Han Joosten

Ik werk 24 jaar bij BPD, voorheen het Bouwfonds, sinds 2005 als hoofd van de afdeling Research in Nederland en Duitsland, verantwoordelijk voor de strategische marktonderzoeken, onder andere naar de woningmarkt in Nederland en Europa. Vanaf 2019 ben ik volledig werkzaam bij BPD in Frankfurt als directeur Gebietsentwicklung & Marktforschung (Gebiedsontwikkeling en Marktonderzoek).

Ik ben mijn carrière begonnen marktonderzoeker bij Kolpron Consultants in Rotterdam. In 1991 ben ik aangesteld als vestigingsdirecteur van Kolpron in Berlijn. In deze functie heb ik vele Nederlandse en Duitse projectontwikkelaars in de nieuwe Duitse deelstaten, alsmede de Berlijnse overheid geadviseerd. In 1995 stapte ik over naar het Bouwfonds in Berlijn om mij als manager marketing & strategie bezig te houden met de acquisitie van woningbouwprojecten en de verkoopcoördinatie.

In 1997 werd ik aangesteld als adjunct-directeur in Frankfurt, waar ik in vier jaar een nieuwe, succesvolle Bouwfonds-vestiging met 20 medewerkers heb opgebouwd. In 2002 heb ik Duitsland vaarwel gezegd en werd benoemd als manager Business Development bij Bouwfonds International in Hoevelaken met als taak de Europese groeistrategie vorm en inhoud te geven. Bijna alle Europese woningmarkten heb ik bestudeerd en ter plekke maandenlang bezocht.

Vanaf 2005 werd ik als Director Market Research verantwoordelijk voor de afdeling Research van Bouwfonds Property Development. Ik heb het consumentengericht onderzoek naar kwalitatieve en kwantitatieve woningvraag sterk ontwikkeld. In de jaren 2013-2015 ben ik weer terug naar Duitsland gegaan en heb een nieuwe vestiging van Bouwfonds in Berlijn opgebouwd. In januari 2016 ben ik begonnen met de opbouw van een afdeling Research in Frankfurt am Main.

Academische achtergrond

Ik heb sociale geografie en planologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Waarom ik mentor geworden ben

Ik ben de laatste 2 jaren met veel plezier mentor geweest. Ik vind het belangrijk, om jonge mensen aan het begin van hun carrière te helpen met mijn levenservaring in het vakgebied Vastgoed. Mijn uitgebreide internationale ervaring kan daartoe veel bijdragen.

Wat een toekomstige mentee kan verwachten van mij

Als je belangstelling hebt voor de (internationale) woningmarkten, consumentengedrag en boeiende woonconcepten, ben je bij mij aan het goede adres.

Door mijn internationale werkzaamheden is het wel een uitdaging, om met jou als geïnteresseerde kandidaat, afspraken te maken om elkaar te zien. Dit vraagt wel om enige flexibiliteit, ik ben gemiddeld 1 dag per week in Amsterdam.

Nieuws

FRESH Students | Evenementen

Het nieuwe jaar is van start en natuurlijk staan de volgende activiteiten al weer op jullie te wachten! In januari en februari hebben we met veel enthousiasme weer verschillende top...

2 januari 2020

Nieuw FRESH Students bestuur stelt zich voor …

Lisa Verhoeven Het nieuwe FRESH Students bestuur stelt zich graag aan jou voor! Lees hier het verhaal van Lisa Verhoeven, dit jaar vervult zij de functie Voorzitter. Vanaf september mag...

14 september 2019

Lancering nieuwe website!

Onze vernieuwde FRESH website is live! Neem een kijkje op de verschillende pagina’s en ontdek hoe de website in een nieuw jasje gestoken is. Door de besturen van FRESH Students...

12 september 2019