Jochem Frehe

Wie ben ik?

Beste mentee, opgeleid vanaf midden jaren ’80 op HTS en TU en werkzaam in vastgoed vanaf 1990. Mijn naam is Jochem Frehe, sinds 15 jaar zelfstandig en daarvoor 15 jaar Stevens Van Dijck met een start bij de Brink Groep. Als jonkie in het vak na 2 jaar meegenomen door twee “mentoren” naar een enorm avontuur bij een nieuwe onderneming. Van junior tot senior in het vak kunnen ontwikkelen en daar geëindigd als directeur. Tijdens 15 intense jaren alle ups en  downs  van een bedrijf te hebben meegemaakt ben ik, ook al  weer bijna 15 jaar geleden, voor “mezelf” aan de slag gegaan.

Ik weet wat het is om een mentor te hebben, maar ben nu in de gelegenheid om dat ook anderen aan te bieden. Met FRESH heb ik al in de vroege jaren van haar bestaan kennisgemaakt: als jurylid bij van de eerste FRESH Consultancy weken. Later ook bij Stevens Van Dijck een eigen business course voor vastgoed studenten opgezet.

Verder ben ik vader van twee studerende zoons (geneeskunde/lucht- en ruimtevaart) en ervaar dus hoe de wereld van de hedendaagse student er uit ziet. Verder ben ik getrouwd, woon in Leiden, word ik 2 x per week onder handen genomen door een personal trainer en ga ik heel graag op reis.

Wat doe ik?

Mijn werk speelt zich af op het snijvlak van bouw, huisvesting en organisatieontwikkeling.  In mijn werk geniet ik van innovaties (zowel op organisatorisch als technisch vlak).

Ik werk veel bij en voor organisaties in de (semi-)publieke sector en daar mijn ervaring in de commerciële vastgoedwereld kan ik de brug slaan tussen beide werkvelden. Mijn rol is vaak te duiden als “opdrachtgever” waarbij termen als leiderschap en programma/projectmanagement ook langskomen. Recente opdrachten heb ik gedaan bij de vastgoedorganisatie van de TU Delft, de ANWB waarbij ik mede richting gaf aan projectorganisatie en startfase voor het nieuwe hoofdkantoor in Den Haag en bij een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel bij de Nationale Politie waar ik werk aan een multi-locatie opdracht voor de Landelijke Eenheid met een behoorlijk investeringsvolume. 

Het is vaak pionierswerk binnen een professionele omgeving. Ik geef daarbij aan teams en zorg dan dat er altijd ruimte is voor medior- en junior-posities zodat leren en ontwikkelen op een natuurlijke wijze kan plaatsvinden. Overdracht van kennis van ik van groot belang dus ik besteed daar bewust aandacht aan.

Wat verwacht ik?

Van jou verwacht ik motivatie om verder te willen komen (inzet, betrokkenheid bij je studie/vak), luisterend en handelend, kritisch naar mijn generatie, bezig met de “waarom”-vraag.

Mijn inzet is om jouw verhaal en jouw toekomstbeeld helpen te verwezenlijken, mentor is geen coach dus ik zal ook mijn ideeën & beelden over jou in relatie tot de (vastgoed)wereld met je delen.