Claudia Frankenreiter

Mijn naam is Claudia Frankenreiter en ik ben sinds 2003 in de vastgoedwereld bezig. In het begin ben ik na mijn studie architectuur (wo) als architect en stedenbouwer bezig geweest. Vrij snel runde ik grote projecten en had ik grote teams onder mij. Ik heb bij verschillende bureaus gewerkt en daar niet alleen in Nederlandse maar ook buitenlandse projecten ervaring opgedaan.

Toen ik een keer een project kreeg waarbij duidelijk het ontwerp door een excel sheet met m2 en euro’s werd bepaald, besloot ik de projectontwikkeling in te gaan.

Ik ben dus bij MAB als concept- en uiteindelijk als projectontwikkelaar aan de slag gegaan. Uiteindelijk heb ik daar tot aan het einde van het bedrijf gewerkt. Voor wie MAB niet meer kent: het was het commerciële zusje van BPD. MAB ontwikkelde binnenstedelijke winkelgebieden meestal in mixed use, met woningen, kantoren en andere functies. Een hele boeiende tijd.

Sindsdien heb ik bij een aantal andere bedrijven gewerkt. Sinds 2 mei 2021 werk ik als ontwikkelingsmanager en projectontwikkelaar bij AM. Hier ben ik met name in het voortraject van projecten bezig. Het bepalen van concepten voor woningbouwontwikkelingen, de haalbaarheid ervan, de risico’s, investment proposals en contracten aan het onderhandelen, vooral met gemeenten. 

Binnen de tijd dat ik in het vastgoed zit, ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen. De opleiding vastgoedontwikkeling bij de Neprom, de investeringsanalyse aan de ASRE of ook dingen als een sprekerstraining horen hierbij.

Naast mijn baan bij AM heb ik mijn eigen coachingsbedrijf waarbij ik vooral werkgerelateerd mensen begeleid. Zo ambieert bijvoorbeeld de één van mijn coachees de volgende stap in zijn carrière, de ander heeft stressklachten.

Waarom ik me heb opgegeven voor het mentorprogramma? Ik heb tot nu toe altijd mensen als mentor naast mijn werk begeleid en vind dit leuk om te doen. Daarnaast heeft dit naar mijn mening grote toegevoegde waarde voor mentees.

Wat kan mijn mentee van mij verwachten? Een sparringpartner die niet alleen vakinhoudelijk een bijdrage aan zijn of haar ontwikkeling kan leveren.

Nieuws

Meld je aan voor het FRESH Students bestuur ’23-’24!

Ben jij ambitieus, sociaal en een echte teamplayer? Wil jij jouw netwerk een boost geven en in aanraking komen met vooraanstaande bedrijven in het vastgoed? Dit is je kans! FRESH...

8 maart 2023

Op zoek naar nieuw bestuur: Marketing

FRESH Students bestuur is op zoek naar nieuwe talenten die het stokje over gaan nemen. Om alvast een goed beeld te krijgen van de functies vertellen we allemaal wat we...

20 februari 2023

Op zoek naar nieuw bestuur: Student Relations

FRESH Students bestuur 2022-2023 is op zoek naar nieuwe talenten die het stokje over gaan nemen. Om alvast een goed beeld te krijgen van de functies presenteren wij de komende...

7 februari 2023