Martina Prokop

Hallo, ik ben Martina en werk op dit moment als ‘Accountmanager Transformatieopgaven’ voor de Gemeente Ede. Hiervoor was ik ‘Associate Director Development Services’ bij CBRE  en veelal betrokken bij conceptontwikkeling voor haalbaarheidsonderzoeken, zoals ‘lease-supports’ voor commercieel vastgoed en scenariostudies – waaronder ook vaak transformatiescenario’s van kantoor- naar een woonbestemming. Van origine ben ik architect, in 1997 afgestudeerd in Stedenbouw en Planologie aan de Bauhaus Universiteit in Weimar, Duitsland. Toen ik na mijn studie  voor het werk naar Nederland kwam heb ik veel ervaring opgedaan bij architectenbureau’s in de ontwikkeling van commercieel vastgoed zoals kantoren en retail. Als zelfstandige ondernemer werd ik vervolgens door diverse architecten- en designbureau’s ingehuurd om te adviseren voor interieurconcepten van kantoren & museums alsmede in stedenbouw & landschapsontwerp.

Ondertussen ken ik dus de wereld van de architectuur & vastgoedontwikkeling in gelijke mate dan de wereld van de (lokale) overheidsinstellingen. 

Mijn werk bij de Gemeente Ede behelst met name het bestrijden van leegstand door aanjagen van transformatie naar andere functies – zoals bijvoorbeeld wonen boven winkels. Op dit moment stuur ik er maar liefst 75 transformatieprojecten in het Centrum van Ede aan. Hiermee verwachten we de komende jaren zo’n 1.000-1.200 woningen in en direct rondom het Centrum te kunnen realiseren. Ik help alle partijen bij elkaar te brengen om samen nieuwe ruimte te creerencreëren voor wonen, verblijven en werken. 

Een andere transformatieopgave bevindt zich in de wijk Klaphek, een gebied met kleinschalige bedrijvigheid. Het doel is om de bestemmingen van werken en wonen naast elkaar mogelijk te maken. Om dit te kunnen realiseren zijn met name planjuridische en milieuaspecten een grote uitdaging.

Bovendien begeleid ik nog een gebiedsontwikkeling aan de zuidkant van Ede, waar er ca. 25.000m2 aan kantoorfunctie zal worden getransformeerd naar ca. 450 woningen. 

Als accountmanager transformatieopgaven fungeer ik als een loket voor vastgoedeigenaren en -ontwikkelaars en zorg ervoor dat ze binnen de gemeente Ede de juiste collega’s ontmoeten. Samen leggen we de uitgangspunten vast – nog vóór start van planvorming en ontwikkeling.

In de bestaande bouw is elk project is maatwerk. Als mentor help ik je graag als het gaat om haalbare concepten te ontwikkelen voor transformatieprojecten. Graag denk ik creatief met je mee om de verschillende oplossingsrichtingen helder te krijgen. Uiteindelijk kies JIJ voor de juiste weg en het beste scenario. Vervolgens help ik je het concept door te ontwikkelen naar een haalbare casus.

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024