Terugblik Retailtrip

Wanneer woensdag 25 t/m zaterdag 28 november 2015
Tijd

Eenmaal per jaar organiseert FRESH Students een Retailtrip naar een locatie in Europa, dit jaar stond Berlijn op de planning. Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 november zijn we met FRESH Students en een enthousiaste groep van twintig studenten afgereisd naar Berlijn.

De trip begon bij het kantoor van BPD waar we werden ontvangen door Han Joosten met een ‘tour de horizon’ over de Berlijnse ontwikkelingsmarkt. Deze korte maar interessante avond is afgesloten in ons hostel onder het genot van een drankje in de bar.

Donderdag werden we vroeg verwacht bij het ICSC Congres. De dag begon met een heel inspirerende lezing van Richard van Hooijdonk over ‘Future of Retail’, waarbij ‘the internet of things’ centraal stond. Welke werd vervolgd door een leuke Q&A tijdens de lunch met Managing Director of Redevco Netherlands, Clemens Brenninkmeijer. Als afsluiting van het ICSC Congres hebben we een aantal workshops gevolgd van onder andere Frank Quix van Q&A Consultancy, over de winkel van de toekomst, wat volgens Q&A Consultancy en andere experts de kleinschalige winkel is met een klantenservice op afstand en oproep via videocalls. Uiteraard werd de dag afgesloten met een borrel en een diner in een typisch Duits restaurant.

Vrijdag stond in het teken van bedrijfsbezoeken. Bij Cushman & Wakefield zijn we aan de slag gegaan met een case, waarbij aan de hand van markt- en objectgegevens zestien panden getaxeerd zijn ten behoeve van een portefeuilleverkoop. Wat later bleek een recente portefeuilleverkoop van 1,4 miljard te zijn waarbij Cushman & Wakefield een adviserende rol in speelde. Bij OVG Real Estate hebben we een lezing gehad over Smart Offices, gegeven door Martin Rodeck Het laatste bedrijf van de dag was Bouwfonds IM, waar we een korte lezing gehad hebben van Patrick Schlump en waar we afsloten met een rondleiding in Bikini Berlin. De bedrijfsbezoeken werden afgesloten met een borrel in de rooftopbar van Bikini Berlin, met een prachtig uitzicht over Berlijn. Na gezamenlijk gegeten te hebben, hebben we ons klaar gemaakt voor een avond stappen in Berlijn!

De laatste dag van de Retailtrip was zonder programma, een aantal deelnemers hebben de stad verkend met de fiets, en een aantal hebben de highlights van Berlijn te voet bekeken. Voor de tweede georganiseerde Retailtrip van FRESH Students, was ook Berlijn heel geslaagd.