Richard Kuiper

Mijn naam is Richard Kuiper en werk bij Orange Investment Managers als Asset Manager. Behalve Asset Manager ben ik vader, waterpoloër, crossfitter, BBQ-er, voetbalfan en algeheel levensgenieter.

Voor ik aan het werk ben gegaan heb ik Bouwmanagement & Vastgoed in Haarlem gestudeerd, gevolgd door Vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast ben ik RICS lid. In mijn werkzame leven heb ik diverse bedrijven gezien. Van groot tot klein, van (semi)overheid tot corporate. Nu voel ik mij zeer thuis in een zeer klein ondernemend bedrijf.

Ik ben actief geweest als projectontwikkelaar, taxateur, (online) makelaar en nu als asset manager. In deze functies heb ik de vastgoedmarkt leren kennen en heb ik elke tak van sport gezien en van elk segment minimaal een beetje kennis. Bij Orange IM heb ik een internationale vastgoedportefeuille van operationeel vastgoed, met de specifieke focus op parkeergarages. Deze portefeuille is verspreid over zes landen.

Ik hou ervan om leuke dingen te doen met leuke mensen. Een mentorrol op mij nemen valt hier onder. Dat hangt ook wel af van jou als mentee natuurlijk!  Je kunt er wel vanuit gaan dat we er in elk geval een paar leuke ontmoetingen van maken. Het lijkt mij mooi om te horen waar jij goed in bent en wat je drijfveren zijn. Wellicht kan de ervaring die ik heb met verschillende functies en bedrijven helpen met het vinden van de juiste stap richting je werkzame carrière!

Tijdens mijn werk bij DTZ Zadelhoff (nu Cushman & Wakefield) ben ik zowel mentee als mentor geweest. Ik weet hoe het is om te coachen en gecoacht te worden. Dit mentorprogramma van FRESH is natuurlijk anders dan wanneer je dagelijks met elkaar samenwerkt, maar ik heb geleerd dat beide rollen erg leerzaam kunnen zijn. Een goede mentor geeft kennis en vaardigheden door. Een goede mentee stelt de juist vragen en zet ook zijn mentor aan het denken. Dat vraag ik dus ook van jou!

Ik wil de druk niet opvoeren, maar vorige keer dat ik mentor was van iemand, werd hij een paar jaar later Vastgoed talent van het jaar. (Dit was overigens geheel zijn eigen verdienste).

Nieuws

FRESH Students – Real Highlights April

Nieuwe maand, nieuwe FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH. Daarnaast kijken we...

8 april 2021

FRESH Students – Bestuur 2021/2022

FRESH Students presenteert: het bestuur voor 2021/2022! Dit enthousiaste zestal zal in september het stokje van ons overnemen, maar we stellen ze nu al graag aan jullie voor! Het FRESH...

7 april 2021

FRESH Students – Real Highlights Maart

Het is alweer maart: Tijd voor de FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH....

15 maart 2021