(Junior) Consultant Vastgoed – Republiq

’s-Hertogenbosch | Amsterdam | WO | fulltime | 0-5 jaar ervaring | publiek vastgoed

Dit ga je doen
Je gaat onze opdrachtgevers helpen met het nemen van goed onderbouwde beslissingen. Jouw rekenmodellen en argumenten helpen bij investeringsbeslissingen en portefeuille afwegingen. In de projecten waar jij bij betrokken bent gaat het altijd om de verbinding tussen strategie, vastgoed en financiën.

Je komt in aanraking met allerlei soorten opdrachtgevers en allerlei type vraagstukken in een steeds veranderende context. Die afwisseling en uitdaging maakt dat je snel leert. Daarnaast kun je er van op aan dat onze ervaren adviseurs je helpen in jouw ontwikkeling.

Je werkt meestal aan drie of vier projecten tegelijkertijd. Je kunt denken aan de portefeuillestrategie voor een woningcorporatie, het huisvestingsplan voor een universiteit, de haalbaarheid van een gebiedsontwikkeling of de opzet van een vastgoedorganisatie bij een gemeente. Sommige projecten zijn kort en intensief, andere projecten vereisen een langere aanloop. Het mooie van consultancy is dat je alleen wordt ingehuurd voor de spannende projecten. De projecten die er toe doen.

Je leert het meeste door ‘gewoon doen’. Vanaf dag 1 ga je dan ook mee op pad. We zijn op zoek naar een consultant met affiniteit met financiën en vastgoed. Je bent een goede analist en je weet na een verdiepingsslag ook weer boven water te komen.

Dit is echt iets voor jou want jij

 • bent vastberaden en hebt doorzettingsvermogen (‘grit’ noemen we dat, google maar eens)
 • bent nieuwsgierig en wilt altijd alles zeker weten
 • hebt lef om onconventionele oplossingen voor te stellen
 • bent oprecht en verwacht dat ook van anderen
 • bent sociaal en houdt rekening met je teamgenoten
 • krijgt energie van wat je doet
 • hebt een relevante WO-opleiding afgerond, bijvoorbeeld in de richting van bouwkunde, vastgoed of economie

Dit bieden we

 • een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring
 • laptop, telefoon en auto (elektrisch uiteraard)
 • een baan met een grote mate van autonomie en ruimte om je eigen focus te kiezen
 • alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • werk dat er toe doet, we spelen een ‘disruptive’ rol binnen het publiek vastgoed

Hier ga je werken
Republiq is een Great Place to Work ® (al 5 jaar op rij). Jouw toekomstige teamgenoten beoordeelden Republiq op de thema’s geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap met een 9,9! Samen bouwen we aan het tofste vastgoed adviesbureau van Nederland. We willen met innovatieve oplossingen de vastgoedsector professionaliseren. We creëren de randvoorwaarden waarbinnen iedereen kan excelleren. Nu is het aan jou om voor jezelf een fantastische baan te creëren.

We geloven dat als iedereen doet waar hij/zij goed in is, dat we samen de mooiste resultaten bereiken. Dat begint met hard werken en daar ook vooral heel veel plezier in hebben. Lees de Republethiqs op onze website om meer te weten komen over onze manier van werken.

Zo ziet de procedure eruit

 1. Solliciteer in 10 minuten: speel een van onze assessment-games en laat je gegevens achter.
 2. Binnen 5 dagen een reactie: we beoordelen je sollicitatie en binnen 5 dagen ontvang je van ons een reactie.
 3. Het 1e gesprek: als we denken dat Republiq bij jou past, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek is meestal met een van onze meer ervaren medewerkers. 4. Gamified assessment: we vragen je om een aantal korte neurowetenschappelijke games te spelen. Daarmee geven we je de kans om je potentieel, talenten en persoonlijkheid te laten zien.
 4. Het 2e gesprek: als de resultaten van gamified assessment naar tevredenheid zijn plannen we een tweede gesprek. Dit is met een of twee andere medewerkers dan het eerste gesprek.
 5. Arbeidsovereenkomst: als we na de gesprekken allebei positief zijn doen we je een aanbieding om bij ons te komen werken.

Dit zijn je nieuwe collega’s

Sara Rieuwerts
“De verduurzamingsopgave bij woningcorporaties vind ik er erg belangrijk. Ik vind dat we hier echt het verschil kunnen en moeten maken. Duurzaamheidsdilemma? Bel Sara. Mijn collega’s helpen me om een nog betere duurzaamheidsspecialist te worden. Door me te blijven uitdagen, kritische vragen te stellen en me te helpen als het ingewikkeld wordt. En door te vragen wat ik er zélf nou eigenlijk van vind. Ik weet wat ik aan ze heb en ik kan altijd bij ze terecht Samen lukt het ons om echt een substantiële bijdrage te leveren. En daar word ik blij van. Elke dag weer.”

Nori van den Biggelaar
“Eerst werkstudent, daarna afstudeerder en nu consultant. Vanaf de eerste dag voel ik het vertrouwen van mijn collega’s en hoor ik er echt bij. Ik krijg veel vrijheid om nieuwe dingen te leren en me te ontwikkelen. Ik word uitgedaagd om echt iets te vinden en een gefundeerde mening te vormen. De betaalbaarheid van de woningmarkt heeft daarbij mijn specifieke aandacht. Als ik daar mee bezig ben vliegt de tijd voorbij.”

Solliciteer in 10 minuten
Word jij onze nieuwe collega? Speel dan een van onze assessment-games via deze link (https://app.equalture.com/nl/vacancies/consultant-republiq-republiq-8004aa/apply) en laat je gegevens achter. Het spelen van de assessment-game duurt ongeveer 10 minuten.

