin geruimd. Ik heb van alles meegemaakt maar vooral veel aan vastgoed gewerkt, in teamverband. Dat vind ik het leukste!

Academische achtergrond

Sociale Geografie met specialisatie Economische Geografie, Vastgoed & Marktonderzoek aan de Universiteit Utrecht. Bijvakken Bouw- en Vastgoedeconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Postdoctorale opleiding Vastgoedkunde aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Waarom ik mentor geworden ben

Een vraag waar je geen nee tegen kan zeggen! Als student wilde ik vooral de praktijk van de vastgoedwereld leren kennen. Op de universiteit kwam ik niet veel praktijkmensen tegen. Ik heb de praktijk zelf opgezocht door mijn afstudeeronderzoek bij een bedrijf te verrichten. Ik vind het een goed idee van FRESH om al tijdens je studie contact te hebben met de praktijk. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen! Omgekeerd vind ik het leuk om uit de eerste hand te horen wat er in de opleiding wordt behandeld en hoe dat wordt ervaren. Ik ben nog steeds nieuwsgierig!

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Zowel inhoudelijke vragen over de aanpak van een casus als praktische en persoonlijke vragen over de carrière die je voor ogen hebt of waar je vragen over hebt vind ik leuk om over te sparren. Welk werk past bij mij en hoe leg ik interessante contacten? Ik heb na mijn studie zo’n 15 jaar bij beleggers gewerkt en ben daarna mijn eigen bedrijf begonnen. Ook daarover praat ik graag. Ik heb een brede ervaring opgebouwd. Het is maar net waar je als student op dat moment behoefte aan hebt! Bel, mail of app mij en we bespreken het of we drinken ergens een kop koffie.

Voor jou als mentee wil ik graag mijn ervaring en visie delen zodat je een klankbord hebt om studievragen mee te bespreken. Je kunt ook persoonlijke vragen over jouw loopbaan stellen. Naast de adviezen die je ongetwijfeld krijgt van docenten, jouw decaan, studiegenoten en je ouders krijg je hierdoor ook nog een geluid uit de praktijk waardoor je zelf het beste besluit kunt nemen.

Nieuws

FRESH Students | Evenementen

Het nieuwe jaar is van start en natuurlijk staan de volgende activiteiten al weer op jullie te wachten! In januari en februari hebben we met veel enthousiasme weer verschillende top...

2 januari 2020

Nieuw FRESH Students bestuur stelt zich voor …

Lisa Verhoeven Het nieuwe FRESH Students bestuur stelt zich graag aan jou voor! Lees hier het verhaal van Lisa Verhoeven, dit jaar vervult zij de functie Voorzitter. Vanaf september mag...

14 september 2019

Lancering nieuwe website!

Onze vernieuwde FRESH website is live! Neem een kijkje op de verschillende pagina’s en ontdek hoe de website in een nieuw jasje gestoken is. Door de besturen van FRESH Students...

12 september 2019