International Challenge

Wanneer donderdag 5 mei 2016
Tijd

De FRESH Students International Challenge 2016 – met bestemming Londen, UK – stond voornamelijk in het teken van het Queen Elisabeth Olympic Park. Een groep van 25 gemotiveerde en gedreven studenten – met verschillende studie achtergronden aan verscheidene universiteiten – kreeg de kans om vanuit verschillende perspectieven de ins en outs van zowel het Olympic Park als de omliggende wijken mee te krijgen. Doel van de reis was om naast een geweldige week te hebben, ook verschillende disciplines van bedrijven en projecten te ervaren.

Global

Het IC programma is gebaseerd op de overgang van globaal naar lokaal, vertaald naar Europa, UK en het Olympic Park. De globale focus werd benadrukt door Syntrus Achmea, Kempen & Co, en JLL. Event partner Syntrus Achmea had een case bedacht over de uitbreiding van een Europese vastgoed portefeuille. De studenten kregen de uitdaging om op een integrale wijze verschillende voorwaarden te combineren. Event sponsor Kempen & Co belichtte meer de praktijkaanpak middels een rollenspellen over de onderhandelingen bij een bedrijfsovername. Na deze leerzame bedrijfsontmoetingen was het tijd om naar Londen te vertrekken. Op het kantoor van JLL London werd er al specifieker naar deze stad gekeken; Director Corporate Consulting Matthijs Weeink gaf daar een zeer interessante presentatie over zijn functie, maar ook over zijn leven in Londen.

Local

Het Queen Elizabeth Olympic Park is gebouwd voor de 2012 London Olympic Games en accommodeert o.a. het Olympic Stadium en het Olympische Dorp. Het park is gesitueerd in het oosten van London, in een gebied dat voorheen een vrij slechte naam had. Opvallend aan het ontwerp van het park is dat er voor de Spelen al zeer goed werd nagedacht over de bestemming die het park en de verschillende accommodaties in het park na de Spelen zouden krijgen. Een grote bijdrage aan deze strategie is geleverd door de Olympic Delivery Authority, onder leiding van Ralph Luck. Na de spelen is het stokje overgedragen aan de London Legacy Development Corporation, vandaar dat ook zij hun ervaringen met ons hebben gedeeld.  De integrale aanpak is ook terug te zien in het design consortium waar het ingenieursbureau Buro Happold aan deelnam. Tijdens een bedrijfsbezoek belichtte zij de meer technische aspecten als duurzaamheid en geveltechnieken. Naast een verdieping van het park zelf, werd er ook aandacht besteed aan de omliggende wijken. O.a. het mediacentrum Here East en East Village zijn voorbeelden van de huidige ontwikkelingen die in de omgeving van het park plaats vinden. De toekomst van het park werd bekeken bij Lendlease, die alles over het International Quarter heeft toegelicht. Middels de bedrijfsbezoeken en tours door het Olympic Park, hebben de studenten een goede indruk gekregen van een zeer groot project als het Queen Elizabeth Olympic Park en de bijbehorende integrale ontwerp wijze. 

Leisure

Buiten het uitdagende formele programma, was er ook tijd om cultuur te proeven en te genieten van de heerlijke stad. Naast gezellige hapjes en drankjes in de stad, leerden de studenten London, het Olympic Park en elkaar ook middels een echte challenge kennen, namelijk Crazy88. Dit spel bestond uit drie onderdelen, zijnde 1) een case bij zowel Syntrus Achmea als Kempen & Co, 2) theoretische vragen over Londen en het Olympic Park en 3) opdrachten gerelateerd aan Londen en het Olympic Park. De winnende groep, bestaande uit Ashley Klapwijk, Martijn de Jager, Jochem de Vos, Adriaan de Jong en Katrien Peters, mochten op de laatste avond een passende prijs in ontvangst nemen.