E-housedag EDGE Technologies

Wanneer vrijdag 19 juni 2020
Tijd 13:00 - 17:30

Terugblik | E-Housedag EDGE

In de, in september, opgestelde jaarkalender werd ook dit jaar een in-housedag met onze partner EDGE Technologies ingepland. Een dag waarop we met een groep enthousiaste studenten op bezoek mochten komen in één van de mooiste kantoren van EDGE. Helaas gooide de ontwikkelingen rondom COVID-19 ook hier roet in het eten. Uiteraard wilde zowel EDGE als FRESH graag deze dag alsnog organiseren om zo FRESH’ers kennis laten maken met EDGE Technologies. Gezamenlijk zijn wij met EDGE om de tafel gegaan en dit resulteerde in de eerste E-housedag van FRESH en EDGE ooit! De vraag was wel, hoe creëer je een dag die (bijna) net zo leuk is als een kijkje nemen op het kantoor van EDGE zelf. Door een afwisselend programma op te stellen waarin veel interactie mogelijk was en een goede dagafsluiting, durven wij te zeggen dat dit een erg geslaagde eerste E-housedag was!

Een terugblik op de dag zelf.

Op vrijdag 19 juni begonnen we stipt op 13:00 uur met de E-housedag. Nu is dit niet helemaal waar, want vooraf aan de E-housedag mochten de FRESH’ers zich alvast verdiepen in EDGE. De opdracht was op een videopitch te maken over jezelf en over het kantoor van de toekomst. Deze video’s werden later op de dag gebruikt voor de case.

Het programma van de dag zag er als volgt uit:

  1. Introductie EDGE
  2. Rondleiding EDGE Olympic (HQ)
  3. Loopbaan hosts
  4. Werken bij Edge
  5. Case
  6. Valley
  7. Quiz
  8. Borrel & 1:1

Tijdens de introductie over het bedrijf EDGE werden de FRESH’ers toegesproken door dé Founder & CEO Coen van Oostrom. Om toch een goed beeld te krijgen van het hoofdkantoor van EDGE, kregen we een digitale rondleiding. Tijdens deze tour kwamen we meer te weten over het kantoor. Een kantoor dat zo ontworpen is dat het één groot open ecosysteem is waar gebruikers gemakkelijk verbinding kunnen maken met andere gebruikers. Het gebouw creëert een leefomgeving die dagelijks onverwachte interacties bevordert en altijd krioelt van de ideeën.

Ook Boudewijn Ruitenburg, dé COO bij EDGE, deelde deze dag zijn visie en ervaringen met betrekking tot de kantorenmarkt. Zo vertelde hij onder andere over verschillende projecten die hij met EDGE heeft mogen realiseren. Een voorbeeld dat goed bleef hangen is het project EDGE Amsterdam West. Een gebouw dat in 2012 gekocht is met als doel het gebouw te slopen, inmiddels heeft dit gebouw het grootste atrium van Nederland. Een atrium zo groot dat er zelfs een boeing 737 in zou passen. De les hieruit geleerd is dan ook, wees flexibel en dingen kunnen snel door de jaren heen veranderen.

Uiteraard is werken bij EDGE een belangrijk onderdeel van een E-housedag. Om meer te weten te komen over hoe het is om voor één van de meest vooruitstrevende bedrijven op gebied van ontwikkeling te werken vertelden Imardo de Blok (Associate Development Manager) en Fleur Klanderman (Associate Capital Markets Manager) over hun werkzaamheden bij EDGE. Op deze manier kregen de FRESH’ers een duidelijk beeld van de verschillende disciplines binnen EDGE.

Tijdens de case werd gebruik gemaakt van de eerder aangeleverde videopitches van de studenten, aan de hand van de overeenkomsten in de video werden de student opgedeeld in 5 verschillende groepen. Iedere groep ging gezamenlijk aan het werk om zo tot een 3 minuten durende pitch te komen over hoe de kantorenmarkt van de toekomst eruit komt te zien. De deelnemende FRESH’ers kwamen allen met unieke en interessante pitches.

Uiteraard kon het project Valley niet ontbreken bij een E-housedag van EDGE, door middel van een video over het project en een duidelijke toelichting van Cas Bonnema kregen de studenten een inzicht in de ontwikkeling van het waanzinnige project Valley.

Kenmerkend aan een in-housedag is meestal de gezellige borrel. Uiteraard mocht deze bij een E-housedag ook niet ontbreken. Met dank aan EDGE werden wij allen voorzien van een luxe borrelbox en hebben wij onder het genot van een hapje en een drankje de dag met een quiz en een gezellige borrel kunnen afsluiten!