OVG / Edge Technologies Inhousedag!

Wanneer Thursday 31 May 2018
Tijd

Op donderdag 31 mei vond de inhousedag van OVG Real Estate te Amsterdam plaats. De dag begon bij het pand van APG nabij station Sloterdijk waar de aanstaande naamswijziging van OVG werd besproken. De nieuwe naam wordt EDGE Technologies, de ontwikkelaar ziet toekomst in technologie, duurzaamheid en wellbeing.

Dat waren dan ook de drie pijlers die gedurende de dag centraal stonden. Het APG gebouw zal getransformeerd worden naar een duurzaam gebouw waarin de drie pijlers samenkomen zo werd duidelijk uit de presentatie die we kregen. De rondleiding die volgde gaf een goed beeld van de omvang van de transformatie, er zal een gigantische overkapping gebouwd worden terwijl een van de huurders het pand blijft gebruiken, een enorme uitdaging.

Om de pijler wellbeing kracht bij te zetten zijn de studenten op tandems en elektrische fietsen naar de lunchlocatie gereden; The Valley. Hier volgde een presentatie over de gang van zaken omtrent dit showcase-project en het mock-up appartement dat achter de bouwkeet verrijst.

Na de lunch was het tijd voor toelichting over de derde pijler, technologie. Voordat her zover was hebben de studenten een sessie yoga en meditatieworkshop gevolgd op de begane grond van de EDGE Olympic. De derde pijler werd ons gepresenteerd door niemand minder dan de CTO van EDGE Technologies; Erik Ubels. De kantoren die volgens het EDGE concept zijn opgebouwd zitten vol met technologie. De technologie die in de gebouwen is opgenomen maakt het mogelijk om het gebouw zich aan te laten passen aan de wensen van iedere individuele gebruiker op het gebied van licht, temperatuur en geluid.

Het programma werd afgesloten met het uitwerken en presenteren van actuele vraagstukken voor EDGE Technologies. Na de laatste presentatie was het tijd voor een welverdiende borrel op het dakterras van EDGE Olympic. FRESH kijkt terug op een zeer geslaagde dag!

Andere interessante evenementen

JLL Inhousedag

Heb je de Consultancy-dagen gemist? Pak dan nu je kans om alsnog kennis te maken met de wereld van vastgoed consultancy. Ook dit jaar zal FRESH Students, in samenwerking met...

23 - 23 mrt 2023

FRESH Students Padel Toernooi

Misschien heb je er wel eens van gehoord: padellen. Zeker een van de populairste sporten van dit moment. Deze mix tussen tennis en squashen wordt ook wel het nieuwe golfen...

6 april 2023