Iris van Donselaar

Even voorstellen

Mijn naam is Iris van Donselaar (30) en ik ben senior ontwikkelaar bij Fakton Development in Rotterdam. Ik woon samen met mijn man en hond in Breda en in mijn vrije tijd loop ik graag hard en ben ik geregeld te vinden op het hockeyveld.

In 2009 ben ik begonnen aan mijn opleiding bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik begon daar zoals zovelen studenten met de ambitie om architect te worden, maar kwam er al snel achter dat het ontwikkelvak mij meer aansprak. Om daar een goede basis voor te leggen heb ik mijn afstuderen gecombineerd met werken bij Fakton Consultancy, zodat ik vanuit deze hoek in korte tijd veel van de vastgoedmarkt heb kunnen zien. Uiteindelijk ben ik bij Fakton blijven werken omdat Fakton Development werd opgericht. Hierdoor heb ik mijn ambitie voor het ontwikkelvak vorm kunnen geven binnen Fakton. 

Fakton Development

Bij Fakton Development werken we als gedelegeerd ontwikkelaar aan voornamelijk binnenstedelijke projecten. Dat houdt in dat wij niet als risicodragende partij in ontwikkelingen deelnemen. De projecten waar ik mij mee bezig houd zijn gericht op woningbouw, meestal projecten waar iets bijzonders mee aan de hand is zoals in complexiteit. Dit is vaak aan de orde bij binnenstedelijke ontwikkelingen, of met een bijzonder woonconcept. Ik werk op dit moment bijvoorbeeld met een aantal andere partijen aan het ontwikkelen van een woonconcept waarbij zorg en services een belangrijke rol spelen zodat mensen zolang mogelijk gezond thuis kunnen wonen. 

Wat mij uitdaagt in mijn werk als ontwikkelaar is niet alleen de complexiteit van projecten en diversiteit in het werk, maar vooral samenwerking en dynamiek tussen alle partijen die betrokken zijn bij een ontwikkeling. Uiteindelijk zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het creëren van fijne leefomgevingen en draagt iedere partij daar zijn steentje aan bij. Of het nu de gemeente, stedenbouwkundige, architect, bouwer, eindgebruiker of de ontwikkelaar is, de samenwerking tussen deze partijen levert in mijn ogen een grote bijdrage aan een succesvol project.

Spreekt mijn focus binnen de vastgoedmarkt op ontwikkeling, complexiteit, woningbouw en bijzondere projecten jou aan?  Dan kunnen wij een goede match zijn en helpt ik je graag verder bij de opstart van je carrière.

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024