Arda Basak

Beste mentee,

De komende tijd ga je je oriënteren op de arbeidsmarkt. Misschien weet je al welke richting je op wilt, en misschien ook nog niet. Ik zet mij graag in om jou als mentor hier zoveel mogelijk bij te begeleiden; als sparringspartner en als iemand die je te allen tijde kunt opbellen. Waarom ik dit graag wil doen? Tijdens mijn studietijd heb ik het meest geleerd door vastgoedprofessionals die ik sprak over hun vakgebied, door de stages die ik heb gelopen, de ervaring die ik heb opgedaan bij een jong bedrijfje waar ik heb gewerkt en meer. Omdat dit erg waardevol was voor mijn ontwikkeling en de keuzes die ik daardoor heb kunnen maken, wil ik ook de nieuwe generatie graag de helpende hand bieden!

Wie ben ik

Ik ben Arda Basak, 29 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Vandaag de dag werk ik als vastgoedontwikkelaar bij Lingotto vol passie en enthousiasme aan de meest complexe projecten in Nederland. Een daarvan is het project Smakkelaarspark in Utrecht (zie www.smakkelaarspark.nl). Wat de rol als projectontwikkelaar van complexe projecten precies betekent, wil ik met veel plezier met jou bespreken.

Om dit soort complexe projecten zelfstandig op te kunnen pakken, heb ik een vrij uitgebreid voortraject gehad. In 2009 ben ik begonnen aan de faculteit Bouwkunde van TU Delft. Ik kende de rol van de projectontwikkelaar nog niet, en dacht dat ik architect wilde worden. Gedurende mijn studie, tijdens de financiële crisis, zag ik veel kantoren leegstaan, terwijl er een enorm tekort aan studentenwoningen was. Het matchen van vraag en aanbod, het inblazen van nieuw leven in leegstaande gebouwen werd mijn passie. In 2013 hebben we vanuit een nieuw studentenbedrijfje (www.shsdelft.nl) het initiatief genomen om leegstaande gebouwen te herontwikkelen tot studentenwoningen. Met een minimaal budget en met veel vallen en opstaan, is het ons toch gelukt: in 2015 werd ons eerste project met 150 studentenkamers opgeleverd en officieel geopend door Minister Blok. Inmiddels is het een zelfstandig bedrijfje geworden waar studenten jaarlijks kunnen werken aan nieuwe projecten, met een wisselend bestuur.

Na mijn periode bij SHS Delft heb ik 1,5 jaar lang ervaring opgedaan bij een kleinere projectontwikkelaar in Amsterdam, Pinnacle. Een bedrijf had ik altijd op het oog, en daar ben ik direct na mijn afstuderen (Master Management in the Built Environment) in 2017 aan de slag gegaan om aan de mooiste projecten te werken!

Vanuit mijn rol als ontwikkelaar ken ik de diverse vakgebieden vrij goed. Indien het jou leuk en waardevol lijkt om met mij te sparren over de onderwerpen die jij belangrijk vindt, neem dan contact op met FRESH. Ik hoop je snel te zien!

Met vriendelijke groet,

Arda

Nieuws

FRESH Students – Real Highlights April

Nieuwe maand, nieuwe FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH. Daarnaast kijken we...

8 april 2021

FRESH Students – Bestuur 2021/2022

FRESH Students presenteert: het bestuur voor 2021/2022! Dit enthousiaste zestal zal in september het stokje van ons overnemen, maar we stellen ze nu al graag aan jullie voor! Het FRESH...

7 april 2021

FRESH Students – Real Highlights Maart

Het is alweer maart: Tijd voor de FRESH Real Highlights! Elke maand houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws in de vastgoedwereld, en blikken we terug op de evenementen van FRESH....

15 maart 2021