Themadag Future Cities

Wanneer dinsdag 17 mei 2016
Tijd

Afgelopen dinsdag 17 mei 2016 was de Themadag Future Cities. De Themadag bestond, zoals iedere Themadag, uit een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma vond plaats bij Sweco (voorheen: Grontmij) in de Bilt. Het middagprogramma vond vervolgens plaats in Amsterdam bij Deloitte.

De themadag begon met een introductie over Sweco. Deze presentatie vloeide over in de uitleg van het eerste deel van de case. Voor de case werd de groep verdeeld in 4 teams die ieder de opdracht kregen om een presentatie te maken. In deze presentatie werden twee vragen behandeld:

  • Waaraan moet de stad van de toekomst aan voldoen?
  • Hoe kun je dit meetbaar maken?

Na de brainstorm was het tijd voor het tweede deel. De groepen kregen aanvullende gegevens waarmee ze een ranking konden maken van een aantal landen om de klant – de belegger – te investeren in welk land te beleggen. Er kon 100 miljoen worden geïnvesteerd in een of meerdere van de gegeven landen.

De uitkomst werd gepresenteerd door iedere groep. Ook dit werd vervolgens weer gepresenteerd door iedere groep. Na de laatste groepspresentatie werd uitgelegd hoe Sweco uiteindelijk dit soort adviezen geeft aan hun klanten. Vervolgens sloten we het ochtendprogramma af met een netwerk lunch. Er was volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de medewerkers van Sweco.

Na de lunch vervolgden we onze weg, per touringcar, naar Deloitte in Amsterdam. Het middagprogramma begon met een rondleiding door The Edge. De tour eindigde in Grandcafé Mahler met een Pubquiz onder leiding van twee quizmasters. De groep werd net als bij het ochtendprogramma opgedeeld in 4 teams. Ieder team werd versterkt door 1 tot 2 professionals van Deloitte.

Na deze leuke, interactieve pubquiz werd het winnende team gefeliciteerd, Deloitte feliciteerde de winnaars met een fles champagne. Het winnende team had een geweldige teamnaam “de bitterballen”. Hierop volgde een uitstekend verzorgde, afsluitende borrel.

Wij willen iedereen van Sweco en Deloitte hartelijk danken voor deze unieke themadag, een dag die absoluut voor herhaling vatbaar is!