Mix & Match – Oriënteren op de arbeidsmarkt

Wanneer donderdag 29 november 2018
Tijd

Op donderdag 29 november vond het eerste evenement van FRESH plaats. De Mix & Match tour! Deze tour stond in het teken van oriënteren op de arbeidsmarkt en gaf de studenten een overzicht van een aantal verschillende richtingen binnen het vastgoed. 

We trapten af met een ontbijtje bij NSI. Een beursgenoteerde vastgoedbelegger gespecialiseerd in de kantorenmarkt. Hier gaf Dirk Jan Lucas een interessante lezing over de effecten van conjunctuur op de beleggingsstrategie van NSI. Ook werden de verschillende takken binnen NSI belicht. Asset management, Real Estate Transactions, Corporate Finance en verrassend kwam Mohammed Amlal zelfs met een nieuwe tak binnen NSI, projectontwikkeling. Kortom mogelijkheden genoeg binnen NSI en met een intern trainee programma is het zeker de moeite waard om even een kijkje op hun website te nemen. 

Na deze kijk in de wereld van de vastgoedbelegger vervolgde de tour naar projectontwikkelaar Kondor Wessels. Natuurlijk was hiervoor vervoer in stijl geregeld. Een authentieke Engelse dubbeldekker met bijpassende chauffeur, zorgde voor een unieke en vooral een hele memorabele rit. Kondor Wessels Vastgoed is een ontwikkelaar met durf en creativiteit. Ze worden geroemd om het oppakken van risicovolle projecten als bijvoorbeeld de pier in Scheveningen. Dit werd ook meer dan duidelijk in de lunchpresentatie door Marius Heijn. Ontwikkeling is voor Kondor Wessels niet alleen rendement. Nee, ‘Placemaking’ dat is waar het om gaat! Hoe kan een project bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een gebied? Na deze presentatie had Kondor nog een leuke verrassing in petto, een bezoek aan een van hun lopende projecten, De Hooch. Een luxuese ontwikkeling in Amsterdam Oud-zuid. Onder het motto ‘exclusivity is inclusive’worden hier appartementen gerealiseerd met verkoopprijzen startend van maar liefst 2,7 miljoen. De realisatie van dit prominente project start in december 2018. Toch kregen wij de kans om als allerlaatste groep een kijkje te nemen in het bestaande pand op de projectlocatie. Wat zeker de moeite waard was. 

Maar goed met een strakke planning moesten we snel door naar Dev_ Real Estate, voor een verdieping in Projectmanagement & Consultancy. Hiervoor zijn wij uitgenodigd op niets minder dan het Clifford Chance gebouw in Amsterdam. Een prachtige locatie, waar door middel van een leuke Quiz een duidelijk beeld werd geschetst van de mogelijke richtingen binnen DEV_. Denk aan Huisvestingsadvies, Vastgoedadvies, Ontwikkeladvies, Mediation en Projectmanagement. Deze quiz werd gegevens door onder andere Jaap Wierema & Coen Koster Achtereenvolgens kregen wij een tour door dit prachtige gebouw. De afsluiter van de dag was bij de Beurs van Berlage, nog een pareltje in het portfolio van Dev_. Dev_ was hier betrokken bij de renovatie van de beurs. Na een korte toelichting van de eigenaar van de Beurs was het formele programma ten einde. Wat betekent, tijd voor een lekker koud pilsje! De afsluiting van deze ontzettende gave dag was dan ook in de beurs waar de nodige drankjes en hapjes werden geconsumeerd. 

Wij kijken terug op een prachtige dag en zijn nu al benieuwd naar het volgende evenement! 

Klik hier om de aftermovie te zien!