Inhousedag Heijmans

Wanneer Friday 13 November 2015
Tijd

Donderdag 13 november stond de eerste inhousedag van het jaar van op het programma. Vanaf 10.30 uur arriveerden de eerste studenten bij het kantoor van Heijmans in Rotterdam en om 11.00 zat het zaaltje op de achtste verdieping vol met 25 enthousiaste studenten die, met een kopje koffie achter de kiezen, helemaal klaar waren voor de eerste presentatie. Na een korte inleiding was het de beurt aan Arjan Geelen om namens de vastgoeddirectie meer te vertellen over Heijmans als bedrijf en de projecten waar zij mee betrokken zijn. Een indrukwekkende lijst aan succesvolle projecten op zowel het gebied van woningbouw als infrastructuur kwamen voorbij. Arjan Geelen wist op een heldere en vlotte manier een goed beeld te geven van het werk dat bij Heijmans Vastgoed wordt verricht. Deze presentatie was een mooie inleiding voor de volgende presentatie van ontwikkelingsmanager Christiaan Cooiman. 

Christiaan Cooiman presenteerde over de Fenixloodsen en de ontwikkelingen van Katendrecht. Een erg interessant project in een buurt die jarenlang bekend stond als een achterstandsbuurt. De buurt komt door de ontwikkeling van nieuwbouw en zeer creatieve tijdelijke projecten steeds beter op de kaart.

De Fenixloodsen zijn een project op Katendrecht waarbij appartementen worden gerealiseerd in een bestaande loods, waarbij ook culturele functies en horeca een belangrijke rol gaan spelen. Kortom, een presentatie die een duidelijk inzicht gaf in de gang van zaken rondom projectontwikkeling. Met alle informatie over dit project op zak, was het na de lunch dan ook tijd om de Fenixloodsen met eigen ogen te bekijken. 

​De Fenix Food Factory was het eindstation voor de studenten, waar de dag werd afgesloten onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje.

Andere interessante evenementen

FRESH START: LIVE

Op woensdag 14 september zal het event FRESH START plaats vinden. In Amsterdam zullen we onder het genot van een biertje en een wijntje het afgelopen jaar evalueren. Hierbij is...

14 september 2022

FRESH Students activiteitenagenda

Wil jij ook geen evenement van FRESH Students missen? Voeg dan nu de Google activiteitenagenda van FRESH Students toe aan je eigen agenda! Deze zal gedurende het collegejaar 2020-2021 up-to-date...

15 september 2022