PROVADA

Wanneer dinsdag 14 t/m donderdag 16 juni 2022
Tijd
Waar Amsterdam

Op dinsdag 14 juni en op donderdag 16 juni gaat FRESH students naar de PROVADA. De PROVADA is het grootste vastgoedplatform in Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. De PROVADA organiseert ook dit jaar weer de grootste vastgoedbeurs van Nederland en ook FRESH students zal hierbij zijn! We zullen hierbij langs verschillende bedrijven gaan op donderdag en naar de bekende FRESH professional borrel op dinsdag. De studenten die geselecteerd worden voor dit event mogen naar een speciale borrel waar elke provadaganger wel een bezoekje aan wilt brengen, namelijk de FRESH Professionals PROVADA borrel! Op donderdag zal er een programma zijn waarbij we langs verschillende bedrijven gaan op de PROVADA. Verder is tijdens donderdag tijd om vrij rond te lopen op de provada en langs te gaan bij de bedrijven die jij graag wilt spreken! Er kunnen 20 studenten mee en studenten die zowel naar de dinsdag als naar de donderdag kunnen krijgen voorrang bij dit event. Verder hebben wij een programma voor alle studenten gemaakt waarbij er ontbijt, lunch en borrel geregeld is bij de bedrijven. Op dinsdag zal het event duren van 19:00 – 23:00 en op donderdag zal het event duren van 9:00 – 17:00. Om jullie alvast een indruk te geven van de bedrijven hebben waar we tijdens de provada langs gaan hebben we voor jullie hieronder een korte samenvatting gemaakt over deze bedrijven.

CBRE IM


CBRE is ‘s werelds grootste dienstverlener op het gebied van commercieel vastgoed en vastgoedbeleggingen, met de nummer één positie op de wereldmarkt voor leasing, vasCBRE Investment Management is een onafhankelijk opererend onderdeel van CBRE Group, Inc (NYSE: CBRE), ‘s werelds grootste, commercieel vastgoedservices- en investeringsbedrijf. CBRE telt meer dan 100.000 medewerkers en bedient vastgoedinvesteerders en -gebruikers in meer dan 100 landen. Wij investeren in duurzame en toekomstbestendige vastgoedoplossingen zodat we, elke dag opnieuw, de wensen en verwachtingen van onze klanten overtreffen. De professionals van CBRE Investment Management zijn toonaangevend in de sector en nemen verantwoordelijkheid voor de impact die hun werk heeft op de gebouwde omgeving en daarmee op de samenleving. Ze zijn gericht op innovatie en continue uitbreiding van hun kennis en expertise.


Als investeerder zijn we ons bewust van onze lange termijn verantwoordelijkheid voor de plekken waarin we investeren. Plekken die wonen, werken, winkelen en recreëren combineren. Daarom dragen we actief bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid in deze gebieden terwijl we tegelijkertijd investeren in moderne services en innovatieve technologieën die antwoord geven op de voortdurend veranderende manieren waarop mensen willen wonen, werken en leven.

Amvest

Amvest is actief als investment manager en ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

PropertyNL

PropertyNL staat synoniem voor: ‘gedegen kennis van zaken op vastgoedgebied’. Behalve dé leverancier van informatie over alle aspecten van het vastgoed zijn we een solide partner en een interessante werkgever. Met al haar producten en diensten richten wij ons op de vastgoedprofessional in Nederland en Europa. Het eigen onderzoek is de basis voor gedegen en gevarieerde publicaties. PropertyNL brengt nieuws, rapporten en onderzoeksresultaten via verschillende kanalen, zowel via print als digitaal. Daarnaast organiseren we evenementen, bijeenkomsten met actuele en relevante onderwerpen en sprekers die er toe doen.

Daarbij heeft PropertyNL samen met CroonWolter & Dros op de Provada (14 juni) een bijeenkomst georganiseerd onder de titel “Het kantoor van de toekomst in de stad van verandering”.