Vragen? Stuur dan een mail naar: werkenbij@republiq.nl

Meer weten? Kijk dan op onze website: www.republiq.nl/werken-bij

Rijksvastgoed Traineeship – Rijksvastgoedbedrijf

(Bijna) afgestudeerd voor je wo-master óf hbo-bachelor, spreekt de vastgoedwereld je aan, hebben duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke meerwaarde je interesse?

Functieomschrijving

Het meest unieke traineeship van de Rijksoverheid vind je bij het Rijksvastgoedbedrijf. Want zeg nou zelf: waar anders krijg je de kans om projecten uit te voeren rondom paleizen, gevangenissen, rechtbanken en kazernes? Daarnaast richten we ons op diverse actuele maatschappelijke vraagstukken. Denk aan duurzaamheid, energie, klimaat en woningbouw. Met behulp van projecten bij onze diverse directies, een stage tijdens het traineeship bij een externe klant, een opleidingsprogramma, werkbezoeken en coaching ontwikkel jij je in twee jaar tot dé vastgoedprofessional van de toekomst en kan je op de meest interessante plekken in onze organisatie instromen.

Eén ding is zeker: je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen van het Rijksvastgoedbedrijf én met onze projecten die Nederland steeds weer een stukje mooier en beter maken. Bij drie van onze directies (Transacties en Projecten, Vastgoedbeheer, en Portefeuillestrategie & Portefeuillemanagement) ga je telkens een halfjaar aan de slag. Hier word je bij allerlei projecten betrokken, leer je het vak van ervaren collega’s en krijg je de kans om inhoudelijk bij te dragen. Zo ontdek je welk vakgebied het beste bij je past.

Veel van wat we doen bij het Rijksvastgoedbedrijf, doen we voor de gebruikers van onze panden. Denk onder andere aan het gevangeniswezen, de krijgsmacht, ministeries en de rechtspraak. We vinden het daarom belangrijk dat jij ziet voor welke opdrachtgevers we ons inzetten. Daarom wissel je de werkperiodes bij onze directies af met een stage van drie maanden bij een externe klant. Daarbij kijken we uiteraard naar jouw interesses. De keuze hierin is zeer divers; zo gingen eerdere trainees bijvoorbeeld aan de slag bij de Nationale Politie, de Dienst Justitiële Inrichtingen en de gemeente Rotterdam.

En de laatste drie maanden van jouw traineeship? Die sluit je af bij de discipline die het best bij je past. Daar bereid jij je voor op de instroom in onze organisatie. Bijvoorbeeld in de rol van (junior) inkoopadviseur, contractmanager of technisch manager. Of misschien word je wel projectleider, waarbij je de kans krijgt om door te groeien tot projectmanager. Er is dus veel mogelijk bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Benieuwd hoe jouw werkdagen als trainee bij het Rijksvastgoedbedrijf eruitzien? Check de video’s met onze trainees Nikolaj Liebregts en Merel Cornelissen.

Functie-eisen

Iemand met durf en frisse ideeën: dat ben jij. Altijd en overal zie je kansen om onze projecten naar een hoger plan te tillen. Verder ben je maatschappelijk betrokken. We vragen je dit aan te tonen via je sollicitatie. Ook vind je het belangrijk om op de hoogte te zijn en te blijven van ontwikkelingen die voor het Rijksvastgoedbedrijf relevant zijn. Daarnaast ben je iemand met wie het prettig samenwerken is én die oog heeft en houdt voor de resultaten in projecten. Tot slot herken je snel de kern en verbanden in situaties, vraagstukken en gegevens, waarbij je oorzaak en gevolg goed van elkaar kunt onderscheiden.

Verder heb je:

 • Wo-denkniveau en een wo- of hbo-studie afgerond, waarbij je bij de start van het traineeship op 1 maart 2023 voor minimaal 36 uur per week beschikbaar bent en niet langer dan drie jaar geleden bent afgestudeerd. Hierbij gaat het bij voorkeur om een studierichting die raakvlakken heeft met het vastgoeddomein, zoals bouwkunde, duurzaamheid, vastgoed en makelaardij, (technische) bedrijfskunde, economie, finance of rechten. Heb je een studie afgerond in een andere richting en denk je van waarde te zijn voor het Rijksvastgoedbedrijf? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.
 • Aantoonbare affiniteit met vastgoed.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau schaal: 10 
 • Maand­salaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
 • Dienst­verband: Trainee
 • Contract­duur: 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Zie jij dit traineeship wel zitten? Solliciteer dan naar een plaats in de zogenaamde tranche die op 1 maart 2023 van start gaat! Je kunt je tot en met 31 oktober 2022, 12:00 uur ’s middags aanmelden door een digitaal dossier aan te maken in de portal via de knop “Solliciteren”. Uit alle volledig ingevulde dossiers maken we een selectie en kiezen we wie er doorstromen naar de tweede fase: de selectiegesprekken en een praktijkcase.
 • Er is ruimte voor maximaal vijftien trainees.
 • De standplaats is voor alle trainees Den Haag. Afhankelijk van de traineewerkplek kan het voorkomen dat je ook op een andere RVB-locatie werkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met de leidinggevende hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.

Meer weten?
Solliciteer direct via www.werkenvoornederland.nl/rvt, wij kijken ernaar uit! Wil je eerst inhoudelijk meer weten over het traineeship? Mail dan met Martine Moeselin, coördinator Rijksvastgoed Traineeship, via rvt@rijksoverheid.nl