Evenement

Consultancy Week

Op 1 mei is het weer zo ver, de Consultancy Week! Dit jaar heeft Consultancy Week Commissie weer een mooie case bedacht waar studenten hun tanden in kunnen zetten. Ditmaal geen project, maar een gebied! 

De Consultancy Week Commissie daagt de geselecteerde studenten uit om een ontwikkelingsvisie te schrijven voor Pompenburg. Hierbij wordt gestreefd naar het creëren van een leefbaar, aantrekkelijk en karakteristiek Rotterdams gebied. ​De hoofdvraag in de Consultancy Week is: “Hoe kan Pompenburg in Rotterdam ontwikkeld worden tot hét gebied van de toekomst, waarin leefbaarheid voorop staat?” 

Gedurende drie dagen wordt er in een groep met studenten van verschillende achtergronden gewerkt aan deze uitdagende case. ​Ook wordt er op locatie inhoudelijk aan de case gewerkt en worden bedrijfspresentaties gegeven. Buiten het groepswerk is er tijd om op een informele manier kennis te maken met de deelnemende bedrijven door middel van borrels en diners. 

Voor FRESH-studenten is dit een unieke kans om aan allefacetten van een binnenstedelijke gebiedsontwikkelingte werken, onder begeleiding van ervarenvastgoedprofessionals. De vraagstelling heeft betrekking op zowel strategisch- als tactisch managementniveau: 

  • Strategisch niveau

Op strategisch niveau wordt besloten hoe het gebied vermarkt kan worden. Op welke doelgroep zal ingespeeld worden? Op managementniveau wordt ook de ‘waardecreatie’ van het gebiedgeformuleerd.

  • Tactisch niveau

De doelstellingen die zijn geformuleerd op strategisch niveau worden omgezet naar een concreet gebiedsplan. Daarnaast worden doelstellingen geformuleerd om onder meer te komen tot het creëren van een leefbaar, toekomstbestendig gebied.

 

Hoofdsponsor voor dit evenement

 

*Voor dit evenement zal worden geselecteerd op CV . De inschrijvingen zijn geopend tot zaterdag 20 april.