Projectbezoek Lingotto – Smakkelaarspark – 25 januari

Wanneer woensdag 25 januari 2023
Tijd 16:30 - 20:30
Waar Utrecht

Met grote hoeveelheden bussen, treinen, auto’s, fietsers, trams en boten is het Smakkelaarsveld in hartje Utrecht een ware orkaan van beweging, geluid en dynamiek. Maar de plek waar Utrechters nu nog zo snel mogelijk langsfietsen, wordt compleet anders: in 2025 heeft Lingotto hier een stadspark gerealiseerd met 150 woningen, kantoorruimte, een horecapaviljoen, een rooftop bar en de ondergrondse Parkkelder. De ooit gedempte Leidse Rijn wordt bovendien hersteld en verbonden met de singelgracht.

Vanwege de complexe omgeving – naast het spoor en bovenop een bus- en trambaan – is het hele project is opgesplitst in drie bouwfases. De eerste fase was het (spoedig) realiseren van een overkluizing, voordat hier elke minuut een tram zou gaan rijden. Deze is inmiddels opgeleverd. De overkluizing dient niet alleen als fundering voor de gebouwen en het park, maar fungeert tevens als ‘crash deck’ tijdens de bouw van de gebouwen óp de overkluizing. De bouw van de gebouwen (fase 2) en het park (fase 3) loopt door de huidige complexe omstandigheden iets uit en gaat naar verwachting na de zomer van start.

Ontwikkelaar Arda Basak zal ons meenemen in het project waar hij sinds dag 1 aan werkt. Ook zullen we tijdens het projectbezoek het dak van de overkluizing op gaan om een gevoel te krijgen bij de hectiek in dit deel van de stad. Uiteraard met een afsluitend drankje en hapje in de buurt! 

Programma:

16:30 – 16:45u: Inloop, verzamelen bij ingang Hoog Catharijne voor Vodafone Ziggo

17:00 – 17:30u:  Lopen naar bouwterrein en ronde over de bouw (dak overkluizing op)

17:45 – 18:45u: Toelichting project

19:00 – 20:30u: Borrel op Stationsplein, locatie ntb.

Contact - Haarlemmer Stroom

Andere interessante evenementen

Collegetour: munten voor stenen, hoe dan?! | do 14 december

Waar & hoe regel je de herfinanciering van je portefeuille? De rente voor vastgoedbeleggers is het afgelopen jaar verveelvoudigd. Banken scherpen hun financieringsvoorwaarden voor vastgoed aan, de risico’s vinden zij...

14 december 2023

FRESH Lustrum Wintersport 2024 (VOL)

Volgend jaar viert FRESH Professionals haar 25ste levensjaar. En hoe kan dit beter gevierd worden dan in de sneeuw onder het genot van een jägermeister met Sweet Caroline op de...

31 jan - 3 feb 2024