Iris van Donselaar

Even voorstellen

Mijn naam is Iris van Donselaar (30) en ik ben senior ontwikkelaar bij Fakton Development in Rotterdam. Ik woon samen met mijn man en hond in Breda en in mijn vrije tijd loop ik graag hard en ben ik geregeld te vinden op het hockeyveld.

In 2009 ben ik begonnen aan mijn opleiding bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik begon daar zoals zovelen studenten met de ambitie om architect te worden, maar kwam er al snel achter dat het ontwikkelvak mij meer aansprak. Om daar een goede basis voor te leggen heb ik mijn afstuderen gecombineerd met werken bij Fakton Consultancy, zodat ik vanuit deze hoek in korte tijd veel van de vastgoedmarkt heb kunnen zien. Uiteindelijk ben ik bij Fakton blijven werken omdat Fakton Development werd opgericht. Hierdoor heb ik mijn ambitie voor het ontwikkelvak vorm kunnen geven binnen Fakton. 

Fakton Development

Bij Fakton Development werken we als gedelegeerd ontwikkelaar aan voornamelijk binnenstedelijke projecten. Dat houdt in dat wij niet als risicodragende partij in ontwikkelingen deelnemen. De projecten waar ik mij mee bezig houd zijn gericht op woningbouw, meestal projecten waar iets bijzonders mee aan de hand is zoals in complexiteit. Dit is vaak aan de orde bij binnenstedelijke ontwikkelingen, of met een bijzonder woonconcept. Ik werk op dit moment bijvoorbeeld met een aantal andere partijen aan het ontwikkelen van een woonconcept waarbij zorg en services een belangrijke rol spelen zodat mensen zolang mogelijk gezond thuis kunnen wonen. 

Wat mij uitdaagt in mijn werk als ontwikkelaar is niet alleen de complexiteit van projecten en diversiteit in het werk, maar vooral samenwerking en dynamiek tussen alle partijen die betrokken zijn bij een ontwikkeling. Uiteindelijk zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het creëren van fijne leefomgevingen en draagt iedere partij daar zijn steentje aan bij. Of het nu de gemeente, stedenbouwkundige, architect, bouwer, eindgebruiker of de ontwikkelaar is, de samenwerking tussen deze partijen levert in mijn ogen een grote bijdrage aan een succesvol project.

Spreekt mijn focus binnen de vastgoedmarkt op ontwikkeling, complexiteit, woningbouw en bijzondere projecten jou aan?  Dan kunnen wij een goede match zijn en helpt ik je graag verder bij de opstart van je carrière.

Nieuws

Meld je aan voor het FRESH Students bestuur ’23-’24!

Ben jij ambitieus, sociaal en een echte teamplayer? Wil jij jouw netwerk een boost geven en in aanraking komen met vooraanstaande bedrijven in het vastgoed? Dit is je kans! FRESH...

8 maart 2023

Terugblik Beleggersdagen

Ook dit jaar organiseerden we weer de Beleggersdagen voor de FRESH’ers met een interesse in de beleggerswereld binnen de vastgoed sector. Dit jaar zijn we langs 4 van onze partners...

22 december 2022

Terugblik ABN AMRO Inhousedag

Al weer een tijdje geleden organiseerden we samen met ABN Amro de Inhousedag. Ook deze editie was weer een groot succes! Met zo’n 20 studenten waren we om 9 uur...

6 december 2022