FRESH Students | Zijn wij op zoek naar jou? Student Relations

FRESH Students bestuur 2019-2020 is op zoek naar nieuwe talenten die het stokje over gaan nemen. Om alvast een goed beeld te krijgen van de functies presenteren wij de komende periode de verschillende functies op de website.

Sanne vertelt over haar functie als Student Relations…….

Een enorm divers takenpakket, dat is voor mij het leukste aan de Student Relations functie. Het belangrijkste is het onderhouden van het contact met de studenten van FRESH Students en, samen met de rest van het bestuur, met mogelijk nieuwe FRESH Students! 

Meteen aan het begin van het jaar kwam, voor mij, de grootste uitdaging van het jaar: het commissie vormen. Deze periode was ook meteen de piek binnen mijn bestuursjaar: veel contact met studenten, het lezen van cv’s en het houden van sollicitatiegesprekken. Tevreden kijk ik terug op deze periode waarin ik ervoor heb kunnen zorgen dat alle commissies zijn gevormd waarna mijn bestuursgenoten en ik echt konden beginnen! Voor mij betekende dit het organiseren voor dagen voor de commissieleden en het monitoren van de International Challenge – en de Consultancy Week commissie, welke onder mijn functie vallen. Bij deze commissies is de Student Relations namelijk de schakel tussen de commissie en het bestuur en volgt diegene de besluitvorming op de voet door contact te houden met de voorzitters van de commissies. 

Voor het vervullen van mijn functie is het belangrijk dat je een brede interesse hebt, aangezien je je met veel verschillende dingen bezighoudt gedurende het bestuursjaar. Ook een open houding naar anderen is niet onbelangrijk want je bent het eerste aanspreekpunt voor studenten.  Dit ervaar ik als één van de leukste dingen van mijn functie: het leren kennen van veel studenten met een interesse in vastgoed. Binnen de functie kan je ook creatief zijn in het sturen van de IC-/CW-commissies en het verzinnen van de dagen voor commissieleden. Aan laatstgenoemde kan je helemaal je eigen draai geven!

Gedurende het jaar groei je logischerwijs meer in je rol, maar ontwikkel je je ook op professioneel vlak. Je leert veel bedrijven kennen, wellicht toekomstige collega’s? Je leert hoe het is om een jaar lang met z’n 6-en ergens naartoe te werken en om te gaan met onverwachte situaties waar je gedurende het jaar tegen aanloopt. Deze zorgden dat wij veranderingen moesten maken aan onze planning waarvoor goede communicatie en flexibiliteit key was! Hoewel ik zelf dacht dat ik al goed was in tijdsmanagement is dat ook iets wat ik zeker nog meer heb ontwikkeld afgelopen jaar, dankzij gesprekken met een coach binnen en een coach buiten FRESH Students. Zowel als individu en als groep volg je namelijk een coaching traject om meer over jouw eigen leiderschapskwaliteiten te leren en te onderzoeken hoe je elkaar als groep aanvult, of juist niet. Dit vond ik persoonlijk erg interessante en leerzame sessies en de inzichten die ik hier heb opgedaan kan ik in de toekomst gebruiken voor mijn professionele carrière. 

Kortom: een enorm divers, leuk een leerzaam jaar! Dus, wil jij jezelf op persoonlijk en professioneel ontwikkelen terwijl je een enorm netwerk opbouwt binnen de vastgoedsector, dan is een bestuursjaar binnen FRESH Students wat voor jou! Mocht je meer informatie willen hebben over mijn ervaring als bestuurslid, neem dan gerust contact met mij op!

Solliciteren kan door CV en motivatie vóór 3 mei te sturen naar chairman@freshstudents.nl

Nieuws

Terugblik inhousedag EDGE Technologies 

Op vrijdag 7 juni organiseerde EDGE Technologies een inhousedag voor FRESH Students. De dag stond in het teken van interactie en kennisdeling. Het was een mooie kans om een kijkje...

12 juni 2024

Terugblik FRESH Open Padeltoernooi

Op donderdag 25 april werd het FRESH Open padeltoernooi gehouden, een sportief evenement waar zowel deelnemers van bedrijven als FRESHers aan deelnamen. Na een korte introductie van de deelnemende bedrijven...

2 mei 2024

Terugblik FRESH career event

Het FRESH Career Event 2024, gehouden in Hotel Arena in Amsterdam, was een leuke dag waarbij interactie en toekomstvisies binnen de vastgoedsector centraal stonden, specifiek gericht op de carrièremogelijkheden voor...

11 april 2024