Jaap Wierema

Mijn naam is Jaap Wierema en ik ben één van de vier oprichters en partners bij Dev_ real estate. Dev_ real estate is een consultancy en projectmanagement bedrijf voor o.a. commercieel vastgoed (offices, leisure, retail) en transformatieprojecten. Ik ben vader van twee zoons (9 en 11 jaar) en woon met mijn gezin in Voorbrug waar ik graag hardloop en regelmatig aan yoga doe. Naast (oude) auto’s, besteed ik graag tijd aan muziek en het bezoeken van concerten.

Academische achtergrond

Ik ben in 2001 als ingenieur afgestudeerd aan de Universiteit Twente, Civiele Technologie & Management en ben gaan werken bij Stevens Van Dijck als projectmanager. Na 5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar IPMMC Consult, de huisvestingsadvies en projectmanagement afdeling van IPMMC (later AM). In 2013 heb ik IPMMC vaarwel gezegd om samen met 3 compagnons Dev_ real estate op te richten. Nu, na 6 jaar, staat er een serieus consultancy en projectmanagement bedrijf dat gespecialiseerd is in complexe vastgoedprojecten. Naast de managementtaken en het aansturen van het team van vaste medewerkers en ZZP-ers, werken we als partners zelf ook actief mee aan de projecten.

Tevens heb ik vorig jaar de opleiding tot mediator afgerond, met als doel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan samenwerking en het efficiënt oplossen van conflicten binnen vastgoed vraagstukken. Met mediation wordt aangesloten op de intrinsieke doelen van Dev_ en mijzelf om op een open en transparante manier samen naar oplossingen te zoeken.

Waarom ik mentor geworden ben

Naast de projecten en managementtaken houd ik me binnen Dev_ bezig met de Dev_ Academy als opleidingstool van het team. Ook organiseer ik workshops en gastcolleges voor studenten. Ik vind het leuk om te blijven leren en kennis te delen en mentor worden voor FRESH is hier dan ook een mooie aanvulling op.

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Met de mentee zal ik mijn ervaringen vanuit de vele gesprekken die ik met medewerkers en teamleden in de afgelopen 15 jaar heb gevoerd delen. Het gaat daarbij om interesses en motivatie, maar ik zal ook zeker mijn visie delen op de manier waarop bedrijven, en de mensen binnen deze bedrijven, opereren. Door samen open gesprekken te voeren en ervaringen te delen zullen er met zekerheid andere inzichten komen, welke de mentee kan inzetten in zijn of haar plan voor de korte en lange termijn.

Het mentorschap is mij afgelopen jaar goed bevallen en ik kijk uit naar leuke en interessante studenten en gesprekken.

 

Nieuws

FRESH Students | Op zoek naar nieuwe commissies!

Voor het academisch jaar 20/21 is FRESH Students op zoek naar nieuwe commissies! Wil jij graag je netwerk uitbreiden in de vastgoedwereld? Vind je het leuk om veel in contact...

3 september 2020

Bestuur 2020-2021 stelt zich voor ….. Hiske van Haften

Hiske van HaftenStudent Relations Per september ben ik verantwoordelijk voor de functie Student Relations binnen het FRESH Students bestuur, waar ik ontzettend veel zinin heb! Ik ben vijf jaar geleden...

29 augustus 2020

Bestuur 2020-2021 stelt zich voor ….. Anneke Franssen

Anneke FranssenCareer Mijn naam is Anneke Franssen, 24 jaar en ik volg de master Management in the Built Environment aan de TU Delft. Vanaf september zal ik met veel plezier...

29 augustus 2020