Tijdens deze bijeenkomt kunnen een drietal studenten met een frisse blik over dit onderwerp hun mening geven. Daarom komt er een klein wedstrijdje. Schrijf in een Essay van maximaal 2 x A4 wat jouw visie op het thema is.

Uit de inzendingen worden door de redactie van PropertyNL samen met CroonWolter & Dros drie inzenders gekozen. Deze mogen in een korte pitch hun ideeën op onze stand presenteren. Daarnaast zullen de essay’s in PropertyNL gepubliceerd worden.

Het onderwerp waar het essay over gaat is het volgende:

Invalshoek: Het kantoor van de toekomst in de stad van verandering

De vastgoedsector staat voor grote uitdagingen in binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen:

 • Duurzaamheid: voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs en toenemende wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Hoe brengen wij een versnelling aan in de energietransitie van de gebouwde omgeving?
 • Digitalisering: er is steeds meer data beschikbaar; hoe ontsluiten wij data zodanig dat deze bijdraagt aan doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, veiligheid en gezondheid van kantoormedewerkers, recreanten en bewoners?
 • Technologie: Welke innovaties zijn toekomstbestendig; welke keuzes maken wij voor onze infrastructuur (bijvoorbeeld van het gas af versus groen gas/waterstof)? Hoe maken wij circulaire legostenen voor gebouwen?
 • Mens: Beleving en gezondheid worden steeds belangrijker; hoe gaan wij om met de nog beschikbare openbare ruimte; hoe combineren wij werken, wonen en recreëren?
 • Veiligheid: Steeds meer dreigingen (pandemie, cyber aanvallen en terreuraanslagen); hoe creëren wij een veilige woon-, werk- en recreatieomgeving?
 • Circulariteit: Hoe gaan wij om met materiaal schaarste alsook schaarste in beschikbare openbare ruimte? Hoe maken wij gebouwen van de toekomst flexibeler voor verschillende gebruiksfuncties?
 • Mobiliteit: toenemende elektrificatie van vervoersmiddelen vraagt om een andere laadinfrastructuur; deeleconomie (van bezit naar gebruik).

Dit vraagt om een andere aanpak; De stad van verandering. Een andere stedenbouwkundige aanpak en de wijze waarop wij in de toekomst onze kantoren gebruiken.

Onderzoeksvragen:

 1. Hoe draagt het kantoor van de toekomst bij aan bovengenoemde uitdagingen in binnenstedelijke gebieden?
 2. Wat is de rol van gebouwtechnologie in het kantoor van de toekomst? Hoe draagt deze technologie bij aan een duurzaam, circulair, gezond en flexibel kantoor dat bijdraagt aan het welzijn van de mensen die er werken?
 3. Welke aanbevelingen hebben jullie voor een technologisch dienstverlener als Croonwolter&dros om de vastgoedmarkt van ontwerp tot realisatie te kunnen voorzien; inspelend op het kantoor van de toekomst?
  Toelichting: op dit moment is de traditionele bouwkolom zo ingericht dat Croonwolter&dros veelal niet in planvormingsfase is betrokken, maar voor de start van de realisatie van een project. Wat zijn jullie aanbevelingen voor ons om eerder in het proces aan te sluiten?

Wil je meedoen aan de wedstrijd? Stuur dan je essay op voor 30 mei naar albersen@propertynl.com.

Klinkt de PROVADA ook als muziek in je oren! Krijg je het ook hier al helemaal warm van? Meld je dan voor 30 mei aan door de onderstaande link in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI2jwOQK2DDByd1DVFnbetoSdtt1sF8UVZIoQ129-zvhlY2A/viewform

Andere interessante evenementen

EDGE inhousedag

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een van de meest innovatieve bedrijven in de vastgoedindustrie? Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur vindt...

7 juni 2024

PROVADA

Op donderdag 13 juni gaat FRESH Students naar de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. We zullen langs verschillende bedrijven gaan en deelnemen...

13 juni 2024