Propertytour Sud | do 2 juli

Wanneer donderdag 2 juli 2020
Tijd 17:00 - 19:30
Waar Amsterdam

Goed om elkaar weer te treffen op een property tour van FRESH Professionals!

Op donderdag 2 juli was er een mooie opkomst voor de tour langs het aansprekende woongebouw SUD van projectontwikkelaar COD|Development Pioneers. Op de oostelijke kop van de Amsterdamse Zuidas, op steenworp afstand van RAI Amsterdam, heeft Office Winhov een woongebouw ontworpen dat voortbouwt op de woningbouw van begin twintigste eeuw in Amsterdam Zuid. We verzamelden in de zon op het terras van Happy Italy, net als SUD gelegen aan het plein. SUD vormt de kop van een bouwblok en ligt frontaal aan het plein dat het centrum vormt van dit deel van de Zuidas.

Onder begeleiding van Jelle de Groot, projectontwikkelaar bij COD en Jasper ten Bosch, architect van Office Winhov, werden we eerst meegenomen naar het dakterras van het Nhow Rai Hotel van OMA en COD. Dit verrassende intermezzo gaf zicht op heel Amsterdam. Genietend van het uitzicht, kregen we hier een introductie over het gebied en de vele ontwikkelingen waar COD mee bezig is (geweest). Na het bezoek bij het iconische RAI-hotel kwamen we terug bij SUD. Dit gebouw resoneert met de traditie van moderne monumentale woongebouwen in Amsterdam.

Hier vertelde Jasper vol passie over de rijke detaillering en geslaagde langdurige samenwerking tussen architect en ontwikkelaar. Hij vertelde over de erkers die zich rond het gebouw vouwen en bekleed zijn met een zacht glanzende Wittmunder klinker. De natuurstenen plint en dakrand versterken het sculpturale karakter van het woongebouw. Ook achter de gevel is het oog voor detail zichtbaar, de binnentuin en een aantal nog niet opgeleverde ruime appartementen zijn bezocht en we begrijpen dat het project inmiddels volledig is uitverkocht. Met dank aan Jelle de Groot van COD en Jasper ten Bosch van Office Winhov.

Andere interessante evenementen

Dentons Internationale Reis | 8-15 oktober 2023

De inschrijvingen voor de Dentons | FRESH Professionals Internationale Reis 2023 naar Miami zijn inmiddels gesloten en iedereen heeft een persoonlijke mail ontvangen!De vliegtickets zijn geboekt en de commissie is...

8 - 15 okt 2023

Frasers Maandborrel | do 19 oktober

Op donderdag 19 oktober zal de maandborrel in samenwerking met Frasers georganiseerd worden. We gaan er weer een mooie borrel van maken!  Locatie: Bar Bonnie Tijdstip: vanaf 18u

19 oktober 2023

Primevest 10+ Diner Amsterdam

In samenwerking met Primevest zal op donderdag 26 oktober het FRESH Professionals 10+ diner plaatsvinden. De locatie zal spoedig bekend worden gemaakt, maar de inschrijving is reeds geopend!

26 oktober 2023