Jaap Wierema

Partner, DEV Real Estate

Mijn naam is Jaap Wierema en ik ben één van de vier oprichters en partners bij Dev_real estate. Dev_ real estate is een consultancy en projectmanagement bedrijf voor o.a. commercieel vastgoed (offices, leisure, retail) en transformatieprojecten. Ik ben vader van twee zoons (12 en 14 jaar) en woon in Voorbrug waar ik graag hardloop en regelmatig aan yoga doe. Naast (oude) auto’s, besteed ik graag tijd aan muziek en het bezoeken van concerten.

Academische achtergrond

Ik ben in 2001 als ingenieur afgestudeerd aan de Universiteit Twente, Civiele Technologie & Management en ben gaan werken bij Stevens Van Dijck als projectmanager. Na 5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar IPMMC Consult, de huisvestingsadvies en projectmanagement afdeling van IPMMC (later AM). In 2013 heb ik IPMMC vaarwel gezegd om samen met 3 compagnons Dev_ real estate op te richten. Nu, na 9 jaar, staat er een serieus consultancy en projectmanagement bedrijf dat gespecialiseerd is in complexe vastgoedprojecten. Naast de managementtaken en het aansturen van het team van vaste medewerkers en ZZP-ers, werken we als partners zelf ook actief mee aan de projecten.

Tevens heb ik in 2018 de opleiding tot mediator afgerond, met als doel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan samenwerking en het efficiënt oplossen van conflicten binnen vastgoed vraagstukken. Met mediation wordt aangesloten op de intrinsieke doelen van Dev_ en mijzelf om op een open en transparante manier samen naar oplossingen te zoeken.

Waarom ik mentor geworden ben

Naast de projecten en managementtaken houd ik me binnen Dev_ bezig met de Dev_ Academy als opleidingstool van het team. Ook coach ik medewerkers en ZZP-ers en ben ik een klankbord voor enkele opdrachtgevers. Ik vind het leuk om te blijven leren en kennis te delen en mentor zijn voor FRESH (5e jaar) is hier dan ook een mooie aanvulling op.

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Met de mentee zal ik mijn ervaringen vanuit de vele gesprekken die ik met medewerkers en teamleden in de afgelopen 20 jaar heb gevoerd delen. Het gaat daarbij om interesses en motivatie, maar ik zal ook zeker mijn visie delen op de manier waarop bedrijven, en de mensen binnen deze bedrijven, opereren. Door samen open gesprekken te voeren en ervaringen te delen zullen er met zekerheid andere inzichten komen, welke de mentee kan inzetten in zijn of haar plan voor de korte en lange termijn.

Het mentorschap is mij afgelopen jaren goed bevallen en ik kijk uit naar leuke en interessante studenten en gesprekken.

NB: Op onze site staat nog een leuk nieuws artikel van een mentee:

 

Nieuws

PROVADA Talent Kitchen

Koken met Ch(i)efs in de Talentenkeuken van PROVADA In de Talentenkeuken van PROVADA is matchmaking een koud culi kunstje. Een uitgelezen kans om te connecten met CEO’s en toekomstige topwerkgevers...

15 februari 2024

Terugblik FRESH Consultancydagen

Dag 1: Fakton Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver, de aftrap van de consultancydagen; het eerste tweedaagse evenement van dit FRESH-jaar. Met ruim 20 studenten werden we om...

26 januari 2024

Terugblik ReFRESH 2023

Op woensdag 4 oktober vond het eerste FRESH Students-evenement van het nieuwe academische jaar plaats. Onder het genot van hapjes en drankjes hebben we het jaar in stijl afgetrapt met...

16 oktober 2023