Claudia Frankenreiter

Mijn naam is Claudia Frankenreiter en ik ben sinds 2003 in de vastgoedwereld bezig. In het begin ben ik na mijn studie architectuur (wo) als architect en stedenbouwer bezig geweest. Vrij snel runde ik grote projecten en had ik grote teams onder mij. Ik heb bij verschillende bureaus gewerkt en daar niet alleen in Nederlandse maar ook buitenlandse projecten ervaring opgedaan.

Toen ik een keer een project kreeg waarbij duidelijk het ontwerp door een excel sheet met m2 en euro’s werd bepaald, besloot ik de projectontwikkeling in te gaan.

Ik ben dus bij MAB als concept- en uiteindelijk als projectontwikkelaar aan de slag gegaan. Uiteindelijk heb ik daar tot aan het einde van het bedrijf gewerkt. Voor wie MAB niet meer kent: het was het commerciële zusje van BPD. MAB ontwikkelde binnenstedelijke winkelgebieden meestal in mixed use, met woningen, kantoren en andere functies. Een hele boeiende tijd.

Sindsdien heb ik bij een aantal andere bedrijven gewerkt. Sinds 2 mei 2021 werk ik als ontwikkelingsmanager en projectontwikkelaar bij AM. Hier ben ik met name in het voortraject van projecten bezig. Het bepalen van concepten voor woningbouwontwikkelingen, de haalbaarheid ervan, de risico’s, investment proposals en contracten aan het onderhandelen, vooral met gemeenten. 

Binnen de tijd dat ik in het vastgoed zit, ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen. De opleiding vastgoedontwikkeling bij de Neprom, de investeringsanalyse aan de ASRE of ook dingen als een sprekerstraining horen hierbij.

Naast mijn baan bij AM heb ik mijn eigen coachingsbedrijf waarbij ik vooral werkgerelateerd mensen begeleid. Zo ambieert bijvoorbeeld de één van mijn coachees de volgende stap in zijn carrière, de ander heeft stressklachten.

Waarom ik me heb opgegeven voor het mentorprogramma? Ik heb tot nu toe altijd mensen als mentor naast mijn werk begeleid en vind dit leuk om te doen. Daarnaast heeft dit naar mijn mening grote toegevoegde waarde voor mentees.

Wat kan mijn mentee van mij verwachten? Een sparringpartner die niet alleen vakinhoudelijk een bijdrage aan zijn of haar ontwikkeling kan leveren.

Nieuws

Stage- of afstudeeropdracht bij het Kadaster

Benieuwd hoe een stage- of afstudeeropdracht eruit ziet bij het Kadaster? Doe onderzoek naar winkelleegstand, herinrichting van stedelijke gebieden of ruilverkaveling. Maak tijdens je stage gebruik van de schat aan...

23 mei 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024