Robin Aalbers

Mijn naam is Robin Aalbers, 35 jaar oud en sinds 2021 werkzaam bij Alba Concepts als consultant. Na mijn opleiding HBO Bouwkunde op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik 10 jaar gewerkt in de gevelindustrie waar ik diverse functies heb gehad. 

De reden dat ik wil deelnemen aan het FRESH Mentorprogramma is omdat ik graag gedreven en enthousiaste jonge mensen help om richting te geven aan hen toekomstige carrière. Hoe mooi is het om vanuit de praktijk ervaringen te kunnen delen om koers te zetten daar naar waar jouw hart ligt. 

Alba Concepts

In mijn huidige functie help ik een diversiteit aan opdrachtgevers om inzicht en sturing te geven die bijdragen aan de realisatie van een persoonlijk en/of de Europese klimaatdoelstellingen. Ik zit aan tafel bij gemeenten, universiteiten, woningcorporaties en aannemers om hen vraag concrete invulling te geven als het gaat om duurzaamheid. Het betreffen dan ook zeer uiteenlopende projecten zoals, integraal sturen op circulariteit in relatie tot bijvoorbeeld energie of gezondheid, tenders,  herontwikkelingen van een universiteitsgebouw of het toekomstbestendig maken van de conceptwoning van een aannemer. 

Daarnaast werk ik mee aan de (door)ontwikkeling van de tool BCI Gebouw om steeds integraler en gerichte te kunnen meten en sturen op vastgoed(ontwikkelingen). 

Wat kan een mentee van mij verwachten en andersom?

Je kunt van mij verwachten dat ik betrokken ben en je wilt helpen om echt stappen te zetten.  Je bent oriënterende op de arbeidsmarkt welk pad je in wilt slaan in je toekomstige carrière. Wat is je drive en waar wil je de komende jaren naar toe groeien? Uit ervaring weet ik dat dit lastig kan zijn, daar wil ik je graag bij helpen met tips en adviezen. Heb je affiniteit met de bouwwereld en wil je impact maken met het werk dat je verricht? Grote kans dan onze intrinsieke motivatie goed matchen. 

Nieuws

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024

Kick-off FRESH Mentorprogramma

De Kickoff van het FRESH Students Mentorprogramma, gehouden op donderdagavond 28 maart bij House of Watt in Amsterdam, was een goede start van nieuwe relaties binnen het mentorprogramma. Bij de...

11 april 2024

Terugblik PROVADA Talent Kitchen

Op dinsdag 26 maart vond de tweede editie plaats van de PROVADA talent kitchen: het culinaire matchmakingevent in de vastgoedwereld waarbij studenten met CEO’s uit de vastgoedwereld een 4-gangen diner...

4 april 2024