Mix & Match

Wanneer woensdag 11 november 2020
Tijd 14:00 - 17:30

Mix & Match | Terugblik

Op 11 november heeft het eerste evenement van FRESH Students plaatsgevonden: het FRESH Mix & Match event. Dit evenement is bedoeld om (vastgoed)studenten op een informele manier in één middag kennis te laten maken met vastgoedbedrijven en de verschillende vastgoedsectoren.

Het evenement heeft dit jaar volledig online plaatsgevonden. Desondanks heeft FRESH in samenwerking met verschillende bedrijven een leerzaam en leuk programma op weten te zetten. Door interactieve presentaties van elk een uur hebben de studenten drie verschillende bedrijven beter leren kennen. De bedrijven die tijdens dit evenement centraal stonden zijn Lidl, Brink en Syntrus Achmea. 

Na korte inleiding van een FRESH-commissielid is Lidl voorgesteld door Iris Schoormans (Campus recruiter & employer branding) en Dennis Kroon (projectontwikkelaar). Zij hebben de studenten verteld over Lidl als groeiende supermarktketen en over de structuur van het bedrijf. Wist je dat Lidl ook een grote vastgoedtak heeft? En dat ze hiermee het voortouw nemen in de ontwikkeling van winkelcentra, appartementen, restaurants en een dropfabriek? De studenten hebben de opdracht gekregen om een korte video te maken over nieuwe locaties. Hierbij moet marktonderzoek gedaan worden en er dient rekening te worden gehouden met een samenwerkingsverband met een vastgoedinvesteerder om de realisatie van een grote Lidl te verwezenlijken. Hierbij zijn overwegingen van de haalbaarheid van het project, de locatie en concurrentie van belang. 

Brink is voorgesteld door Lauren Veerhuis (Manager Projectbeheersing). Ze vertelde over de vastgoedprojecten waar Brink bij is betrokken, en wat Brink hierin precies betekent. Zo vertelde Lauren over haar betrokkenheid bij de ingewikkelde renovatie van het Binnenhof in Den Haag, en wat hier allemaal bij komt kijken. Ten slotte hebben de studenten kennis gemaakt met een typische werkweek bij Brink. 

Syntrus Achmea sloot de dag af met een presentatie door Hugo van Dijk (Business development manager) en oud-FRESH’er Kes Brattinga (Strategy & Research). In de presentatie werd ingegaan op de verschillende activiteiten, klanten en beleggingen van Syntrus. De studenten zijn daarnaast geïnformeerd over de laatste trends in de vastgoedwereld, en de diepgewortelde rol van duurzaamheid binnen Syntrus Achmea. 

Na de presentaties was er in kleinere break-out rooms de gelegenheid voor studenten om het gesprek aan te gaan en vragen te stellen aan de deelnemende bedrijven. Hierbij zijn er verschillende stagemogelijkheden en traineeships aan bod gekomen.

Alle deelnemers en sponsoren worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan het evenement!