Junior Data Analyst – Cushman & Wakefield

Voor de afdeling Research in Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar gedreven Junior Data Analyst.

De behoefte aan betrouwbare en actuele (markt)data en -informatie is groter dan ooit. De afdeling Research van Cushman & Wakefield fungeert als hét kenniscentrum van onze organisatie. Het team adviseert en ondersteunt zowel de collega’s binnen de verschillende servicelines als een groot aantal externe opdrachtgevers. Het team is volledig op de hoogte van de historische en actuele trends in de verschillende vastgoed- en economische markten. Lokale, nationale en internationale (vastgoed)data, geografische gegevens en (analytische) modellen worden geïnterpreteerd en vertaald naar waardevolle informatie en strategisch inzicht. Research is een integraal onderdeel van de serviceline Real Estate Strategy & Innovation, waarin onze researchers maatwerkonderzoek verrichten en regelmatig onderzoeksrapporten publiceren.


Wat ga je doen
Als Junior Data Analyst ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, verrijken, interpreteren en analyseren van data. Vanuit gedegen research bied jij een kwantitatief overzicht van de ontwikkelingen in de vastgoedsector. Bovendien ben je als Junior Data Analyst nauw betrokken bij grote overkoepelende projecten waarmee we grote stappen maken naar een data gedreven organisatie. Tot je verantwoordelijkheden behoren:

 • signaleren en analyseren van trends in de vastgoed- en economische markten;
 • verzamelen van data m.b.t. leegstand, transacties, huurders en verhuurders in de markt én nieuwe ontwikkelingen;
 • waarborgen van actuele data en onderzoeksrapporten;verrichten van onderzoek naar vastgoed en met vernieuwende analysetools inzichten bieden aan het team en aan de organisatie.

Wat zoeken wij
Je bent een analytische young professional en hebt affiniteit met vastgoed. Je vindt het leuk om met data, trends en verbanden bezig te zijn en gaat hierin uiterst accuraat te werk. Je bent een echte teamplayer, bent stressbestendig en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Herken jij je in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je! Om deze uitdaging met ons aan te gaan heb je verder nodig:

 • een afgeronde relevante master opleiding (zoals business analytics & data science);
 • ervaring met dataverwerkingsprogramma’s en (notie hebben van) programmeertalen zoals Python;
 • ervaring met het uitvoeren van analyses (kan ook tijdens studie of stage);
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat we jou bieden

 • een vliegende start bij de meest toonaangevende adviesorganisatie in het bedrijfsmatig vastgoed met uitstekende carrière perspectieven;
 • een gedreven team binnen een professionele en informele werkomgeving;
 • vrijheid om je eigen initiatieven te ontplooien en het volgen van vakinhoudelijke opleidingen;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een bonusregeling, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, werkgeversbijdrage zorgverzekering, lidmaatschap sportschool).

Wie wij zijn
Bij Cushman & Wakefield combineren ons wereldwijde kennisnetwerk met innovatie, ondernemerschap en diepgewortelde lokale marktkennis. Om toonaangevend te blijven zorgen we ervoor dat onze professionals worden gefaciliteerd in hun aanhoudende zoektocht naar innovatieve oplossingen in de veranderende wereld. We investeren in menselijke duurzaamheid door te investeren in het opleiden van de vastgoedadviseur van de toekomst. We zijn erop gericht wereldwijd toptalenten aan te trekken en te behouden. Want juist onze mensen maken voor onze klanten het verschil, elke dag opnieuw. Zij vertalen ideeën naar duurzame oplossingen. Zij werken vandaag aan de vastgoedmarkt van morgen. Als zij toekomstige ontwikkelingen begrijpen kunnen ze mondiale trends duiden. Dit maakt ons een vooruitstrevende en dynamische adviseur die duurzame waarde creëert door de unieke combinatie van inzicht, innovatie, actie- en resultaatgerichtheid. Wereldwijd telt de organisatie 51.000 professionals, in Nederland werken we vanuit 11 kantoren met circa 600 professionals.

Wil jij bijdragen aan What’s Next?
Als jij jezelf herkent in dit profiel, dan komen we graag met jou in contact. Direct solliciteren kan door jouw motivatie en C.V. te sturen naar recruitment.nl@cushwake.com.

Een Verklaring Omtrent Verdrag (VOG) maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Uiteraard kun je rekenen op een vertrouwelijke behandeling van je sollicitatie.

Senior Analyst – Quantitative Real Assets Research – CBRE IM

Schiphol – Noord-Holland – Netherlands

CBRE Investment Managament is currently looking for a Senior Analyst to join the Global Quantitative Real Assets Research Team. 

