Jörgen Pikker

Mijn naam is Jörgen Pikker en woon in Amsterdam, ik ben 32 jaar en inmiddels al 8 jaar werkzaam voor verschillende vastgoedeigenaren en beleggers in Nederland. Mijn drie kernwaarden zijn: energiek, enthousiasme en spontaniteit.

Academische achtergrond

In 2008 heb ik de opleiding MBO Bouwkunde afgerond en in 2011 de opleiding HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde. Ondanks de crisis in de bouw kon ik direct aan het werk als junior projectmanager bij Multi Vastgoed waar ik heb meegewerkt aan grote projecten in het commercieel vastgoed (winkelcentra). Na 3 jaar bij Multi Vastgoed te hebben gewerkt ben ik bij Kroonenberg Groep gaan werken op de afdeling technisch beheer. In 2016 ben ik weer voor een projectontwikkelaar gaan werken namelijk NEOO, waar verschillende projecten onder mijn verantwoordelijkheid vallen, waaronder centrumplan Tilburg en (wijk) winkelcentrum Presikhaaf van Wereldhave Nederland.

Waarom ik mentor geworden ben

Doordat ik in 2011 bij Multi Vastgoed meteen een vaste aanstelling en veel verantwoordelijkheid heb gekregen, heb ik er voor gekozen om niet verder te studeren (bijv. een universitaire opleiding). Ik heb onwijs veel praktijkervaring en technische kennis opgedaan en ik werk altijd in een team van een commercieel ontwikkelaar en een technisch projectmanager (mijn rol).

Mij lijkt het daarom leuk om mijn kennis en ervaring te delen met studenten die graag meer willen weten over mijn rol en de daarbij behorende werkzaamheden. Ook ben ik nieuwsgierig naar de invalshoek waaruit de mentee kijkt naar ons vakgebied, nieuwe wijze van bouwen, ontwikkelen en mij ook nieuwe inzichten kan geven.

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Het bespreken van de hedendaagse gang van zaken in ons vakgebied, middels een dialoog, het delen van voorbeelden uit de praktijk en het geven van tips en handigheden op basis van mijn ervaringen. In veel gevallen zal dit vanuit een technisch perspectief zijn, echter ben ik ook betrokken bij commerciële en juridische cases. Daarnaast sta ik open voor vragen vanuit de mentee en graag ga ik het debat (positief opbouwend) aan, mocht er een meningsverschil zijn.

Met veel enthousiasme kijk ik uit naar het mentorprogramma om samen te leren binnen ons vakgebied!

Vriendelijke groet,

Jörgen Pikker

Nieuws

FRESH Students | Evenementen

Het nieuwe jaar is van start en natuurlijk staan de volgende activiteiten al weer op jullie te wachten! In januari en februari hebben we met veel enthousiasme weer verschillende top...

2 januari 2020

Nieuw FRESH Students bestuur stelt zich voor …

Lisa Verhoeven Het nieuwe FRESH Students bestuur stelt zich graag aan jou voor! Lees hier het verhaal van Lisa Verhoeven, dit jaar vervult zij de functie Voorzitter. Vanaf september mag...

14 september 2019

Lancering nieuwe website!

Onze vernieuwde FRESH website is live! Neem een kijkje op de verschillende pagina’s en ontdek hoe de website in een nieuw jasje gestoken is. Door de besturen van FRESH Students...

12 september 2019