Claudia Frankenreiter

Mijn naam is Claudia Frankenreiter en ik ben sinds 17 jaar in de vastgoedwereld bezig. In het begin ben ik na mijn studie architectuur (wo) als architect en stedenbouwer bezig geweest. Vrij snel runde ik grote projecten en had ik grote teams onder mij. Ik heb bij verschillende bureaus gewerkt en daar niet alleen in Nederlandse maar ook buitenlandse projecten ervaring opgedaan.

Toen ik een keer een project kreeg waarbij duidelijk het ontwerp door een excel sheet met m2 en euro’s werd bepaald, besloot ik de projectontwikkeling in te gaan.

Ik ben dus bij MAB als concept- en uiteindelijk als projectontwikkelaar aan de slag gegaan. Uiteindelijk heb ik daar tot aan het einde van het bedrijf gewerkt. Voor wie MAB niet meer kent: het was het commerciële zusje van BPD. MAB ontwikkelde binnenstedelijke winkelgebieden meestal in mixed use, met woningen, kantoren en andere functies. Een hele boeiende tijd.

Na twee jaren een uitstapje naar de aannemerij te hebben gedaan, zit ik nu al weer bijna drie jaar bij Timpaan als concept- en projectontwikkelaar en ben onderdeel van het management team. Hier ben ik met name in het voortraject met projecten bezig. Het bepalen van concepten voor woningbouwontwikkelingen, de haalbaarheid ervan, de risico’s, investment proposals en contracten aan het onderhandelen, vooral met gemeenten. Vaak wordt ik in latere fases weer bij projecten betrokken, meestal als de bouwkosten te hoog of de opbrengsten te laag uitvallen ;-). Daarnaast ben ik bij de strategie en visie van het bedrijf betrokken.

Binnen die 17 jaar dat ik in het vastgoed zit, ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen. De opleiding vastgoedontwikkeling bij de Neprom, de investeringsanalyse aan de ASRE of ook dingen als een sprekerstraining horen hierbij.

Naast mijn baan bij Timpaan heb ik mijn eigen coachingsbedrijf waarbij ik vooral werkgerelateerd mensen begeleid. Zo ambieert bijvoorbeeld de één van mijn coachees de volgende stap in zijn carrière, de ander heeft stressklachten.

Waarom ik me heb opgegeven voor het mentorprogramma? Ik heb tot nu toe altijd mensen als mentor naast mijn werk begeleid en vind dit leuk om te doen. Daarnaast heeft dit naar mijn mening grote toegevoegde waarde voor mentees.

Wat kan mijn mentee van mij verwachten? Een sparringpartner die niet alleen vakinhoudelijk een bijdrage aan zijn of haar ontwikkeling kan leveren.

Nieuws

FRESH Students – Real Highlights April

Nieuwe maand, nieuwe FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH. Daarnaast kijken we...

8 april 2021

FRESH Students – Bestuur 2021/2022

FRESH Students presenteert: het bestuur voor 2021/2022! Dit enthousiaste zestal zal in september het stokje van ons overnemen, maar we stellen ze nu al graag aan jullie voor! Het FRESH...

7 april 2021

FRESH Students – Real Highlights Maart

Het is alweer maart: Tijd voor de FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH....

15 maart 2021