FRESH Students zoekt een nieuw bestuurslid Students Relations!

Mijn ervaringen met FRESH begonnen vorig jaar, toen ik in de commissie van de Consultancy Week zat. Ik was zo enthousiast over de evenementen, het grote netwerk van FRESH en hun aanpak, dat ik besloot om te solliciteren voor een bestuursjaar. Tot nu toe een jaar vol met gave ervaringen! We hebben met FRESH door de straten van Tokyo gewandeld en grote vastgoedinternationals ontmoet, diverse boottripjes gemaakt, met onze eigen boot, maar ook met vastgoedpartijen, we hebben binnenkort een driedaags evenement in Rotterdam en ik kan nog wel even doorgaan…

Dit bestuursjaar heb ik de functie Students Relations (ook wel bekend als Students) binnen FRESH Students vervuld. Ook ben ik bezig met het afronden met het tweede deel van mijn pre-master, om volgend jaar te beginnen aan mijn master Human Geography (track: Economic Geography) op de UU. Mijn voornaamste keuze om een bestuursjaar te gaan doen was omdat ik graag contact houd met de vastgoedpraktijk tijdens mijn universitaire studie. Tijdens mijn hbo-studie Vastgoed & Makelaardij heb ik drie verschillende stages gelopen en dat is, naar mijn mening, de perfecte manier om inzicht te verkrijgen hoe het daadwerkelijk binnen de vastgoedwereld eraan toe gaat! Tijdens mijn huidige studie miste ik dat. Daarnaast, wou ik mij verdiepen in kwaliteiten als leidinggeven, organiseren en uiteraard een netwerk opbouwen in de sector waar ik straks actief in wil worden. Al deze punten kwamen samen in een bestuursjaar.

Met de functie Students ben je het aanspreekpunt voor studenten tijdens evenementen, maar ook tijdens alledaagse zaken: de studenten kunnen altijd bij mij terecht. Zo kom ik in aanraking met de actieve leden (studenten die actief zijn bij een commissie), maar ook met de leden die zich alleen inschrijven voor onze evenementen. Je studentennetwerk wordt immens groot. En vergeet niet: de vastgoedwereld is klein: mochten studenten later actief worden in het vastgoed, dan kom je ze ongetwijfeld weer een keertje tegen. Het geeft mij altijd erg veel voldoening als een student positief is over onze evenementen en vooral als zij later ook actief willen worden bij FRESH!

Naast het aanspreekpunt voor studenten, ben ik ook verantwoordelijk voor twee commissies, namelijk de International Challenge en de Consultancy Week. Deze twee grote evenementen zijn vrij bekend en worden dan ook altijd goed bezocht. Als bestuurslid ben jij de schakel tussen het bestuur en de twee commissies. De commissies hebben allebei een eigen voorzitter en zijn verder zelfstandig. Je bent verantwoordelijk om de commissies in goede banen te leiden en bij te staan waar nodig. Dit jaar zijn wij met de International Challenge afgereisd naar Tokyo en met de Consultancy Week zullen wij een driedaagse case uitvoeren in de enige echte havenstad Rotterdam. Het zijn twee super verschillende evenementen en dat maakt het juist zo uitdagend om alles goed te laten verlopen. Je krijgt er echt een kick van als de IC en CW weer goed worden afgesloten!

Tijdens dit bestuursjaar heb ik niet alleen heel veel over mijzelf geleerd, maar ook om samen te werken in een bestuur waar je verantwoordelijk bent over meer dan 500+ studentenleden. Wij hebben geleerd om elkaar bij te kunnen staan waar nodig, kritisch te zijn op elkaar, de vetste evenementen te organiseren, te groeien als groep en weten nu dat ‘Communication is Key’ echt 100% klopt. Ik ben ervan overtuigd dat wij elkaar nu door en door kennen en deze mensenkennis neem je mee voor in de toekomst. Net zoals alle andere skills die ik dit jaar heb geleerd.

Als ik terugkijk op dit jaar is het echt voorbijgevlogen. Het klinkt zo cliché, maar is echt waar. Kortom, een jaar waar ik geen spijt van heb gehad: niet twijfelen, gewoon doen!

Dominique Koning (Students Relations)

students@freshstudents.nl