Masterclass – Finance Ideas

Wanneer woensdag 21 oktober 2015
Tijd

Een interessant en innovatief bedrijf, een leuke case en een gezellige groep zorgde voor een succesvolle avond! Op woensdagavond 21 oktober vond de eerste Skills-Lab van 2015 plaats bij het bedrijf Finance Ideas. Finance Ideas ondersteunt toonaangevende pensioenfondsen, verzekeraars, woningcorporaties en zorginstellingen op het gebied van finance in vastgoed, hierbij staan innovatie financieringsmogelijkheden centraal.

Na een warm welkom hield Thomas Heijdendael, een van de mede-oprichters van Finance Ideas, een presentatie over de visie en expertise van het bedrijf. Vervolgens werd de case van deze Skills-Lab gepresenteerd door Rik van Dijk, advisor bij Finance Ideas. 

Het vraagstuk van de case: Welke van de vier fictieve vastgoedfondsen sluit het beste aan bij de wensen en het investeringsprofiel van het pensioenfonds. 

In circa twee uur werd deze case in tweetallen uitgewerkt. Aspecten als correlatie met inflatie, volatiliteit en diversificatie kwamen aan bod. Verder dienden aspecten als leverage, bezettingsgraad, huurinkomsten en financieringslasten in overweging te worden genomen. Het advies, van de FRESH’ers werd verwerkt in een PowerPoint presentatie.

Afgesloten met een drankje en de mogelijkheid om te netwerken, was ook deze activiteit een leuke en vooral leerzame avond. Het was nog even in spanning afwachten welke case werd uitgekozen als het winnende advies. 

Andere interessante evenementen

FRESH Nieuwjaarsborrel

Vrijdag 12 januari organiseert FRESH Students een nieuwjaarsborrel voor FRESH’ers. Het belooft weer een goed begin van het nieuwe jaar te worden. De locatie wordt binnenkort aangekondigd. Meld je op...

12 - 12 jan 2024

Consultancydagen

Ook dit FRESH-jaar zullen we weer in de consultancytak van het vastgoed duiken tijdens een meerdaags evenement. Net als bij de beleggersdagen zullen we langs een aantal van onze sponsoren...

18 - 19 jan 2024

FRESH Bedrijvendiner

Op 1 februari krijg jij de kans om onder het genot van een prachtig diner kennis te maken met vastgoedbedrijven CBRE, AT Osborne, Republiq en nog andere bedrijven die binnenkort...

1 februari 2024