Key Responsibilities

 • Contribute to the development and maintenance of quantitative tools and processes to drive investment decisions across real assets, including Real Estate and Infrastructure
 • Contribute to quantitative bespoke research projects for clients and prospective clients
 • Analyse large amounts of data to identify investment patterns and develop predictive models
 • Process, cleanse, and verify the integrity of both proprietary and third-party data sources
 • Communicate results of analysis to senior members of the team
 • Assist in other aspects of the investment process including real estate market forecasting, portfolio construction and risk management 

Skills and Requirements

 • Bachelor’s or Master’s Degree in Statistics, Computer Science, Engineering, Mathematics or a related field
 • Deep understanding of computer science and statistics 
 • Proficient in query languages (SQL, etc.), as well as statistical programming languages (Python, R, etc.)
 • Proficient in machine learning techniques (clustering, random forests, regression, etc).
 • Advanced knowledge of Microsoft Excel
 • Ability to clearly communicate complex concepts both verbally and in writing
 • A few years of working experience in a similar position, preferably within the investment industry 
 • Affinity with real estate or other financial markets a strong plus
 • Familiarity with portfolio analytics and risk management software a plus (e.g., Factset, Axioma)

CBRE Investment Management 

CBRE Investment Management is one of the world’s leading real assets investment managers and specialises in managing investments with different risk / return profiles and operates in North America, Europe and Asia. We manage more than $129 billion of assets under management with over 900 team members spread over more than 30 offices worldwide. Clients of CBRE Investment Management are institutional investors, such as publicly traded and private pension funds, insurance companies, sovereign wealth funds, foundations and endowments, as well as private investors.

Interested?

Apply via the following link: https://careers.cbre.com/en_US/careers/JobDetail/Senior-Analyst-Quantitative-Real-Assets-Research/88425

Portfoliomanager Real Estate – Coöperatie DELA

Een uitdagende baan waarin je de totale vastgoedbeleggingsportefeuille van Coöperatie DELA beheert en verder laat groeien naar €2,5 miljard!

(32-40 uur)

Jouw uitdaging
Je beheert de totale vastgoedbeleggingsportefeuille van Coöperatie DELA en laat deze verder groeien naar €2,5 miljard. In samenwerking met externe vastgoedpartijen zorg jij dat rendementsdoelen worden behaald met gecalculeerde risico’s. Je ontwikkelt een visie op de beleggingsmarkten en zit, samen met een collega-Portfoliomanager, aan het stuur van de Real Assets portefeuille. Mede op basis van jouw eigen visie, vorm je samen met de CIO de strategie voor dit deel van de portefeuille, met als doel om onze portefeuille verder uit te bouwen. Deze strategie operationaliseer je middels de selectie en monitoring van onze externe managers.

Dit bereik je onder andere door:

 • Het onderhouden van je netwerk met externe vastgoedbeheerders, reizen naar bestaande partners en relevante conferenties hoort hier ook bij
 • Analyse & research op de wereldwijde vastgoedmarkt
 • Toetsen & selecteren van beleggingsfondsen voor uitbreiding van de portefeuille op basis van vooraf gestelde criteria
 • Continue monitoring van de bestaande beleggingen
 • Deelnemen aan aandeelhoudersvergaderingen en advisory boards van externe vastgoedfondsen

Jouw profiel
Je wordt enthousiast van het speelveld van niet-beursgenoteerde vastgoedportefeuilles en ziet het aansturen van wereldwijde professionals als een echte uitdaging. Daarnaast ben je een serieuze sparringpartner van de CIO en de overige portfolio managers, heb je een ondernemende mindset en een eigen visie op de vastgoedbeleggingsmarkt.

Voor een succesvolle invulling van deze rol, zijn wij op zoek naar een kandidaat die beschikt over de volgende kwalificaties:

 • WO diploma richting vastgoed, (bedrijfs-)economie of bedrijfskunde;
 • Een postdoctorale CFA of VBA-opleiding is een pré;
 • Een CAIA certificaat is een pré;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in vastgoedbelegging bij of namens een institutionele belegger;
 • Concrete ervaring met selectie en aansturing van externe managers.

Ons aanbod
Je wordt onderdeel van een team dat bestaat uit 9 beleggingsprofessionals, bestaande uit vier Portfoliomanagers, drie analisten, een Specialist Mid Office en de CIO. Binnen DELA is deze afdeling verantwoordelijk voor het inrichten van de beleggingen qua risico en rendement. Met dit team beheren we een groeiende beleggingsportefeuille van ruim 8 miljard euro, waarbinnen Infrastructuur, Vastgoed en Land- en bosbouw belangrijke en sterk groeiende beleggingscategorieën zijn. Doordat je in een klein team werkt, ben je breed betrokken op het gebied van vermogensbeheer.

De juiste kandidaat bieden wij een goed basissalaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van in totaal 19,2% van je maandsalaris;
 • Een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB) van € 750,- bruto per jaar;
 • Een goede pensioenregeling en korting op onze verzekeringsproducten;
 • Een ruim opleidingsbudget en de vrijheid om dit in te zetten.

Naast deze arbeidsvoorwaarden kun je samen met je manager jouw balans tussen werk en privé optimaliseren. Open communicatie, een informele sfeer en een goede interne samenwerking zijn daarnaast kenmerkend voor DELA. Kortom: #1 Great Place to Work.

Jouw reactie
Herken jij jezelf als de ideale kandidaat? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae via de volgende link: https://werkenbij.dela.nl/vacatures/portfoliomanager-real-estate-32-tot-40-uur-eindhoven-474. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frank Eizinga, CIO via telefoonnummer 06-51512743. Een assessment is onderdeel van de procedure.