Themadag Innovatie

Wanneer donderdag 3 maart 2016
Tijd

Donderdag 3 maart organiseerde FRESH Students de themadag innovatie. Een dag die volledig in het teken stond van de veranderende vastgoedwereld.

De ochtend begon bij Re-Born met een korte introductie van het bedrijf. Re-born speelt op een innovatieve manier in op de toekomst. Zij realiseren gebouwen die kunnen reageren op veranderende behoeften door middel van principes gericht op de circulaire economie. Gebouwen kunnen worden hergebruikt, gedemonteerd en gerecycled. Na de introductie is er in vier teams gewerkt aan een korte case met als opdracht een advies te geven voor de herontwikkeling van een bestaand schoolcomplex op basis van circulaire principes.

Vervolgens vertrokken de studenten naar het kantoor van Savills voor het middagprogramma. Met een fraai uitzicht over de Zuidas konden de studenten eerst genieten van een goed verzorgde lunch. Jeroen Jansen, Associate Director Research & Consultancy, opende de middag met een korte presentatie over de werkzaamheden die Savills wereldwijd verricht. Aansluitend gaf Peter Sybesma, Managing Director Asset & Property Management, meer uitleg over de visie van Savills op innovatie. Vervolgens zijn er twee meet&greet-rondes geweest met de afdelingshoofden van investment en agency. Tijdens deze rondes werden de studenten geïnformeerd over de werkzaamheden van de afdelingen en konden de studenten persoonlijke vragen stellen. Afsluitend werd er in teams van vier een advies aan Savills geformuleerd en gepitcht over welke sectoren in de toekomst interessant kunnen zijn voor Savills.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel bij Savills. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de leerzame dag en verder in gesprek te gaan met jonge enthousiaste werknemers van Savills. Met een ondergaande zon boven Amsterdam vertrokken de deelnemers met een zeer positief gevoel en een berg aan inspiratie terug naar huis.

Andere interessante evenementen

EDGE inhousedag

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een van de meest innovatieve bedrijven in de vastgoedindustrie? Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur vindt...

7 juni 2024

PROVADA

Op donderdag 13 juni gaat FRESH Students naar de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. We zullen langs verschillende bedrijven gaan en deelnemen...

13 juni 2024