Ontmoet het nieuwe bestuur: Quinten van Ramshorst

Het zal je vast niet zijn ontgaan: het FRESH Students bestuur van 2021-2022 is bekend! Om ze wat beter te leren kennen hebben wij ze alvast een keer gesproken. Vandaag spreken we met de nieuwe bestuurder Finance, Quinten van Ramshorst!

Hoe ben je bij FRESH terechtgekomen?

Ik zag op LinkedIn een berichtje voorbij komen dat FRESH Students op zoek was naar een nieuw bestuur en ik was sowieso van plan om het komende jaar een bestuursfunctie te gaan doen. Daardoor heb ik me even verdiept in wat FRESH inhoudt en het sprak me gelijk heel erg aan. Het leek me erg interessant en zo ben ik redelijk recent bij FRESH terechtgekomen.

Waar heb je je het afgelopen jaar mee bezig gehouden?

Het laatste jaar ben ik bezig geweest met afronden van mijn bachelor Marketing & Economics. Het eerste half jaar heb ik mijn minor Treasury Measurement gevolgd, deze minor was gefocust op finance en boekhouding. In de tweede helft van het jaar heb ik stage gelopen voor mijn afstudeerscriptie bij Building Heroes, via deze stage ben ik ook in contact gekomen met de vastgoedwereld en vandaar dat FRESH me ook erg interessant leek. Naast de studie lag het sociaal leven wel een beetje stil natuurlijk het afgelopen jaar, gelukkig kan ik nu weer gaan hockeyen. 

Wat zijn je plannen voor volgend jaar? (Naast FRESH)

Volgend jaar ga ik beginnen met mijn master aan de universiteit van Tilburg. Ik twijfel nog tussen twee masters, International Management of Strategic Management. Ik neig nu meer naar de eerste, hierin komen de finance en marketing kanten het meeste terug. Hiervoor moet ik nog wel een beetje mijn gemiddelde omhoog krikken dus het is nog maar de vraag of ik hier wordt toegelaten. Anders ga ik dus Strategic Management doen, dat is heel erg consultancy gericht waarbij je voor bedrijven gaat kijken hoe je een langetermijnstrategie gaat neerzetten. 

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Ik vind het belangrijk dat je je naast je studie moet blijven ontwikkelen, een bestuursfunctie is hiervoor denk ik ideaal. Door mijn stage kwam ik meer in de vastgoedsector terecht, dat vond ik al erg interessant en met deze bestuursfunctie hoop ik meer over de sector te leren en wat daar verder de mogelijkheden in zijn. Je leert daarnaast denk ik ook veel nieuwe mensen kennen en je kan in dit jaar ook goed werken aan je soft skills. 

Wat wil je uit dit FRESH jaar halen, wanneer is jouw jaar geslaagd?

Ik hoop in ieder geval meer over de vastgoedwereld te leren, daarnaast denk ik ook dat het interessant is om mee te maken hoe je zo’n stichting moet besturen. Ik wil daarin ook beter leren samenwerken, in het verleden pakte ik projecten het liefste zelf op maar goed kunnen samenwerken is wel heel waardevol. Ik wil mezelf ook ontwikkelen op besluitvorming en prioriteiten stellen, in de finance functie kan ik daar denk ik ook veel van leren. Als laatste hoop ik natuurlijk dat Hugo nog een beetje doorprikt, zodat we volgend jaar weer fysieke evenementen kunnen neerzetten.

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024