Ontmoet het nieuwe bestuur: Otto Krans

Het zal je vast niet zijn ontgaan: het FRESH Students bestuur van 2021-2022 is bekend! Om ze wat beter te leren kennen hebben wij ze alvast een keer gesproken. We beginnen vandaag met de nieuwe voorzitter, Otto Krans!

Hoe ben je bij FRESH terechtgekomen?

Ik heb met FRESH kennis gemaakt tijdens mijn bachelor Bouwkunde in Delft, daar kwam toenmalig bestuurder Lisa een praatje doen. Uiteindelijk heb ik er dit jaar tijdens mijn master via medestudenten nog over gehoord en mezelf ingeschreven. Vanaf daar heb ik de eerste evenementen meegedaan en zo de stichting in gerold!

Waar heb je je het afgelopen jaar mee bezig gehouden?

Een jaar geleden liep ik stage bij vastgoedontwikkelaar Stadswaarde in Amsterdam. Hier is mijn interesse in vastgoed en ontwikkeling verder gegroeid. Daarom ben ik dit collegejaar begonnen met mijn master Management in the Built Environment in Delft. Dat bevalt me goed en is soms wel pittig. Ze houden je lekker aan het werk maar die drukte hoort erbij: ook in het werkende leven krijg je later niets voor niets.

Wat zijn je plannen voor volgend jaar? (Naast FRESH)

Volgend jaar ga ik een afstudeerproject zoeken waar ik naast FRESH nog mee aan de slag, dat wordt nog de grootste uitdaging. Ik wil het graag combineren met een stage bij een bedrijf maar ik ben me nog aan het oriënteren wat voor bedrijf dat exact gaat zijn. Het ontwikkelen bij Stadswaarde vond ik erg leuk omdat het een centrale positie in het project is waar alle facetten van het bouwproject samenkomen. De financiële kant trekt me momenteel minder dan de ontwikkeling of consultancy, maar ik sta open voor een kennismaking met elke tak van vastgoedsport!

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Ik hoorde van Hiske al dat het echt zelfstandig ondernemen is als het gaat om het opzetten van de activiteiten voor de studenten binnen het vastgoed. De hiermee verbonden zelfstandigheid van FRESH, dat zich los van een universiteit of faculteit beweegt vind ik een mooi concept. FRESH is daarmee ook fris en vernieuwend. Het leek me vet daar deel van uit te maken en op die manier meer bedrijven in het vastgoed te leren kennen.

Wat wil je uit dit FRESH jaar halen, wanneer is jouw jaar geslaagd?

Het lijkt mij mooi om alle geslaagde activiteiten door te zetten zoals die door eerdere besturen zijn georganiseerd, maar het lijkt me ook heel mooi om iets nieuws toe te voegen. Ik zou het bijvoorbeeld mooi vinden om wat meer met kleinschalige bedrijven die wat moeilijker te vinden zijn samen te werken. Voor de rest vind ik het ook belangrijk dat het leuk wordt: we moeten ervoor zorgen dat we een goede chemie creëren en behouden binnen FRESH, ons bestuur en tussen bedrijven en studenten. Maar het belangrijkste is dat we straks kunnen terugkijken op een jaar waarin we studenten hebben geholpen. We moeten ze handvatten geven voor hun oriëntatie en sollicitatie binnen het vastgoed, en dat aanbieden op een veelzijdige manier.

Nieuws

Terugblik ABN AMRO Inhousedag

Al weer een tijdje geleden organiseerden we samen met ABN Amro de Inhousedag. Ook deze editie was weer een groot succes! Met zo’n 20 studenten waren we om 9 uur...

6 december 2022

International Challenge Terugblik Brazilië

Om jullie een idee te geven hoe de international challenge er dit jaar aan toe is gegaan hebben wij voor jullie een kort reisverslagje gemaakt. Dit geeft een sfeerimpressie van...

21 juni 2022

Ruth van Dijken

Ik ben Ruth van Dijken en oprichtster en directeur van Blendingbricks.  Ik hou van de natuur, dieren, ben erg energiek en positief ingesteld. Sporten is voor mij erg belangrijk, een...

11 november 2021