The Global Challenge

Wanneer dinsdag 4 t/m zaterdag 8 mei 2021
Tijd

The Global Challenge | Terugblik

Op 4 mei was het zover, het allereerste fysieke evenement van dit academisch jaar van FRESH Students vond plaats. Na maanden van voorbereidingen en meerdere wisselingen van plannen ging de Global Challenge van start.  Een groep van 20 geselecteerde studenten met uiteenlopende studierichtingen hebben in groepen gewerkt aan een case. De opdracht van de case was het ontwikkelen van een deelgebied van het kabeldistrict met de focus op duurzaamheid. De kick-off van het evenement vond plaats in de oude kabelfabriek in Delft en vervolgens werd het evenement voortgezet in Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest, hier hebben de deelnemers gedurende 4 dagen verbleven om te werken aan de case.

De verschillende dagdelen waren opgedeeld in presentaties van onze sponsors als input voor de case en werksessies. Ontzettend leuk om te zien hoe de interactie tussen de professionals en de studenten tot stand kwam, een interactie op dit niveau is echt uniek aan fysieke evenementen. Deze leerzame activiteiten werden afgewisseld met onder andere een sportieve bootcamp op het landgoed van Kasteel Oud-Poelgeest en een walking dinner met verschillende afhaalgerechten in Leiden. Op vrijdagmiddag hebben alle groepen hun plannen gepresenteerd aan een jury van vier professionals die uiteindelijk een casewinnaar hebben aangewezen! Deze groep mag binnenkort een geheel verzorgde middag varen op de FRESH sloep.

Al met al was het een heel erg geslaagd evenement en bijzonder om dit in deze tijd te kunnen organiseren. Het evenement had niet plaats kunnen vinden zonder onze sponsors, daar willen wij ze ontzettend voor bedanken. Lees hier meer over de deelnemende bedrijven:

Hieronder een aantal foto’s van het evenement: