Ontmoet het nieuwe bestuur: Otto Krans

Het zal je vast niet zijn ontgaan: het FRESH Students bestuur van 2021-2022 is bekend! Om ze wat beter te leren kennen hebben wij ze alvast een keer gesproken. We beginnen vandaag met de nieuwe voorzitter, Otto Krans!

Hoe ben je bij FRESH terechtgekomen?

Ik heb met FRESH kennis gemaakt tijdens mijn bachelor Bouwkunde in Delft, daar kwam toenmalig bestuurder Lisa een praatje doen. Uiteindelijk heb ik er dit jaar tijdens mijn master via medestudenten nog over gehoord en mezelf ingeschreven. Vanaf daar heb ik de eerste evenementen meegedaan en zo de stichting in gerold!

Waar heb je je het afgelopen jaar mee bezig gehouden?

Een jaar geleden liep ik stage bij vastgoedontwikkelaar Stadswaarde in Amsterdam. Hier is mijn interesse in vastgoed en ontwikkeling verder gegroeid. Daarom ben ik dit collegejaar begonnen met mijn master Management in the Built Environment in Delft. Dat bevalt me goed en is soms wel pittig. Ze houden je lekker aan het werk maar die drukte hoort erbij: ook in het werkende leven krijg je later niets voor niets.

Wat zijn je plannen voor volgend jaar? (Naast FRESH)

Volgend jaar ga ik een afstudeerproject zoeken waar ik naast FRESH nog mee aan de slag, dat wordt nog de grootste uitdaging. Ik wil het graag combineren met een stage bij een bedrijf maar ik ben me nog aan het oriënteren wat voor bedrijf dat exact gaat zijn. Het ontwikkelen bij Stadswaarde vond ik erg leuk omdat het een centrale positie in het project is waar alle facetten van het bouwproject samenkomen. De financiële kant trekt me momenteel minder dan de ontwikkeling of consultancy, maar ik sta open voor een kennismaking met elke tak van vastgoedsport!

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Ik hoorde van Hiske al dat het echt zelfstandig ondernemen is als het gaat om het opzetten van de activiteiten voor de studenten binnen het vastgoed. De hiermee verbonden zelfstandigheid van FRESH, dat zich los van een universiteit of faculteit beweegt vind ik een mooi concept. FRESH is daarmee ook fris en vernieuwend. Het leek me vet daar deel van uit te maken en op die manier meer bedrijven in het vastgoed te leren kennen.

Wat wil je uit dit FRESH jaar halen, wanneer is jouw jaar geslaagd?

Het lijkt mij mooi om alle geslaagde activiteiten door te zetten zoals die door eerdere besturen zijn georganiseerd, maar het lijkt me ook heel mooi om iets nieuws toe te voegen. Ik zou het bijvoorbeeld mooi vinden om wat meer met kleinschalige bedrijven die wat moeilijker te vinden zijn samen te werken. Voor de rest vind ik het ook belangrijk dat het leuk wordt: we moeten ervoor zorgen dat we een goede chemie creëren en behouden binnen FRESH, ons bestuur en tussen bedrijven en studenten. Maar het belangrijkste is dat we straks kunnen terugkijken op een jaar waarin we studenten hebben geholpen. We moeten ze handvatten geven voor hun oriëntatie en sollicitatie binnen het vastgoed, en dat aanbieden op een veelzijdige manier.

Nieuws

PROVADA Talent Kitchen

Koken met Ch(i)efs in de Talentenkeuken van PROVADA In de Talentenkeuken van PROVADA is matchmaking een koud culi kunstje. Een uitgelezen kans om te connecten met CEO’s en toekomstige topwerkgevers...

15 februari 2024

Terugblik FRESH Consultancydagen

Dag 1: Fakton Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver, de aftrap van de consultancydagen; het eerste tweedaagse evenement van dit FRESH-jaar. Met ruim 20 studenten werden we om...

26 januari 2024

Terugblik ReFRESH 2023

Op woensdag 4 oktober vond het eerste FRESH Students-evenement van het nieuwe academische jaar plaats. Onder het genot van hapjes en drankjes hebben we het jaar in stijl afgetrapt met...

16 oktober 2023